Banc romanesc

Banc:
- Ce maşină consumă 20 de litri de benzina pe oră şi taie mărul în patru?
-Maşina românească de tăiat mărul în 3....

Realitate:
-Ce companie de stat deţine monopolul în domeniul ei de activitate şi totuşi are pierderi de 300 milioane de RON pe an în vreme ce restul firmelor din domeniu au profit?
Ziarul financiar ne răspunde:
-Poşta Română


…Până şi un călugăr, econom al mănăstirii sau nu, ar exclama „cum dracu e posibil?”…Dracul  săracul o să dea nevinovat din umeri, el nu are vre-o vină…Conducerea poştei e singura vinovată.Aceasta este numită politic şi schimbată odată  cu guvernele într-un stil fanariot…Practic şmecherii avansează în partid, trag sforile pe unde trebuie şi cand se văd la conducerea companiei de stat angajeaza in toate funcţiile cheie de la amantă si soacră(care uneori e una şi aceeaşii) până la femeia care le plimbă căţelul..Îşi îmbogăţesc astfel cu salarii uriaşe tot neamul lor de incompetenţi apoi sunt schimbaţi din funcţie.

    Pierderile aşa mari nu vin numai datorită salariilor umflate ci mai ales datorită unui management nemaipomenit de prost…Că vă daţi  voi seama, e o diferenţă între a plimba căţelul şi a face mai eficient nu ştiu care segment al poştei….Bineinteles că cei care plătesc pentru această treabă sunt contribuabilii şi populatia în întregime care in loc să se bucure de un spital sau de un drum nou stă şi se uită cum sunt umplute găurile acestor companii cu bani de la buget…Da domnilor, deşi sună banal, învechit, răsuflat şi cum mai vreţi voi expresia următoare, la noi chiar e valabilă "Conducerea e devină"....defapt dacă luăm maşina de despicat firul în 3 şi îl despicăm în patru realizăm că tot poporul e vinovat pentru că nu e în stare să dea o conducere mai bună...

4 comentarii:

 1. In Romania totul merge pe dos, insa Posta a pierdut mult din cauza mediului online si a competitiei, Posta a tinut totusi preturile jos, si poate de aici i se trage. Nu vreau sa iau apararea cuiva, insa citeam in ZF cum ca in America Posta merge pe minus, si asta de ani buni.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si posta americana e cam la fel. Are pierderi in timp ce UPS, FEDEX iau amploare, si unde mai pui ca posta indifefrent unde, a aparut prima pe piata.

  RăspundețiȘtergere
 3. Se fura la posta ca in codru ! Asta se intampla la toate companiile de stat nu numai la posta. Romania !

  RăspundețiȘtergere
 4. aia arată ca o navă spațială nu ca o cutie poștală :))

  RăspundețiȘtergere