Cu bicicleta în tren

Marţi dupămasa eram în gară în Suceava aşteptând ca trenul InterCity  Suceava-Bucureşti Nord să fie tras la peron.Plecam la Bucureşti după bicicleta mea roşie.Trenul trebuia să plece la 16:34.La 16:33 şeful de gară iese pe peron fumând nervos.Se uită la trenul care stătea nemişcat pe o linie moartă,la 100 de metri de gară şi ordonă prin staţie "Haidi uăi Gică bagă-l în gară că facem întârzierei!!!"
La 16:38, deci cu 4 minute întârziere plecăm spre Bucureşti.
        În grabă am uitat să îmi iau o carte sau ceva de alungat plictiseala....Vagoanele în InterCity sunt fără compartimente şi locurile mai înghesuite ca în accelerat.Aerul condiţionat abia făcea faţă la căldura de afară...Trenul a mai făcut vre-o jumătate de oră întârziere până în Bucureşti, am ajuns acolo aproape de ora 12 noaptea.
   Cu grijă să nu nimeresc peste un ţepar am luat un taxi şi m-am prefacut că ştiu foarte bine unde am de ajuns,ca să nu mă plimbe jumătate de Bucureşti.Strategia funcţionează.La 12:20 am ajuns la prietenul meu care a luat în locul meu bicicleta  sâmbătă din Parcul Izvor.Am făcut imediat "cunoştinţă" cu ea.E drăguţă...
 
Dimineaţa la ora 5 şi ceva m-am trezit şi am luat-o la pedală de undeva de pe Nerva Traian.E a doua oară când ajung în Bucureşti şi tot nu reuşesc să dau peste aglomeraţia de care se plâng toţi..Străzile şi mai ales pista de biciclete de pe Unirii şi Splaiul independenţei erau foarte libere la 5 dimineaţa.Pe ici pe colo pe lângă Dâmboviţa oameni ai străzii se trezeau şi îşi strângeau păturile pe care au dormit.Câteva raţe se plimbau pe Dâmboviţa..nu sunt normale raţele astea.Se trezesc la 5 dimineaţa să se plimbe.
    În jumătate de oră ajutat de o schiţă a traseului făcută cu pixul pe o foaie şi de imaginile de pe google street view ajung la Gara de Nord.Mi-am luat  bilet şi am urcat în tren cu tot cu bicicletă la vagonul de biciclete.

Trenul Bucureşti Nord-Satu Mare(care trece prin Cluj) e unul dintre cele două trenuri din ţară care este dotat cu vagon pentru bicielete,transportul bicicletei este gratuit....
      A fost prima dată când am mers cu trenul pe traseul Bucureşti-Cluj. Primele 3 ore de mers dinspre Bucureşti au fost faine,atât datorită peisajului cât şi datorită faptului că am "bifat" localităţi de care am tot auzit însă nu le-am văzut(Campina, Sinaia, Buşteni, Predeal) Din păcate de la Braşov la Cluj drumul durează o veşnicie şi jumătate şi peisajul e cam plictisitor...În Cluj am ajuns aseară după furtună(pe la 16:30) şi am încasat şi eu o ploiţă în spate înainte să apuc să mă adăpostesc la Kaufland.Mâine plec cu tot cu bicicletă acasă,de data aceasta va trebui să o demontez pentru că trenul foamei(Timişoara-Iaşi) nu are vagon pentru biciclete...

11 comentarii:

 1. "nu sunt normale raţele astea.Se trezesc la 5 dimineaţa să se plimbe." :)))
  Frumoasa postarea :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Excelenta toata postera !
  Felicitari inca o data pentru bicileta, e chiar mai faina decat ce am ochit eu sa-mi cumpar. A mea tot rosie, dar nu va avea cosuletul acela. :(
  - faina plecarea trenului din Suceava
  - faina mirarea ta ca nu gasesti aglomeratia faimaoasa a Bu ... la 5 dimineata
  - de mirare ratele de pe Dambovita, eu nu le-am vazut niciodata. Mi-era sa nu mi se aplece de la curatenia de pe Dambovita, de-asta n-am privit niciodata apa. :)
  - fain ca in sfarsit mai spune cineva de comfortul redus in inghesuiala al vagoanelor inter-city
  - fain cu vagoanele de biciclete
  - fain ca ai luat-o mai intai spre Ardeal ca sa ajungi spre Suceava :)

  REVOLTATOR :
  - tocma' Ploiesti-ul nu l-ai trecut pe lista oraselor pe care ti-a facut placere sa le bifezi :(

  RăspundețiȘtergere
 3. Asa, fiindca tocmai am preluat o leapsa de la Pato as fi vrut sa o inaintez si catre tine, dar nu stiam daca esti de acord. Daca da eu te-as adauga in lista de leapsa, ca sunt curioasa de raspunsul tau.
  Oricum, pana una alta te-am adaugat in blogroll.

  RăspundețiȘtergere
 4. heei...Ploiestiul e important pentru ca e orasul tineretii tatalui meu,a lucrat si locuit vre-o 5 ani, a cladit alaturi de altii unele dintre furnalele acelea uriase de la rafinarie.Atata doar ca prin Ploiesti am mai trecut pana acum...

  RăspundețiȘtergere
 5. e faina leapsa, am sa o fac;)

  RăspundețiȘtergere
 6. Ahaaa, deci asta era cu absenta Ploiesti-ului. Mai mult decat motivata.
  Pai atunci se cuvine sa iti spun ca rafinariile acelea la care a contribuit tatal tau ne dau noua caldura in apartamente si azi.
  Ne mai si polueaza, dar la cat sunt eu de friguroasa primul gand legat de rafinarii e unul de recunostinta. ;)

  RăspundețiȘtergere
 7. asa, gata! Am facut modificarea cuvenita la leapsa, cu atat mai mult cu cat la tine nu imi pot imagina ce fel de muzica te-ar putea reprezenta.
  Sa ne gasim cu ine saptamana viitoare!

  RăspundețiȘtergere
 8. nu te-ai dat cu bicicleta in vagon?:D eu am jucat o data fotbal si volei

  RăspundețiȘtergere
 9. Felicitari pentru bicla! Da' imi pare ca e de dama;)

  RăspundețiȘtergere
 10. asa au fost toate 300 care le-au dat de la coca cola...gratis e buna si asa:)

  RăspundețiȘtergere
 11. Am si eu una, castigata acum 2 ani. Asta cu trenu e cam imbecila, cica doar la anumite ore ai voie cu bicicleta in tren, doar dimineata. e o prostie cum nu am mai putut sa aud. Se vaita CFR-ul ca nu are bani, dar nu face nimic sa ii atraga pe calatori. Eu sunt delanga Campina, de fel. Daca vreau sa ma duc cu bicicleta in tren acasa, trebuie sa ma trezesc cu noaptea in cap. Mai bine, cei 90 km ii fac pe bicicleta.

  RăspundețiȘtergere