De ce preţul usturoiului e tot mai piperat

Am scris zilele trecute un articol despre nuci care s-a bucurat de un nebănuit interes în rândul cititorilor blogului.Am primit şi o sugestie de Mazgalica sa a scriu un articol despre beneficiile usturoiului care, spunea ea are un preţ tot mai usturător de la o zi la alta.

Dragă Mazgalica vreau să te anunţ că scumpirea usturoiului nu se datorează faptului că românii au aflat de beneficiile pe care le aduce acesta sănătăţii.Usturoiul este tot mai scump pentru că e foarte căutat de străini.Dar să nu crezi că de când au descoperit vamiştii noştrii bacterii cu gânduri ucigaşe în florile olandeze străinii îşi oferă unii altora buchete de usturoi românesc...Cauza este alta...

Este vorba de tsunami-ul de turişti străini ce vizitază România în urma terminării autostrăzii Transilvania şi a cutremurului international produs de promovarea brandului de ţară.Au aflat din filmele americane că maidegrabă mergi în Deltă fără spray de ţânţari sau în Ucraina fără bani de şpagă la vamă decât să umbli pe la noi fără usturoiu la gât care să te apere de vampiri.De altfel dacă o să te uiţi bine şi preţul argintului a crescut în ultimul timp,evident că din acelaşi motiv..

Într-o singură zonă din ţară a rămas usturoiul ieftin.Este vorba despre Bucovina.Acolo producătorii de usturoi au parte de concurenţă neloială din partea măicuţelor de la Suceviţa şi Voroneţ care conving turiştii să-şi cumpere cruciuliţe de argint.Şi să ştii că îşi promovează foarte agresiv produsele.Le prezintă turiştilor un certificat eliberat de sfântul Jacobs( a se citi Iacov) care garantează că aceste cruciuliţe fiind  şi de argint şi sfinţite au efect vampiro-defensiv 3 în 1.În aceste condiţii nu e nici o şansă ca usturoiul să combată în zonă cu toate că am auzit că se cultivă deja o subspecie de usturoi argintiu adus de la Cernobâl.E disponibil în două variante, cea radioactivă cu aromă de piper şi cea fosforescentă cu miros de foi de dafin.

P.S. Promit să revin cu un alt articol  despre beneficiile consumului de usturoi.Unul  serios şi bine documentat.

13 comentarii:

 1. La multi ani, Mihai, sa fii sanatos si cu zambetul pana la urechi in continuare! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Usturoiul este un antibiotic natura, insa el va fi din ce in ce mai scump, iar in cele din urma interzis pe piata datorita concurentei neloiale pe care usturoiul o face fabricilor de antibiotice - un fel de politica antitrust.

  RăspundețiȘtergere
 3. Mihai Motrescu12:02

  sa stii ca are tata un prieten care prepara un fel de tinctura de usturoi care am vazut ca are efecte foarte bune in caz de rosu in gat...

  RăspundețiȘtergere
 4. Sanatate si numai împliniri! La multi ani!
  http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2011/11/flori-si-numai-ganduri-bune.html

  RăspundețiȘtergere
 5. Mihai Motrescu12:53

  multumesc Carmen:)

  RăspundețiȘtergere
 6. La noi in piata a patruns si usturoiul de afara. Trebuie sa fiu foarte atent pt. ca precupetele au inceput sa bage la vanzare usturoi strain. :))

  RăspundețiȘtergere
 7. Acum inteleg de ce se facea contrabanda cu usturoi.:))

  RăspundețiȘtergere
 8. da da, ai grija ca usturoiul strain nu te apara de vampiri si la voi in Bucuresti sunt adunati majoritatea celor care sug sangele poporului:P

  RăspundețiȘtergere
 9. La mulţi ani şi multe zâmbete!

  RăspundețiȘtergere
 10. Cum am citit titlul deja imi imaginam diverse scenarii cu vampiri. :)))
  Inca o data la multi ani pentru ieri!! :)

  RăspundețiȘtergere
 11. Mihai Motrescu18:06

  multumesc andera:)

  RăspundețiȘtergere
 12. Mars12:15

  ai mai revenit cu articolul bine documentat promis la sfarsit? as fi curios sa-l vad pentru mai multe detalii. in sensul bun.

  RăspundețiȘtergere