Lumea se schimba, lumea ramane la fel

Pentru tine bătrâne, care mai ai câţiva ani până să împlineşti veacul..Pentru tine ziua e plictisitor iar seara,seara e şi mai rău.Pisicile, puii de găină şi toate animalele dorm, n-ai cu cine să schimbi o vorbă...
Nepotul?..El e în faţa monitorului, dă din taste, îşi ţine mintea ocupată.El zice că acolo în monitor e o lume.O lume de nimicuri zici tu.Totuşi poate că ai sta şi tu bătrâne în faţa monitorului dacă...sau n-ai sta, pentru că lumea ta nu e deloc acolo, nu mai e nicăieri altundeva decât  în amintirile tale...
 
Se face târziu dar nu ţi-e somn bătrâne.Ieşi până pe prispă să te uiţi dacă s-a înnorat..Din depărtare se aud câini supăraţi şi beţivi urlând.O sticlă se sparge de asfalt..Zâmbeşti bătrâne, îţi aminteşti că odată în tinereţe i-ai spus unui Darwinist că evolutionismul e nefondat pentru ca tendinta e de involutie.De pilda,spuneai tu, o sticlă de alcool poate in cateva minute sa transforme un om in patruped dar nu si invers..După 70 de ani lucrurile au rămas la fel în acestă privinţă..

5 comentarii:

 1. frumos :)
  ...cine te-a inspirat?

  RăspundețiȘtergere
 2. Bunica din partea tatalui si bunicul din partea mamei ...foarte batrani si destul de singuri amandoi,ei m-au inspirat.bunica are 93 de ani...l-am intrebat pe bunicul cum a ajuns la 83 de ani si inca e in stare sa mearga si 10 km pe jos sau sa urce pana pe munte singur si mi-a zis "am facut miscare , nu am baut si nu am fumat"

  RăspundețiȘtergere
 3. e destul de nasol sa-ti vezi familia imbatranind si mai nasol sa-i vezi cum se duc. dar totusi parca nu e atat de nasol sa-i vezi trecand de 70-75 de ani, gandindu-te ca si-au trait viata.

  RăspundețiȘtergere
 4. e minunat sa ai astfel de bunici...

  RăspundețiȘtergere
 5. E cam trist sa fii batran.

  RăspundețiȘtergere