Telefonul mobil nu produce cancer

Telefonul mobil e o chestie care consumă curent, timp şi bani şi nu produce nimic.
Nu se poate!au zis unii, toate maşinile produc ceva.Aşa a apărut următoarea teorie: Mobilul produce cancer.
  Astfel de teorii sunt nemaipomenite pentru că atâta timp cât nu exită dovezi care să le combată  acestea sunt luate în seamă.Au durat ani buni până cineva a putut zice cu dovezile în mână cum zicea un regretat profesor de-al meu "Produce pă dracu..." BMJ a publicat ieri rezultatele unui studiu de tip cohortă realizat în Danemarca pe o populaţie de 358.403 de persoane între 1990 si 2007 în care s-a comparat numarul de tumori cerebrale apărute la cei care au folosit telefonul mobil si la cei care nu l-au folosit....
Concluzia a fost că nu există diferenţe.(sursa)

6 comentarii:

 1. Si daca studiul respectiv anunta ca telefoanele mobile provoaca cancer, ce se intampla? Nu mai foloseam telefoanele mobile?

  RăspundețiȘtergere
 2. Urmarirea maxima e de 20 de ani dar minima e de 4. Intre timp s-au schimbat generatiile si multe dintre smartphoneuri sunt surse importante.
  Procesele cariokinetice au nevoie adesea de 25 de ani. Sa avem rabdare... :)

  Mai in gluma mai in serios... Sigur studiul e impresionant, publicat de BMJ etc. Dar conteaza urmarirea

  RăspundețiȘtergere
 3. @derscanu..ar fi renuntat cativa mai fricosi insa altceva era sigur....statul ar fi avut un motiv sa introduca accize pe convorbirile pe mobil:D

  RăspundețiȘtergere
 4. Cat timp investit pentru o teorie :) Au fost de-a lungul istoriei si altele, mai ,,grave". Insa doar asa putem sa trecem la urmatorul nivel..

  RăspundețiȘtergere
 5. si totusi el produce niste interferente cand esti sunat, in perioada cand vorbesti...oare ele in timp nu afecteaza tesuturile vii?

  RăspundețiȘtergere
 6. oricum avem noi procupari mult mai mari :) si daca s-ar sti ca dauneaza chiar grav, tot s-ar folosii telefoanele mobile, au ajuns un accesoriu mult prea vital pentru a se renunta la el.

  RăspundețiȘtergere