Reclame inteligente pe autobuze

Bere ambalată în animale împăiate

Nu vreau să transform Umograf într-un blog cu atrocităţi asupra animalelor dar unele idei năstruşnice mă impresionează.Iată ce mai apucăm să vedem şi noi,înainte să ne taie sfârşitul lumii curentul
Un metru de tequila e nimic pe lângă o veveriţă de bere.Şi nu e o bere oarecare ci e cea mai tare bere din lume având 55% alcool.Se cheamă BrewDog .12 sticle de 0,33 litri din aceasta bere costa 600 de lire bucata pentru că sunt îmblănite cu material natural.Fapta a atras comentarii din parte ocrotitorilor de animale care o consideră o tehnică ieftină de marketing.Oamenii cu ideea sustin ca nu au ucis nici un animal pentru a pune berea in el ci animalele au fost ucise de maşini pe drum.Apropo dar cu oamenii trimişi pe tărâmuri cu verdeaţă de şoferii care beau un aşa alcool de bere cum rămâne,protestează cineva pentru ei?

Măgarul paraşutist

Când Darwinismul a fost impus la noi via URSS cineva a făcut o glumă."Toţi oamenii sunt făcuţi din maimuţă numai ruşii din porc".In fond ruşii sunt oameni ca şi noi numai că frigul i-a făcut mai duri.iar când beau votcă pot avea idei puţin mai năstruşnice.
    În Rusia la Marea Azov proprietarii unei plaje private au socotit că-şi vor face bună reclamă trăgând pe cer un măgar legat de o paraşută.Bună idee dacă tăcea măgarul.Bietul animal văzându-se acolo unde neam de neam de-al lui n-a fost a început să zbiere cât îl ţineau fălcile.Copii de pe plajă au început să ţipe şi ei la măgar,nu c-ar fi vrut să se joace cu el ci imaginadu-şi dragoni,păsări dinozaur şi alte gângănii răpitoare deasupra plajei.Rezultatul a constat într-o serie de telefoane către poliţie,ziarele locale şi televiziuni venite din partea părinţilor revoltaţi că măgarii de proprietari ai plajei private le-au speriat copii.

Pereţii casei au urechi

Iar mobilierul ochi mâini şi picioare....Toate când artistul vede ideiValley Lodge "All of My Loving" from Valley Lodge on Vimeo.
Cam ciudat,nu? Dar "ciudatul" se cam poartă de-o vreme-ncoace

Coincidenta incredibila

N-o sa va aburesc, exista coincidente peste tot daca te uiti suficient de atent. Totusi exista coincidente cu efect, spectaculoase, care reusesc sa împinga imaginatia foarte departe de mrejele realului.
Viitorul zeu al horror-ului, Edgar Alan Poe a lansat în 1838 singurul sau roman complet "The narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket". Romanul a fost o bomba a scrierii în sensul negativ, pâna la urma si Poe fiind de acord cu criticii zicând ca e o carte "tâmpita" (totusi l-a inspirat pe Jules Verne sa scrie Moby Dick deci poate nu era chiar asa slaba)

Coincidenta: 

În romanul cu pricina, Poe a facut o smecherie de gen Blair Witch, sustinând ca e bazat pe evenimente reale. Ulterior s-a dovedit ca ar fi un semiadevar. Evenimentele nu se întâmplasera dar urmau a se întâmpla. Sa ma explic. 

Într-o scena, Arthur Gordon Pym viziteaza o baleniera pierduta în ocean, luand cu ea (cu ambarcatiunea) echipajul fara 4 persoane. Din lipsa de hrana, marinarii au tras la sorti dupa ce s-au decis sa recurga la canibalism. Rezultatul a fost ca un matelot tânar pe nume Richard Parker urma sa fie mâncat de colegii sai. 

Peste 46 de ani, a avut loc un dezastru real implicând ambarcatiunea Mignonette, celebru pentru consecintele legale, si anume pedepsirea celor ce au tras la sorti si si-au mâncat un tânar matelot. 

