Thank God I'm a doctor

In vară am terminat facultatea de medicină.După calculele unei colege cu mintea creață asta însemna 120 de examene, 20 de clinici prin care am trecut și o mulțime de colegi pe care i-am cunoscut, ne-am împrietenit, ne-am iubit ne-am u....nu ne-am urat, doctorii nu urăsc,ei doar le doresc unora sa ajunga pacienți...Dupa calculele altui coleg 6 ani de facultate la medicină in Cluj înseamnă o investiție de peste 40.000 de euro din partea ”sponsorilor” adică a părinților.

Eu am socotit altfel.În cele 72 de luni în care eu am trecut de la stadiul de absolvent de liceu la cel de doctor aș fi putut cu siguranță câștiga, muncind "pe-afara" vre-o 100.000 de euro.Aceasta este investiția mea.
Har Domnului ieri am primit o adeverință care îmi dovedește că în curând e voi începe să recuperez din investiție, sunt medic rezistent rezident pe specializarea Radiologie și Imagistică Medicală și de la 1 ianuarie voi începe să muncesc...Cu salariul de 200 de euro pe lună cât are un medic rezident în primul an în România mi-ar trebui vre-o 40 de ani să recuperez investiția...Sincer n-am atâta răbdare...Într-un an, maxim doi vreau să plec către tărâmuri mai însorite monetar.

Dar acesta este un calcul economic.Calculând sufletește pot spune că mă simt un om împlinit într-o anumită privință.Acum simt că pot învârti și eu niște rotițe pe lumea asta care să încline câtuși de puțin balanța existenței unora dinspre suferință înspre mai bine. Astăzi pot mulțumi Cerului și la o sumă de oameni care m-au susținut în ultimii ani atât moral cât și financiar...Pentru ei am de gând să mă și întorc  la un moment dat de pe acele tărâmuri însorite,aici,mai la umbră.Asta după ce o să-mi recuperez investiția...

10 comentarii:

 1. iti doresc succes, Mihai :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Felicitari, si iti doresc din tot sufletul sa aterizezi cat mai curand pe un teritoriu finaciar rezistent.

  RăspundețiȘtergere
 3. P.S. Joaca la loteria vizelor, cine stie...

  RăspundețiȘtergere
 4. pai zic sa te laudam :))))

  RăspundețiȘtergere
 5. Bravo, ai ales un domeniu bun în care o să-ţi recuperezi banii destul de repede (bineînţeles că nu în ţară). Succes pe viitor şi sper să ne citim cu bine.

  RăspundețiȘtergere
 6. felicitari si aici :)
  o sa recuperezi si banii, ai tot timpul :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Felicitari, Mihai!
  Au fost ani cu multe examene, grele, dar au trecut.
  Acum poti sa te si bucuri si sa spui: g a t a!

  Incepe un alt drum. Succes si pe mai departe! :D

  RăspundețiȘtergere
 8. Intre timp felicitari si succes!

  RăspundețiȘtergere
 9. Felicitaaari!!! :)
  Cred ca cea mai importanta e multumirea sufleteasca. Daca ai asta, restul va veni de la sine, in mod natural si frumos.

  RăspundețiȘtergere