Ce făceam acum 10 ani

11 septembrie 2001 e, cum zicea cineva, o zi despre care îţi aminteşti exact ce faceai şi unde erai..Era o zi ploioasă iar eu aşteptam nerăbdător să încep clasa a 9-a şi în acelaşi timp nu-mi plăcea că tata urma să plece în Israel pentru un an de zile.În ziua aceea am fost să-l ajut pe tata să termine ceva lucrare de finisaj interior.Lucram în comuna vecina la 2-3 sute de metri de frontieră.În pauza de prânz i-am zis tatei că mă "zgândăreşte" ideea să trec din fugă până în Ucraina şi înapoi să văd cum e să treci o frontieră...M-a întrebat  dacă ţin neapărat să spăl cu periuţa de dinţi baia de la sediul poliţiei de frontieră.I-am spus că glumesc, nu m-a crezut...nu prea avea încredere în mine...


Când m-am întors seara acasă fratele meu Marius care avea 11 ani ne aştepta în drum.Primele lui cuvinte au fost:
"Mihai, America-i praf" şi a completat cele spuse cu un gest categoric făcut cu mâna dreaptă...
    Sincer vă spun că l-am crezut,vorbea foarte serios,mă gândeam că a fost un atac nuclear sau ceva, ...exagerase rău de tot..
Am fost apoi lămurit de sora-mea; atacuri kamikaze cu avioane de pasageri..Perversă treabă,dureroasă, enervantă, tâmpită, oameni care au fost manipulaţi până au  luat-o razna...Şi totuşi nici acum nu pot să cred că au reuşit să dărâme turnurile alea doar cu avioanele...

6 comentarii:

 1. Eram ajunsa acsa de la servici si deschisesem tv-ul cat se pregatea masa, si din intamplare am vazut la ce se intampla. Ne uitam si nu ne venea sa credem ochilor, iar eu una ma simteam ca la revolutie! Nici nu gandeam ca peste ani voi vedea ceea ce a mai ramas din falnicile turnuri.

  RăspundețiȘtergere
 2. sa stii ca si de la revolutie am amintiri destul de vii desi aveam doar 5 ani

  RăspundețiȘtergere
 3. ... cred ca eram la job la ora aia. Nici eu nu cred ca doar avioanele au putut face asemenea "gauri"

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu chiar atunci incepeam liceul. Nu o sa uit niciodata. In clipele acelea ma uitam la televizor si practic am vazut intamplarile live.

  RăspundețiȘtergere
 5. Un frate rus, a trecut în Ucraina şi, firesc, şi-a făcut semnul crucii. Un grănicer ucrainean l-a văzut şi-a întrebat:
  - Treci pentru prima dată?
  - Da.
  - M-am gândit eu. La început, toţi îşi fac cruce, apoi se obişnuiesc şi trec ca la ei în grădină...

  RăspundețiȘtergere
 6. Desi nu am rude acolo, pentru mine America este o tara ca oricare alta, evenimentele de atunci au avut un impcat destul de puternic. De fapt oriunde s-ar fi intamplat asta. Faptul ca au murit atatia oameni nevinovati si au am vazut asta in direct ma face chiar si acum dupa 10 ani sa ma cutremur.

  RăspundețiȘtergere