Răutăţi urbane

Zilele acestea sunt din nou în Cluj, mi se făcuse parcă dor...Totuşi se pare că nu aşa tare..
Ieri seara târziu, trecut de miezul nopţii era linişte în Mănăştur până la un moment dat când a început să se audă vuietul de avion al Daciei papuc care împrăştie noaptea pe străziun gaz alb cu care droghează ţânţarii.
 
Imediat dupa aceasta, fără vre-o legătură, undeva la geamul unui apartament un copil a început să tuşească şi a continuat intens minute în şir.Era un astmatic trezit din somn de boala lui, se sufoca,a ieşit la aer...Trebuie să fie groaznic, am tot învăţat despre crizele de astm dar e pentru prima oară când l-am auzit pe unul în criza de noapte, nu puteam să-l văd dar era undeva aproape...îmi imaginam cum se lupta să respire.Într-o clipă de linişte aud de la alt geam o babă frustrată, sclerozată, neîmplinită, comunistă ,ofticată
- Termină măi odată...ori nu mai tuşi ori închide geamul..deranjezi pe toată lumea la ora asta, neruşinatul dracului!!
   
 Astfel de momente delicate mă fac să păcătuiesc lăsând liberă imaginaţia mea excitată...Mă enervez de mă transform, drept vă spun, pentru câteva momente mă văd drept un misterios Jack Spintecătorul de Babe sau vreun legendar Sfarmă-Babe-Îndoaie-Cârje...Slavă Domnului că mă calmez înainte să fac vre-o prostie însă mă tot gândesc câteva zile la întâmplare şi mă întreb "Oare chiar există oameni atât de răi şi retardaţi încât să te calce în picioare fără motiv chiar şi atunci când eşti în suferinţă?"....

Cum mama iadului să urli să tacă la un copil care se sufocă?....Bietul a şi izbucnit într-un plâns înnecat imediat după aceea.Peste câteva minute a sosit ambulanţa....Oare cum se simţea rahatul de babă după ce a văzut asta? Se simţea împlinită?Realizată?

5 comentarii:

 1. ...al dracului... ce oameni... e greu de crezut ca exista si din astia, dar e adevarat

  RăspundețiȘtergere
 2. Stiu ca umbli mult, nici tu nu mai stii unde sa zici ca esti "acasa", deci s-ar putea sa nu ai pozele... dar totusi, ma risc sa te intreb: http://stefanstoica.zice.ro/uncategorized/provocare-pentru-bloggeri-mini-bloggerul/ te intereseaza?

  RăspundețiȘtergere
 3. P.S.: Motivul pentru care nu comentez la acest articol este destul de simplu: am spus zilele trecute ca mi-ar placea sa nu existe egalitate in drepturi pentru toti oamenii, parazitii umani ca baba cu pricina sa fie privata de drepturi esentiale, cum ar fi spre exemplu inmultirea. Dar toata lumea m-a atacat ca sunt nazist. Asa ca decat sa provoc iar spasme interne unora mai bine tac, si nu spun ce mi-as dori sa pateasca baba.

  RăspundețiȘtergere
 4. da, nivelul de intoleranta si de agresivitate pare a spori cu varsta, dar nu numai la femei.
  Or fi frustarile stranse ale oamenilor ce au fost acri dintotdeauna.

  RăspundețiȘtergere