Am gradina zoologica acasa

Am un verişor de o vârstă cu mine care are un băieţel de 4 ani.Un dulce(vorba fetelor) pe nume Sam.Vărul meu locuieşte în Italia dar vine cam de 3 ori pe an acasă.Astăzi frate-miu l-a adus pe Sam să vadă vaca.
-Uă Marius  ce mare-i uă....- se mira Sam bucuros şi puţin speriat în acelaşi timp, aşa cum numai copiii pot fi.Sam nu mai văzuse o vacă atat de aproape in viaţa lui..


    Îmi amintesc de o întâmplare petrecută când eram de vârsta lui Sam.Era iarnă şi plângeam ca disperatu.Unchiul meu râdea că plâng după proaspăt împuşcatul Ceauşescu ...Eu plângeam că bunicu o vânduse pe Rujana...o vacă roşie cât un tanc sovietic de la care beam lapte proaspăt in fiecare dimineaţă..Mi-era aşa de dragă ...a fost cel mai blând animal pe care l-am avut vreodată.Jucam "prinsa" pe păşune cu copiii vecinilor, fugeam şi trecea pe sub vacă ca pe sub masă...Pe atunci aveau vacă cam toţi din sat cu excepţia celor extrem de săraci.Acum dacă mai au maxim 20% dintre vicoveni...Asta pentru că majoritatea pleacă cel puţin pe perioada verii la muncă în străinatate şi trebuie să le vândă...sau pentru că pur şi simplu nu rentează să mai ţii vacă....Nici nu ştiu ce să zic, o fi de bine? o fi de rău? Zic doar că deşi nu mă consider conservator am uneori am impresia că prea repede se schimbă lucrurile

7 comentarii:

 1. ia bagă la grădina zoologică și http://octocat.org/ :D tot eu îs.

  RăspundețiȘtergere
 2. am luat deja la cunostinta de octocat:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi amintesc ca am fost si eu acu vreo 15 ani in Vicovu de Jos. Era iarna si am vazut un sat ca-n povesti cu oameni gospodari si primitori. Mi-a placut tare mult.

  RăspundețiȘtergere
 4. salut, dorești să faci schimb de link cu blogul meu http://www.cutremurat.org?
  Multumesc, eu deja te-am adaugat in blogroll. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 5. Parerea mea este ca daca locuiesti la tara e si pacat sa cumperi lapte sau fructe, nu?

  RăspundețiȘtergere
 6. am scris si eu doua articole pe tema asta! am pus link la blog acolo... la nume:)
  Suntem intr-o stare de dezradacinare de origini din pacate :(

  RăspundețiȘtergere