Primul meu câştig cu blogul,un mouse fără fir

Ieri am putut să ţin în mână prima materializare a activităţii mele blogosferice.Am participat luna trecută la o campanie Evomag organizată de Blogatu.ro şi ieri am ridicat cadoul de la poştă.Mai interesant pentru mine a fost faptul că era un cadou surpriză iar cei de la EvoMag nu m-au dezamăgit.Vreau să le mulţumesc şi lor şi lui Blogatu.Mi-au trimis o adevărată bijuterie de mouse Microsoft fără fir.Parcă au şi ştiut că nu am mouse şi când mai am mici prostioare de făcut în Photoshop mă chinui cu touchpad-ul cum se chinuia deşteptul din poveste să dea nuci cu furca în pod.

În difuzor (2)

A crăpat blogger.Nu de tot,o părticică.Nu merg butoanele de salvare şi previzualizare de pe Pagina de design a şabloanelor.Promit că nu mai vorbesc pe nimeni de rău că uite,numai alatăieri am zis de blogger şi de teme şi acuma le-a puşcat jucăria.Pe "help forumul" lor s-au adunat de aseară peste 300 de sesizari la problema asta printre care si urmatorul mesaj care ma amuzat"you've gotta be kidding me blogger. i had people goto my site at 9pm sharp to see our new design, and you bring this bullshit?"

Dar să nu uit de melodie...n-am de gând să vă cuceresc cu ea deşi mie îmi place.Urmăriţi videoclipul pentru că e o poveste care se termină fain...oo,nu trebuia să vă spun cum se termină.


Viaţa şi Facebook

La Cluj ningea ieri după masă ca în poveştile cu Zâne Îmblănite şi Făt Frumos Fiu de Cojocar.Fără să aibă vre-o legătură cu ninsoarea eu mi-am amintit că îmi plac foarte mult clătitele cu ciocolată.Dealtfel le-am  făcut clătitelor chiar şi  pagină de Facebook de ceva vreme
Cineva mi-a promis că îmi face clătite seara asta dacă vin cu laptop-ul să ne uităm la un fim.Mi-am luat laptop-ul şi am trecut pe la un magazin să iau nişte ouă.şi apă minerală.Îmi place foarte mult magazinul acela.O să îi dau like pe Facebook dacă are pagină.

Probleme cu tema blogului

Platforma Blogger a pus la dispozitie bloggerilor incepand din vara anului trecut o functie destul de faina.Este vorba despre pagina de design a sabloanelor unde poti compune o tema ca si cum ai face o salata.Poti alege cate coloane vrei si pe care parte,poti alege culorile pentru fiecare particia din blog imagini de fundal si vre-o 15 sabloane diferite.Asa era compusa si tema mea dinainte.
  Problema a fost ca nu puteam sa modific sub nici o forma headerul.Avea un

Statuia lui Schwarzenegger de la Graz

La doar o lună și ceva de când nu mai este guvernator al Californiei Arnold Schwartzenegger este consolat de către primăria orașului său natal prin ridicarea unei statui și transformarea casei lui din Graz,Austria în muzeu.
      De ce consolat? Pentru că Arnold a fost nevoit să renunțe la politică după ce cu ajutorul crizei a adus în pragul falimentului cel mai bogat stat din SUA și a primit un neinvidiat loc 11 în topul celor mai răi guvernatori americani din toate timpurile.
Cu toate acestea eu îl apreciez pentru că a dus o puternică politică de protejare a mediului ceea ce la americani nu prea se practică.

Am găsit mai multe poze pe internet cu ”Terminatorul” analizând statuia înainde de a fi suflată cu bronz.Am luat de pe The Telegraph poza cea mai expresivă și am luat-o cam cu forța PrintScreen pentru că nu mă lăsau să o salvez pur și simplu.

Așadar în curând  băieții și de ce nu fetele  vor putea să pipăie un cvadriceps tare ca bronzul piatra sau chiar un biceps sau pectoral dacă merg cu scara pentru că statuia are 3 metri înălțime.


Ce îmi place și ce nu știu cititorii blogului despre mine

Inaugurez noua mea temă cu două lepșe o leapșă.Aceasta este produsul de concepție rezultat în urma contopirii a două lepșe pe care le-am primit relativ recent.Prima dintre ele mi-a pasat-o AnderaY și în ea se cere a vorbi despre 10 lucruri care îmi plac iar a doua vine de la Mazgalica și are ca obiect 7 lucuri de voi neștiute despre mine.Așadar astăzi mă ofer pe tavă..pardon,pe blog.

  10 lucruri care îmi plac

1.Pădurea.M-am trezit pe această lume la poala unui munte cu pădure până pe vârf  și tot la poala pădurii am trăit pana la 20 de ani și acum îi duc dorul ca și cucul din cântec
2.Ceaiul negru și verde.Îmi place la nebunie.
3.Cum zicea și Andera,îmi place blogul.Îmi place chiar foarte mult și îmi pare rău că nu m-am apucat de blogăreală mai devreme de 2010.Lasă că nici de acum nu e târziu.
4.Îmi place Norvegia.După părerea mea dar și în multe statistici Norvegia este țara cea mai evoluată de pe planetă din toate punctele de vedere.Cu toate că mi-ar plăcea să fie mai cald acolo sper să ajung să trăiesc în Norvegia măcar pentru o perioadă
5.Îmi place să încurajez oamenii.Să le trezesc optimismul din ei.
6.Îmi plac copii.Am o droaie de verișori și verișoare extraordinar de frumoși și sunt vărul lor preferat.
7.Iubesc să mă plimb noaptea când e liniște.Am atunci impresia că pot gândi mai limpede,mai profund.
8.Îmi place mobila în stil minimalist
9.Îmi place să mă îmbrac în așa fel încât să mă simt bine în hainele în care sunt
10.Îmi place să spun bancuri și să joc mafia.

