Paulo Coelho - Alchimistul

Când am luat Alchimistul de la librăria online libris ştiam doar că e o carte foarte vândută care cuprinde între paginile ei povestea unui păstor spaniol care a plecat în Egipt să caute o comoară.Când am deschis cartea şi am început să citesc mi-am dat seama că ţin în mână o comoară.De la primele pagini ale cărţii am fost cuprins de o vrajă ca în poveştile în care cineva citeşte câteva cuvinte magice şi lucrurile încep să se transforme în jur.   

Madonna declara despre Alchimistul că este cartea ei preferată pentru că este o carte despre despre magie, vise şi comori pe care le căutăm tot timpul altundeva şi constatăm că se aflau deja sub nasul nostru.Madonna este o superficială, vă spun.Alchimistul este, aşa cum avertizează autorul de la început, o carte plină de simboluri.Ea nu ne vorbeşte doar despre magie vise şi comori ci ne vorbeşte despre tot ce putem noi găsi în acele simboluri.Dumnezeu, pacea, armonia lucrurilor,predestinare sau liber arbitru,iubire,curaj, tradiţie,subconştient,încredere în sine şi lista este lungă.Toate acestea sunt împachetate în simpla poveste a tânărului păstor care îşi urmează Legenda Personală căutând comoara.Cred că această carte ar trebui citită în serial la orele de religie în locul poveştilor cu Ionică care cade în cap când strică un cuib de rândunică..cu siguranţă ar fi mai de folos pentru gândirea creştinească a copiilor.


     Aş putea să vă vorbesc pagini întregi despre această carte care m-a fascinat.Vă las însă pe voi să o descoperiţi.Este la un click distanţă de voi, pe libris.ro Dar aveţi grijă,eu de exemplu am început chiar să cred în cele scrise acolo,sunt convins că în Legenda mea Personală a fost scris să citesc această carte acum, când am de luat nişte decizii pentru tot restul vieţii.Tot de acolo mi-am luat şi citatul meu favorit"Când îţi doreşti cu adevărat un lucru tot universul conspiră la realizarea dorinţei tale" Împăratul Salemului a spus-o...

5 comentarii:

 1. Am citit aceasta carte cu ani in urma, nici nu mai stiu cand, cred ca prin 1999, sau 2000, sau poate cine stie. In fine, este o carte extraordinara, limbajul simplu, pe intelesul tuturor, in acelasi timp captivanta, cu un final super frumos. Paulo Coelho isi merita numele de scriitorul secolului nostru.

  RăspundețiȘtergere
 2. La fel ca Derscanu, si eu am citit Alchimistul lui Coelho acum ceva ani buni si am ramas foarte impresionata de povestea citita acolo. Este o carte de nota 20 si o recomand si eu cu caldura.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am citit-o acum cativa ani. Foarte buna cartea ! Recomand !

  RăspundețiȘtergere
 4. Din punctul meu de vedere, este singura carte scrisa pentru oameni mari si care reuseste sa ii faca pe acestia sa-si aduca aminte exact, cum erau in copilarie. Magia visului nu mai e vis, e realitate iar acea dulce dimensiune a verbului "trebuie", din copilarie, se renaste in noi, constat.
  Poate ca nu e apreciat limbajul simplu, mesajul copilaresc de "in joaca", dar cert este ca cine citeste acea carte, ramane marcat de ea.
  Si cred ca in viata unui om, cu putin noroc, textele ce il marcheaza se pot numara la degetele unei maini. Restul sunt carti bine scrise si texte apreciate.

  RăspundețiȘtergere
 5. Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!

  RăspundețiȘtergere