Soacra în sticlă

Am avut un unchi, fie iertat, care era cu peste 20 de ani mai mare decât tata,un fel de bunic aş putea zice.În copilărie unchiul Simion ne uimea cu poveştile lui şi cu cantităţile enorme de mâncare pe care le mânca fără ca una să aibă legătură cu cealaltă.

Unchiul avuse o soacră despre care umbla vorba că a fost vrăjitoare şi că ar fi mâncat toată viaţa doar usturoi, lapte de capră şi carne de ied.Ba mai mult, unii susţineau că unchiu a fost sub influenţa vrăjilor ei când i-a luat fata care era urâtă, şchioapă şi cu ochii picior peste picior..Acuma chiar vrăjitoare nu cred eu că a fost baba dar totuşi din poveştile vecinilor şi ale părinţilor reiese că ceva, ceva  avuse ea în comun cu talpa iadului.


Ce îmi plăcea mie la Simion era că se amuza pe seama acestor vorbe.De exemplu ne povestea el că atunci când a murit baba, a pus-o într-o sticlă şi a aruncat-o pe apa Sucevei.După două săptămâni, timp în care baba ar fi trebuit să ajungă hăpt în Deltă ghici unde au descoperit-o?....Taman la Izvoarele Sucevei..că ea de îndărătnică ce a fost a mers pe apă în sus în loc să meargă în jos.

Multă vreme mă tot întrebam eu cum o fi făcut unchiu să bage baba în sticlă că eu nu văzusem nici babe cât sticla şi nici sticle cât babele....
        Zilele trecute am găsit aici(link) că ecologiştii au inventat o astfel de posibilitate.După ce mori să fii dizolvat, filtrat, îmbuteliat şi pus la păstrare, ca să nu poluezi...În unele state din SUA e deja legală metoda..Sunt conştien şi eu că trebuie sa avem grijă de natură dar hai să nu exagerăm...

6 comentarii:

 1. Dupa ce mori , ce importanta mai are?

  RăspundețiȘtergere
 2. Oamenii dupa ce mor se descopun si devin hrana pentru sol (pamant de flori - cum zicea cineva), deci sunt biodegradabil, deci eco, deci natura isi face mai bine treaba decat incearca unii specialisti.

  RăspundețiȘtergere
 3. Hai ca si povestea asta e tare!

  RăspundețiȘtergere
 4. no imagineaza-ti ce mult ma fascina pe mine cand aveam vre-o 4-5 ani:P

  RăspundețiȘtergere
 5. Hatru unchiul tau :))
  Eu unul prefer incinerarea, viking style :P.

  RăspundețiȘtergere
 6. interesanta familia ta :D pare scoasa din povesti.
  Iar asta cu varianta incinerarii, ori dizolvarii mi se pare foarte buna. Adica nu inteleg deloc la ce e bun ritualul cu inmormantarea inafara de faptul ca e scump.

  RăspundețiȘtergere