Telenovele online şi Crin cel supărat

Are Ghiţă Guzanu un frate mai în vârstă decât el.Îl cheamă Crin...Frumos nume ar zice cine nu-l ştie pe Crin. Dar imaginaţivă un bărbat de 1,90 metri cu braţe groase şi piept păros ca de urs,aşa arată Crin,i se potriveşte numele ca o pereche de pantofi cu toc.

Deşi nu e un om şcolit Crin al nostru are o calitate de apreciat,urăşte telenovelele.Ba chiar pot spune că n-am văzut om mai înfocat când vine vorba să "combată" telenovelismul.Numa-l auzi  cum începe:
 "O telenovelă cuprinde aşa:
  Una sau mai multe babe care plâng în fiecare episod,da' nu plâng că urlă, urlă ca Muma-Pădurii când o bate Făt-Frumos;
   Nişte actriţe mai tinere care se împart în rele şi bune.Cele bune îs mai urâte decât mine şi plâng şi ele, defapt se sclifosesc de nu ştii niciodată, plâng sau se strâmbă la cineva.Cele rele îs curve, şi în film, şi în realitate,se vede pe ele.
   Sunt şi bărbaţi, băieţi lucraţi la sală cu pretenţii de actori.Plâng şi ei, sec, forţat,ca un copil prost care vrea să obţină ceva.
  Şi măcar dacă ar juca pe un scenariu bun da' orice moşneag plictisit poate inventa o poveste mai interesantă, şi asta fără să bea nimic, că dacă-i dau lu' nea Gâmbă o bere pân' diseară scrie 5 telenovele şi un scenariu de comedie americană pentru adolescenţi."...

Şi e în stare Crin să continue aşa mult şi bine dacă nu l-ar opri prietenii:
-Taci mă, să nu te-audă vre-o femeie că o să zică că de ea vorbeşti, toate se uită...
-A  mea nici vorbă, zice Crin
Totuşi în sinea lui  îşi bănuieşte câteodată nevasta că ar putea fi prinsă de flagel deşi preventiv l-a rugat pe "băiatul de la cablu" să-i scoată AcasăTV-ul .
Într-o dupămasă aflând Crin de la un colegcă telenovelele pot fi urmărite şi pe internet îi trecu aşa prin minte că nevastă-sa ar putea fi merge la cumnatele de peste drum să se uite că ele au internet .O sună pe soră-sa, pe Alina având aşa o presimţire:
-Corina-i la voi?
-Da
-Ce face?
-Se uită la un film
-La televizor?
-Nu, pe internet
-O omor...
Alina panicată că a turnat-o pe Corina se făcu că n-anţeles:
-Poftim?
-O zugrum
-Pe cine?
-Pe Corina
-Pe Corina? da' eu de Călina ziceam că-i aici...Corina spală geamurile, uite, acuma văd că fuge în casă,cred că i se arde mâncarea..
-Bine, făcu Crin mulţumit, atâta am vrut să ştiu,hai că tre' să-nchid.


Alina zâmbi fericită către cumnată-sa:

-Bate palma tu fată că te-am scos,uite că nu-s aşa blondă cum se zice...
Nu apucă Corina să se bucure că din telefon,ca de pe altă lume se auzi vocea lui Crin care  nu închise ci doar astupase microfonul telefonului cu mâna :
-Ai scos-o? Scoate-vaş dinţii....

2 comentarii:

  1. E un pic cam prea pornit pe telenovele... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai Motrescu16:50

    il aprind mai tare decat ardeiul iute:)

    RăspundețiȘtergere