Dar devine si mai ciudat....... îl chema Richard Parker si avea 17 ani. Bizara poveste a fost sesizata peste câteva decenii de Nigel Parker, un var de-al lui Richard Parker-ul ce-a fost mâncat. Putem doar sa ne imaginam reactia acestuia dupa lectura romanului :)) 

Incredibil exemplu de predictie neintentionata a viitorului din partea lui Poe


Sculpturi ieşite din comun.Au scos arta din pepeni

Unul dintre motivele pentru care iubesc vara este pepenele verde.În copilărie "harbuz" era un cod pentru comanda"în casă adunarea"unde tata cu pepenele în mână trasa meridiane pe bostan cu un cuţit cu lama groasă sub forţa căruia coaja verde trosnea într-un fel care ne făcea pe toţi să salivăm.Nu mi-am închipuit pe atunci că cineva ar avea intenţii artistice asupra fructului răcoritor...Miezul şi coaja uşor de tăiat poate fi un bun material de sculptură.Priviţi şi vă minunaţi apuca-var pofta de sculptat în ei cu dinţii..că e o poftă sănătoasă

Pare adevărat,nu?

Creier...dar nu se face pane


Coaja a fost miezul...operei de artă

Că veni vorba de sfere...Miez cu importanţă

Fără cuţit...aceşti pepeni au fost crescuţi în recipiente cubice şi transparente iar japonezul
a devenit celebru cu asta


Ceva mai complicat,aceeaşi tehnică ca mai sus
Gata cu poveştile ilustrate,aşa să vă văd....


Animale stupide

Ce se intampla daca între iepure si morcov sunt gratii. 


În Dorul Jugului

Undercover

Vacă vârându-şi ca capul în V

Ar paşte dar nu poate

Trec o liacă azi da o liacă las pi mâine

Aşa e când îţi place prea mult zacusca...


Tuning


Calul lui Lică Sămădăul care la fel ca stapanul lui a intrat cu capul in copac

Reclamă mascată şi la propriu şi la figurat

Inscripţia "câine rău" pentru analfabeţi


Cine-anfipt hulubu-n pâine....

Maşinuţă Bio 4x4 sau "vacă cu cabină"


Copil cu scaun la cap....

Excavatoristul distrugător din Rusia

O  fi  fost nervos sau a luat-o pe votcă?Exacatoristul nu avea nimic.Aceste avioane au fost expuse timp de mai mulţi ani la Moscova.La un moment dat cei care administrau "muzeul" s-au gândit că avioanele şi racheta care apare pe fundal ocupă pre mult loc şi ar trebui dezmembrate.Şi cum  povestea e din mother Russia nu avem ce vorbi de firme specializate şi alte capitalisme.Un excavator a fost suficient de ieftin şi rapid pentru că ieşise zvonuri că vor să ducă avioanele de acolo şi localnicii vroiau să protesteze.Avioanele au fost executate la faţa locului.Dacă era la noi întâmplarea sigur se găseau o sumă de oameni care să zică"numai în Romania se putea asta" iată dar că avem concurenţi serioşi mai la nord când vine vorba de legat cu sârmă sau de alte improvizaţii.


avio distrus , avion spart cu excavatorul , avion bucati rusia, expozitie avioane , avioane rusesti , avioane sovieticeSoldatii care danseaza in strada

In armata este esential sa-ti menţii moralul ridicat,mai ales in Israel unde băieţii fac armată cât Ivan Turbinca.Şase militari Israilieni care patrulau plictisiti pe o stradă din Hebron au avut un moment artistic in care au dansat pe versurile melodiei "Tik Tok" a solistei Ke$ha că doar la conditia lor fizica nu v-aţi fi aşteptat să picteze,nu?Cineva i-a filmat si i-a turnat pe youtube.Filmuletul a facut senzatie ,mai multe publicatii printre care si Telegraph au consemnat faptul.Singurii care nu s-au amuzat au fost cotoroşii de ofiţeri evrei care i-au sancţionat pe soldaţi

