De la balconul casei unui proaspăt absolvent

Aici unde stau şi învăţ nu am internet tocmai pentru a nu fi tentat să pierd timpul.Totuşi am laptop aşa că scriu în word câte un text şi când ajung la „ţeava cu net” dau copy-paste.(Ca să vezi că şi boggeri respectabili ca mine fac copy-paste câteodată)

Şi dacă tot scriu numai odată pe săptămână v-aţi aştepta poate să scriu un text de mare calitate…Totuşi se pare că inspiraţia nu e aşa ca o apă  pe care dacă nu o transformi în curent se tot acumulează până rupe digul…Inspiraţia e mai degraba o ţâţă pe care dacă nu o mulgi înţarcă(de aici se pote deduce situarea mea într-o zonă cu hidrocentrale în care trăiesc oameni cu preocupări  zootehnice)
Şi dacă tot nu pot ascunde faptul că îmi place să vorbesc despre mine( ca un narcisist ce sunt) vă spun că nici măcar nu e atât de rău să stai acasă să înveţi.Cel puţin acum, că e vară, e superb pe aici.Mă trezesc dimineaţa şi după ce mânânc mă urc la balcon să învăţ.În faţa mea sunt câteva ogoare cu fân proaspăt cosit despre al cărui parfum am citit mai demult, culmea,că ar stimula memoria..La 200 de metri începe un deal cu pădure.E un peisaj sălbatic de verde şi destul de multă linişte…Cel mai mult scandal face o barză care vine zilnic pe ogorul din faţa casei.Are un cioc cât foamea de mare din care clănţăne de-i sar dinţii.Cosaşii,verzi şi ei ca peisajul sar înspăimântaţ în toate părţile.Unii direct în ciocul berzei.Barza nu e verde

Trei pensionari trec dimineaţa mahmuri pe uliţă.Merg la un consătean care are bar şi banzic şi care le dă de băut,de mâncare şi uneori şi de lucru..Unul dintre ei are mereu bicicleta cu el,nu merge pe ea,a transformat-o într-un baston cu roţi.Seara se întorc toţi trei beţi cântând.Au în buzunar doar cuponul de pensie.Cel mai scund dintre ei are o voce minunată.A fost dascăl la biserică dar l-au dat afară pentru că odată de anul nou beat fiind a cântat „Mânaţi măi, hăăăi hăi” în loc de „Doamne miluieşte”

Din când în când mai cobor din balcon să mânânc sau din astea.Nu am grijă că trebuie să îmi fac de mâncare ca la Cluj.Aici toată lumea nu-mi doreşte alt lucru decât să pot eu învăţa cât mai fără stres.E drept că asta pune cumva presiune pe mine…vă daţi seama că în noiembrie la rezidenţiat dacă fac vre-un dezastru ceva nu mai am nici o scuză…
Uneori mi se mai face dor şi de blog.Atunci deschid word si dau din taste…
La bună re-citire doamnelor, domnişoarelor şi domnilor!

13 comentarii:

 1. Multi bloggeri romani ar vrea sa stie daca ai avea curajul sa raspunzi la cateva provocari simple si de bun simt. Daca esti interesat/a sa participi la acest joc intre bloggeri intra aici.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma bucur sa mai citesc cateva randuri scrise de tine, Mihai :)
  Spor la invatat!
  Pe curand!:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumos, frumos de tot ! Si nu ma refer la balconul unde inveti. :)
  Inspiratia n-o fi ea ca un dig, da' eu zic ca nici nu intarca, iar dovada e chiar textul de mai sus !
  Spor la invatat!
  Si da, ai dreptate : si eu am scris despre faptul ca atata vreme cat am pc-ul deschis nu ma pot abtine de la net, singura solutie e sa nu-mi deschid deloc computer-ul, doar atat ma tine vointa.
  Gata, nu-ti mai consum din timpul de net si-asa limitat.
  Si nu uita nici saptamana viitoare sa faci un copy-paste dupa tine insuti ! ;)

  RăspundețiȘtergere
 4. Spor la invatat si cand faci o pauza de invatat, poate ne pui si noua poze cu privelistea aia minunata.

  RăspundețiȘtergere
 5. cum ar zice licuricii, back to basics. intradevar nimic nu se compara cu linistea din afara marilor orase, pline de galagie, viteza, nervi, probleme etc.

  odihna placuta, sport la invatat si numai bine ;)
  si da, vorba comentariului precedent, n-ar strica si ceva poze cu imprejurimile. cand am vazut titlul articolului nici nu banuiam ca nu va fi si ceva ce face o mie de cuvinte.

  RăspundețiȘtergere
 6. Spor la învăţat.
  Apropo, vezi că se zice cum că prezenţa berzei prevesteşte ceva ... :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Multi bloggeri romani ar vrea sa stie daca ai avea curajul sa raspunzi la cateva provocari simple si de bun simt. Daca esti interesat/a sa participi la acest joc intre bloggeri intra aici.

  RăspundețiȘtergere
 8. ei lasa ca treci tu si peste aceasta perioada... si o sa revii in forta!

  RăspundețiȘtergere
 9. E frumos sa te simti inconjurat de oameni care iti poarta de grija si iti doresc binele, oameni care te iubesc. :) Mult succes, cu siguranta n-ai sa-i dezamagesti.

  RăspundețiȘtergere
 10. Super concurs ! Super Premii ! | http://sizoo.blogspot.com/2011/08/concurs.html | Participa si tu !

  RăspundețiȘtergere
 11. mult spor la invatat!

  RăspundețiȘtergere
 12. Si da Bucovina e superba.
  Am fost cateva zile acolo si abi astept sa revin.

  am scri si un post despre cum o vad: http://www.pegas-motorizat.com/2011/07/superba.html

  RăspundețiȘtergere
 13. Nici o vreme nu-i destul de buna sau de proasta pentru a invata. Eu unul sunt satul.

  Frumos peisajul pe care l-ai descris. Uneori e bine sa te mai deconectezi de la civilazatie, dar nu prea mult.

  RăspundețiȘtergere