OnOff3 - ce înseamnă mai exact să fii blogger

Am fost aseară la hotel City Plaza la un evenimentul OnOff organizat de TVdece.O întâlnire  pe tema Bloggeri vs. Jurnaliști la care, fireşte au participat bloggeri şi jurnalişti din Cluj,au fost câteva zeci.
  Din partea bloggerilor au combătut Adi HădeanAndrei CrivăţLorand Minyo şi Groparu (cu care am făcut cunoştinţă pentru prima dată live,în lift, când urcam).Dintre jurnalişti au ţinut prezentări.Liviu Alexa, Mihnea MăruţăRareş Bogdan


Sincer de multă vreme nu am participat la un eveniment de la care să am atâtea de învăţat.În primul rând am învăţat ce înseamnă mai exact să fii blogger.


  Blogger-ul este o persoană care publică online la fel ca jurnalistul modern.Spre deosebire de jurnalist care transmite informaţiile în  mod cât mai obiectiv bloggerul îşi lasă adânc amprenta personală pe ceea ce publică.Asta desigur nu înseamnă că bloggerul transmite informaţii false ci doar că le interpretează,transmite sentimente,ceea ce jurnalistul nu îşi permite pentru că nu-l lasă rigorile meseriei.Acesta este motivul pentru care tot mai multe companii cheamă bloggeri la evenimente,tot mai mulţi oameni ne citesc.Le place să audă părerile unor oameni aparent obişnuiţi, care se pricep să şi le exprime.Un fel de "feed-back din partea publicului,că doar de aia blogosfera se cheamă "social media".Chestiunea aceasta e foarte importantă pentru mine şi mă determină să fac nişte schimbări în felul în care fac blogging.

Am realizat că să fii blogger e mult mai bine decât să fii jurnalist pentru că eşti propriul tău şef, cu toate că dacă eşti o persoană foarte riguroasă e aiurea şi să fii condus de tine însuţi.
Am mai aflat,cum era de aşteptat,că în spatele unei "cariere online" de succes stă şi multă multă muncă offline de cercetare,experimentare, documentare, asta cel puţin în cazul lui Adi Hădean.


Mi-am dat seama că un blogger nu poate face ce face un jurnalist în principal pentru că bloggerul nu  face investigaţii de presă.Totuşi asta nu contează aşa mult în lupta pe care o dau bloggerii cu ziariştii pe "jumătatea de oră liberă a cititorului", cum zicea Groparu, pentru că oamenii preferă tot mai mult conţinutul fresh, inovator şi colorat oferit de blogger în locul unor aricole complicate făcute de presă.


Cel mai mult mi-a plăcut Groparu pentru că a fost cel ma incisiv în prezentare fiind cel mai "pe temă".De asemeni chiar dacă nu a ţinut o prezentare Marian Hurducas a avut o interventie interesanta la final.Cel mai mult m-a plictisit Lorand pentru că a fost prea tehnic,cu toate astea Lorand m-a convins că un conţinut video se "vinde" cel mai bine.Poate o să încerc ceva filmuleţe la un moment dat. N-am reuşit să cădem de acord cu Vasilemanu dacă Lorand seamănă sau nu de la jumătate în sus cu robotzelul Mo,dar am convenit că de la jumătate în jos nu seamănă.
Aici puteţi vedea ce a filmat Groparu de la eveniment.A filmat cam tot

5 comentarii:

 1. Nu ştiu de ce, dar eu aflu despre evenimente cel mai târziu. De obicei după ce ele sunt gata :))

  RăspundețiȘtergere
 2. mi se intampla si mie....am aflat de pe twitter de asta...da de exemplu ala cu muzeul farmaciei l-am ratat

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu le ratez pe toate - Nu ca as avea timp sa ma prezint :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Mihai Motrescu10:13

  @colorblis...lasa ca n-ai ratat intalnirea de la marty:)

  @minoki...ma bucur ca iti place:)

  RăspundețiȘtergere