Deja vu, jamais vu

Nu cred că este vre-o fată care să nu fi păţit să vină la ea un băiat-bărbat să se bage în seamă cu replica "te ştiu de undeva" fără ca respectivul să o cunoască cu adevărat.Epresia se regaseşte în topurile celor mai proaste replici de agăţat.Totuşi e posibil ca "tipul" chiar să fi avut impresia că o ştie pe fată.Burlăcia predispune la stres iar stresul omoară neuronii.Fenomenul prin care persoane necunoscute sunt recunoscute ca fiind familiare este încadrat de psihiatrii în rândul iluziilor şi se este numit "deja vu"( expresie cunoscută dealtfel).
Nu se ia în considerare cazul în care persoana fals recunoscută seamănă izbitor de mult cu Lady Gaga,Yuri Gagarin, Ray William Jonson sau orice altă vedetă aflată "pe val"

Ai un fost coleg,vecin,cunoştinţă care "s-a ajuns"mare vedetă sau mare afacerist şi ai impresia că se face că nu te mai cunoaşte E posibil chiar să nu te mai cunoască.Vedetele şi afaceriştii au o viaţă stresantă iar stresul omoară neuronii.Tulburarea în care o persoană cunoscută nu este indentificată este reversul fenomenului "deja vu" şi se numeşte "jamais vu"(expresie mai puţin cunoscută).Desigur nu se ia în considerare cazul în care nu te mai recunoaşte lumea pentru că ţi-ai tras tunning facial cu silicon ultra turbo în buze,botox 4x4 pe sub faruri ochi plus coafura anti-radar.

6 comentarii:

 1. Mi s-a intamplat chiar asta vara in Romania, pe strada, am fost acostat de un pusti.Oprise tipul masina, si fuga dupa mine ca m-ar cunoaste de undeva. L-am intrebat:a-i furat cheile de la masina lui taticu si a-i plecat la agatat?

  RăspundețiȘtergere
 2. Uite ca am mai invatat ceva: Jamais vu! Multumesc Mihai!

  RăspundețiȘtergere
 3. Tare beton ar fi ca intr-o seara in club sa ma acosteze 2 blonde cu replica " te cunosc de undeva" :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Cred ca am inteles ce ai vrut sa zici cu "jamais vu". In traducere asta se intampla cand vine o tipa pe care nu stii de unde s-o iei si zice esti tatic! Iar replica ta este: "jamais vu" iar asta in traducere pe olteneste: "Sa mori tu?!!"

  RăspundețiȘtergere
 5. Te cunosc de undeva nu-i ceva nou..

  RăspundețiȘtergere