Cum să spargi o parolă de yahoo


 
Cum adică cum? Cu ciocanul tată,dai în ea până-i sar steluţele...
Acuma pe adevărate,cea mai simplă metodă pentru a fura parole este atacul de tip phishing,adică îl păcăleşti pe unul mai sărac cu duhul să-ţi ofere pe neştiute parola
   Astăzi în timp ce-mi beam ceaiul m-am întâlnit cu hoţul.Din fericire ceaiul negru e un bun remediu pentru prostie cu condiţia ca prostia să nu depăşească normele impuse de OMS.
 Pe messenger mă contactează din senin de codru verde Apetisanta Apetisanta.Iată şi discuţia noastră
Apetisanta Apetisanta: buna esti prin preajma?
Mihai Likar: da
                        : prin preajma
Apetisanta Apetisanta: nu ma lasa sa intru pe un site
                                           : si stiu ca te pricepi
                                            : ia vezi tu poti ?
                                            : http://174.36.170.146-static.reverse.softlayer.com/yahoo/index.html
Mihai Likar: imi arata o pagina de yahoo
                        : de ce asta?
Apetisanta Apetisanta: un fel de blog
                                            : intra si logheaza-te ia vezi iti merge
Mihai Likar:  :nu e nici un fel de blog
                     : e o pagina de yahoo mail,una de phishing
                      : te loghezi
                      : si iti trimite parola la cel care a facut-o
                      : a doua zi ala ti-o schimba
                      : si pa
    Şi pa a fost.Apetisanta s-a topit,n-a mai răspuns
Pagina arată ca şi cea de yahoo mail dar dacă te uiţi la link se vede de la o poştă că e o făcătură de neam prost găzduită pe softlayer.
    Am introdus un id şi o parolă sub forma unor urări mai greu de reprodus şi am dat "Sign In" ca sa le primeasca,după câteva secunde bune de aşteptare am fost redirecţionat pe pagina  yahoo mail unde apăreau campurile libere si fără nici un mesaj de parolă greşită sau altceva
     Dacă vi sa întâmplat să vă spargă cineva parola de messenger nu înseamnă neapărat c-aţi muşcat o astfel de momeală pentru că nu vă place ceaiul negru.Poate însemna de exemplu că aţi folosit un calculator virusat(cei mai mulţi viruşi cu furatul de date se ocupă) sau poate un prieten binevoitor v-a instalat pe calculator un progrămel care înregistrează pe ascuns tot ce se bate pe astatură, inclusiv parole.
   Dar fiţi cu grijă şi spuneţi şi la alţii,se estimează că 5% din internauţi cad pradă atacurilor de tip phishing

Vuvuzela de România


Mama vuvuzelei sau vuvuzela de România
Datează de pe vremea dacilor care au fost eliminaţi din campionat după câteva meciuri cu romanii.De pe urma lor au rămas tulnicele şi copii care s-au căsătorit cu fetele romanilor dând naştere la români
 
Tatăl vuvuzelei sau vuvuzela Hyundai
A fost creeată de compania de publicitate Jupiter pentru Hyundai care este sponsor al CM din Africa de Sud şi este cea mai mare vuvuzela din lume.

Lord of the Rings,Frăţia Vuvuzelei
O parodie foarte reuşită despre suporteri şi noua lor arma;Vuvuzela

Pofta bună trece primejdia rea


In plina activitate solară si şcolară am primit de la Iulia o leapşă minuntată.Anume care mâncăruri ar fi pentru mine extraordi-lingură de nemai-polonic de bune.Iată cam ce bag eu pe sub nas cu mare încântare:
1.Îngheţată,o prefer aşa,în farfurie undeva la umbră,nu imi place să mănânc îngheţată luptându-mă cu timpul care pe lângă faptul că ne mănâncă zilele mai face şi îngheţata să curgă.

2. Ceai negru.Aşa cum vedeţi,din ceaşcă de sticlă transparentă şi cu zahăr cubic.
Dacă într-o zi lipseşte înseamnă că ceva nu a mers bine.

3.Peştele cu garnitură de cartofi prăjiţi îmi stârneşte cu adevărat  pofta dacă este însoţit de mujdei
 făcut cu smântână4.Pizza în general,Pizza Capriciosa în special5.Salată de fructe dar nu orice fructe.Am o slăbiciune pentru fructele de pădure,mi se trage din copilărie când mă duceam cu bunicu să ne bătem cu Moş Martin de la zmeură şi afine.


6.Spagetti.Mai dificil cu bobinatul pe furculiţă dar merită din plin efortul


7.Eclere cu glazură de ciocolată şi vanilie.Mă fac să salivez doar gândindu-mă.


8.Nu vi sa făcut sete după atâtea bunătăţi? Nimic mai bun de alungat setea decât o limonadă.


9.Ciorba Rădăuţeană.O consider varianta light a ciorbei de burtă care îmi place de asemenea.


10.Pui cu orez preparat după reţeta chinezească.Nu zic eu ca tot ce e chinezesc e bun dar orezul  asta chiar îmi place10 plus TVA.Ciocola*ă,oricând,oriunde,orice sorimen*.Ups...mi-am mânca* o *as*ă