Urăsc bancnotele de 100 de lei


-5 lei vă costă..
Scot 100 de lei şi-i dau
 -Să îmi daţi mai mărunţi
-N-am
-Să mergeţi să schimbaţi
-Offf..(Asta în gând).

De o mie de ori(aş vrea eu) mi s-a întâmplat asta.Sunt deştepţi americanii că n-au bancnote mai mari de 100 de dolari.Banii mari sunt uşor de numărat...şi atât.Mereu mă enervez când trebuie să umblu prin oraş să schimb.
Bineînţeles că de cele mai multe ori am nevoie de mărunţi într-o zonă unde nu sunt magazine.Pierd minute bune aiurea fix când mă grăbesc mai tare.Când gâsesc un magazin vreau să iau o doză de cola, vânzătoarea se prinde că iau numa ca să schimb banii şi îmi cere şi ea mărunţi....Am bani şi totuşi n-am.Asta e la fel de frustrant ca un calculator fără internet sau ca o priză fără curent...Într-o dimineaţă am luat taxiul că mă grăbeam.Ghici? Am alergat 10 minute prin faţa spitalului după oameni să îmi schimbe banconta, n-avea nimeni.A trebuit să-i las taximetristului carnetul de student garanţie şi să-l sun la prânz să-i plătesc cursa...Dacă nu vreţi să vi se întâmple din astea schimbaţi bancnotele mari când aveţi ocazia...

9 comentarii:

 1. =)) Da, da! Cunosc si eu la fel de bine problema (bine, poate nu chiar de 1000 de ori sa mi se fi intamplat... :D ) La fel de tare ma enerveaza cand mi se da rest eterna lama Orbit. N-as putea sa si cumpar in lame Orbit?

  RăspundețiȘtergere
 2. un prieten a adunat 10 lame orbit si intr-o zi a mers cu ele si a cerut o paine:))

  RăspundețiȘtergere
 3. ... e o vorba...
  "e jenant sa nu ai maruntis in buzunar" :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Mai rau daca ai o "foaie" de 500 lei. Sa vezi chinuiala sa o schimbi.

  RăspundețiȘtergere
 5. cu 100 ca 100 dar sa vezi cu 500 :D sa te duci sa iei o paine, la maxi taxi e cel mai fain ca nu te da jos si iti zice sa platesti data viitoare :))

  RăspundețiȘtergere
 6. Mie mi se pare jenant din partea magazinelor si a altori institutii sa nu aiba ,,maruntis". Faptul ca au ei sau nu au ,,rest" nu ar trebui sa fie problema clientului. Banii ,,mari" nu sunt acceptati, banii ,,mici" nici atat, ca nu le place sa numere prea mult. Am un vecin care doar de amuzament merge sa cumpere paine, lapte si altele, cu monezi de 10 bani :))

  RăspundețiȘtergere
 7. Mihai Motrescu14:36

  am un prieten care a luat 500 de monezi de 10 bani si 500 de monezi de 5 bani(75 de lei in total ) si a mers la Kaufland si a facut cumparaturi

  RăspundețiȘtergere
 8. Cel care "nu are sa-ti dea rest" iti transmite mesajul ca "nu este comerciant". Deci, il lasi in pace si mergi la magazinul de-alaturi.

  RăspundețiȘtergere
 9. Anonim18:45

  Cauta cel mai cunoscut magazin din cartier si vezi ca o sa aiba maruntis 100%100!

  RăspundețiȘtergere