Aparatul care face pielea transparentă

Oh doamne ce publicitar titlu am putut pune... aparatul de care vorbesc nu face pielea transparentă la propriu dar totuşi e super tare pentru că îţi dă senzaţia că o face.Acesta se numeşte AnatOnMe şi a fost dezvoltat de către cercetătorii Microsoft..Scopul pentru care a fost produs este acela de a îmbunătăţi comunicarea medic-pacient.Cum face el asta? E simplu...

AnatOnMe foloseşte o cameră web,un mini proiector şi un laser şi proiectează pe pielea pacientului imagini cu ţesuturi subcutanate,muşchi nervi şi oasei, precum şi imagini cu leziunile de care suferă pacientul.Scopul aceste manevre iluzioniste este de a ajuta doctorul să explice  pacientului  mai bine "defecţiunea" care o are pentru ca acesta să se ţină cum trebuie de tratament
AnatOnMe nu foloseşte imagini preluate de la pacient ci are o bază de date cu imagini standard ale diferitelor leziuni.Specialiştii de la Microsoft cred că cu cât pacienţii vor avea mai multe informaţii despre boala lor cu atât se vor ţine mai bine de tratament.

Deşi pare un soi de jucărie specialiştii estimează că va fi de un real folos pentru pacienţii care suferă de boli cronice şi care renunţă la tratament în proporţie de 30-50% înainte de finalizarea acestuia.În cele mai multe din aceste cazuri tratamentul nu este dus la bun sfârşit pentru că pacienţii nu înţeleg de ce este nevoie să se trateze şi să se recupereze luni în şir.


Sincer nu ştiu câţi doctori o să cumpere aparatul însă cu siguranţă pacienţilor li se va părea interesantă chestia...asta dacă nu-i va apuca cu leşin crezând că văd pe bune imagini de sub propria piele.

7 comentarii:

 1. chiar ca e interesant... insa pentru unii pacienti s-ar putea sa fie o senzatie cam tare :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Trebuie sa ai stomacul tare pentru a vedea unele lucruri. Cu toate astea este ceva foarte intteresant. Sunt curios daca o sa aiba succes.

  RăspundețiȘtergere
 3. dar n-am inteles, chiar scaneaza sub piele sau e doar o proiectie cu,cum ar trebuii sa arate. Oricum ar fi e foarte interesanta si utila ideea, dar probabil mult prea scumpa pentru spitalele din Romania.

  RăspundețiȘtergere
 4. zici ca e in desene animate!

  RăspundețiȘtergere
 5. WOW, creepy! probabil ca este foarte folositor! Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 6. Anonim17:21

  As dori un link exchange cu blogul tau , daca esti de acord astept un mesaj. Multumesc ! Link : http://2blackjack1.wordpress.com/

  RăspundețiȘtergere
 7. Anonim10:16

  nu arata ce e sub piele , sunt doar imagini din calculator ca sa inteleaga pacientul ce are. "Scopul aceste manevre iluzioniste este de a ajuta doctorul să explice pacientului mai bine "

  manevra iluzionista ,.. nu e reala

  RăspundețiȘtergere