Să murim homeopatic

HOMEOPATÍE f. Metodă de tratare a bolilor prin folosirea în doze mici a unor medicamente, care în doze mari ar provoca la omul sănătos simptomele bolii respective. - Aceasta este definiţia din DEX

Transpusă în practică treaba asta vine în felul următor
Un om care îşi dă cu barosul în gleznă se duce la doctor.Doctorul îi dă un ciocănel şi indicaţia să aplice 200 de lovituri de 3 ori pe zi.Omul pleacă acasă fericit.Tocmai a dat peste un doctor extraordinar...Asta într-o lume utopică
Într-o lume guvernată de logică un bolnav,mai ales în stare acută nu ar trebui să se bazeze pe medicamentele homeopatice decât ca tratament adjuvant.Adică să ia un medicament adevărat(alopat) şi pe lângă el,dacă vrea să ia extract de inimă de raţă mută sau alte chestii demne de muzeul farmaciei.Nu întotdeauna se întâmplă aşa, iată două exemple:


Primăvara aceasta verişoara mea voma de 24 de ore tot ce mânca şi ce se gândea să mănânce.Dezhidratată,palidă,transparentă a mers la urgenţe la Rădăuţi.A primit de acolo  o reţetă de 100 de lei.După ce a cumpărat ce era pe reţetă m-a sunat...am înnebunit, îi dăduse homeopatice...Am îndrumat-o  să meargă a doua zi la un gastroenterolog care a tratat-o cum trebuia
    Un baieţel de 4 ani din Italia n-a avut norocul sa fie îndrumat cum se cuvine.Luca Monsellato suferea de pneumonie şi a fost tratat de tatăl lui cu infuzie de fenicul şi alte leacuri homeopatice.Copilul a murit joi dimineaţă când a fost adus în stare gravă la spital.Si tatăl lui era... medic.Acum este cercetat şi el şi nevasta lui pentru omor din culpă....Sper ca această întâmplare sa fie un semnal de alarmă pentru cei care pun prea mare preţ pe medicamentele homeopatice

10 comentarii:

 1. Daca te-ai otravit cu arsenic te vindeci cu cianura. :)
  Cam asa stau lucrurile si cu tratamentele homeopatice.
  Este adevarat ca s-a ridicat o adevarata cultura, ca sa nu ii zic stiinta, a homeopatiei, insa parerea mea este ca ar trebui folosita doar, si doar ca ultima optiune.

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu cred ca aceste medicamente ajuta. Sora mea se simte mai bine cu ficatul(are hepatita C) de cand merge la homeopat.

  RăspundețiȘtergere
 3. posibil pe termen lung, ca si ceaiurile dar in nici un caz intr-o afectiune acuta,mai ales in pneumonii sau alte infectii

  RăspundețiȘtergere
 4. Bine că medicina alopată nu are limitele ei. Orice poţi trata cu medicamentele alopate... Şi noroc că nu moare nimeni... :))

  Eu am câteva cazuri tratate cu homeopate. O rană ce nu se vindeca (după operaţie), un cancer de prostată (de fapt, ăsta nu e cazul meu. eu doar am studiat problema. subiectul e un consătean), diaree acută, rău de mişcare, răceli (mai multe) şi acuma aştept rezultatele de la o pacientă cu colesterolul crescut. Aştept următoarele analize, să văd dacă tratamentul a funcţionat.

  Să ştii că sunt cazuri tratate cu homeopate... La fel de adevărat este că, nu în toate cazruile hoemopatia este eficientă, la fel cum nici alopatia nu e (avem atâtea cazuri).

  Deci, e relativ... sunt cazuri şi cazuri, dar asta nu înseamnă că homeopatia nu trebuie luată în considerare. Trebuie doar studiată mai cu atenţie, după care putem trage şi concluziile. Zic eu!

  RăspundețiȘtergere
 5. credeam ca doar eu sunt un fel de "Toma Necredinciosul" :D nu cred in miracolul plantelor, probabil pe termen lung se vad rezultate, dar pe termen scurt mi se par apa de ploaie :D
  accept insa ca si tratament adjuvant :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Parerea mea este ca în cazuri acute, doar antibioticele ajuta, si chiar si atunci, important este sa fie prescris exact antibioticul potrivit, altfel este prea târziu, pentru orice fiinta!
  Medicina naturista si tratamentele homeopatice, ajuta în restabilirea echilibrului organismului.

  RăspundețiȘtergere
 7. Deci medicamentele homeopatice sunt de evitat. Ms de sfat.

  RăspundețiȘtergere
 8. Anonim12:23

  Nu, medicamentele homeopatice nu sunt de evitat.Cunosc 2 frati care nu au fost niciodata vaccinati (nici la nastere etc), care au avut scarlatina si s-au tratat numai homeopatic.Sunt perfect sanatosi.Si o prietena care a avut apendicita acuta, nu a fost de acord cu operatia, s-a externat si sotul ei a tratat-o homeopatic cateva zile, dupa care si-a revenit.Mai cunosc cateva familii care se trateaza numai homeopatic pt hipercolesterolemie, Hashimoto etc. Sunt curioasa cum se trateaza depresia postpartum allopat.Nu cred ca la ora actuala exista foarte multe date stiintifice despre homeopatie, dar cei care nu stiu, sa nu o subestimeze.In primul rand cred ca trebuie sa stii ce este homeopatia -nu din dex!- si in ce situatii se poate folosi, iar apoi sa iti formezi o parere proprie.
  Ce face ca un medic sa fie foarte bun este sa stie in ce cazuri si cum sa foloseasca medicina allopata si cea homeopata de la ora actuala.

  RăspundețiȘtergere
 9. @Alexandru, @Dani ,eu nu zic ca medicamentele homeopatice sunt otravuri insa sunt de parere ca in cele mai multe cazuri nu au efect.La medicamentele alopate exista studii clare facute pe un lot de pacienti care arata cat la suta dintre pacienti au fost vindecati, care e efectul medicamentului,in cazul celor homeopate nu exista date care sa arate cati pacienti au fost vindecati folosind tratamentul respectiv..sunt doar povesti ca "stiu eu unul care s-a vindecat"....si eu stiu multi care s-au vindecat fara tratament de diferite boli....

  RăspundețiȘtergere
 10. @Mihai - Sunt studii si in ceea ce priveşte homeopatia. Sunt mai puţine dar sunt.

  Eu de ceva timp tot scriu pe blog despre diferite studii şi am observat ceva ciudat. Studiile sunt finanţate de compania producătoare, iar rezultatele obţinute sunt raportate la placebo. Foarte rar la un alt medicament. Şi atunci când sunt, diferenţa este de câteva procente. După mine, nesemnificativ.

  În fine, ideea e că în alopate se pompează mult mai mulţi bani decât în homeopate, iar asta spune tot. Că e bun sau nu... nu contează... e bun azi, mâine nu mai e bun. Important e că scoatem bani.

  PS: Nu sunt contra alopatelor! :)

  RăspundețiȘtergere