7 lucruri pe care nu le știți despre mine

1.Sunt cel mai mare dintre cei 2 frați și 3 surori,deci în total suntem 6
2.Mă trezesc greu dimineața.
3.Am ales să vin din Suceava la facultate la Cluj cu toate că nu am mai fost niciodată în Cluj înainte să vin la admitere.
 4.În 2009 am stat 5 săptămâni în Bratislava și acum mi-e dor de orașul acela.Mi-a plăcut foarte mult.
5.Nu am zburat niciodată cu avionul.
6.Mănânc foarte dulce și nu îmi place să mânânc sărat
7.Îmi plac filmele SF.

Burlacii şi curăţenia

-Alex ai făcut curat în bucătărie şi în baie?...că era rândul tău.
...Tăcere
-Aleeeeeex
...Tot tăcere.
Văzând eu că nu mă pot face auzit fără să audă şi vecinii mă duc în hol şi apăs pe butonul mic,roşu şi obraznic de sub contor..
Alex işi dă jos căştile şi oftează
-Oof,paşte-i-ar Cernobâlul c-au oprit curentul fix în momentul cel mai palpitant din film.
-Ai făcut curat?
-Da
-Tot,tot,tot?ai şters şi pe hol?
-Da omule
-Şi totuşi e de 15 ori mai mizerabil ca locul în care am fost eu
-Ai fost la farmacie?
-Am fost la Anna
-Mihai,ţie îţi place să te lauzi...de unde ştii tu că apartamentul ei e de 15 ori mai curat ca al nostru
-Am citit în ziar
-Minţi de se ia curentul..
-Nu mint,e demonstrat ştiinţific că apartamentele burlacilor sunt de 15 ori mai murdare ca apartamentele fetelor.
-Deci :"Încercaţi noul produs de curăţare Femeia,curăţă de 15 ori mai bine ca orice produs obişnuit"
-Alex nu fi misogin,mergi mai bine în baie, răsfiră mopul acela şi pune-l lângă calorifer că dacă-l laşi grămadă în două săptămâni cât nu-l folosim miroase a flori de Trei-Fraţi-Decedaţi...
Cât Alex face treaba cu mopul eu ţac-pac apăs butonul mare negru şi cuminte de sub contor.
-Aleeex,a veni curentul.....şi lui Alex îi sclipesc ochii de 15 ori mai mult ca în timpul discuţiei noastre...

În difuzor

.M-am apucat să răsfoiesc prin telefon.Am un Nokia 5800 Xpress Music primit cadou de la fratele meu şi are card de 8GB,undeva într-un colţ al cardului am găsit un videoclip pus de cei de la Nokia.

Nu pot să vă explic de ce îmi place melodoa şi nici nu vreau să vă explic pentru că are mai mult farmec aşa.Pot spune doar că în acest moment rezonează cumva cu starea mea de spirit,la fel cum rezonează şi melodia de mai jos..

Durerea slăbeşte dacă o priveşti în ochi

Un studiu publicat recent de nişte cercetători în Psychological Science arată că dacă ţi se aplică un stimul dureros pe tegument simţi mai puţină durere dacă fixezi vizual "agresiunea".Mai pe înţeles,când iei o injecţie te doare mai puţin dacă te uiţi acolo să vezi cum îţi introduce acul în loc priveşti în altă parte aşa cum te îndeamnă asistenta şi sufletul...dar să vă povestesc o experienţă cu seringi pe care am avut-o eu.

N-am fost niciodată gras dar pe la 15 ani nu numai că eram slab dar nici nu prea aveam poftă de mâncare.Tata ca să-mi forţeze apetitul m-a ameninţat că mă trimite la stână cu vecinul Gigel."Aer de pădure,puţină alergare şi să vezi ce poftă de mâncare o să ai"..A renunţat repede la stratagemă când m-am apucat rămăşag cu el că dacă mă duce ajung înaintea lui acasă..aveam ceas cu busolă..deh,ce ştia el.
Dar nici nu s-a lăsat tata.M-a pus în maşină şi m-a dus la analize.Îmi amintesc foarte bine

Casă de piatră

Colegi,prieteni,rude,cunoştinţe...se însoară cu duiumul.Anul acesta vor fi mai multe nunţi în jurul meu ca niciodata.Situaţia îmi aminteşte de romanul acela a lui Jules Verne în care cineva pompa oxigen în atmosfera unui oraş şi îi făcea pe oameni agitaţi ,grăbiţi, nerăbdători ...
Poate şi acum datorită faptului că soarele se apropie de un nou vârf de activitate oamenii nu mai au răbdare,unii fac revoluţii,alţi fac nunţi...eu mă bucur şi le urez casă de piatră la cei care se însoară că pentru revoluţionari doamne fereşte ce poate însemna casa de piatră..

Sursa foto
Fotografiile nu sunt o făcătură a vrăjitorilor Photoshop,casa există în munţii Fafe în Portugalia şi poate fi găsită pe Google Earth.Locuinţa dintre stânci e numai bună de stat vara la umbră dar nu-mi pot imagina de cât combustibil e nevoie să încălzeşti bolovanii aceştia iarna.....dar până la urmă nu asta contează ci faptul că atrage foarte mulţi turişti.

Cine pleacă din ţară departe ajunge

Ieri după examenul de medicină de familie ne-am adunat vreo 20 de colegi şi am mers in Bulgakov.O cafenea din centru Clujului situată pe o stradă frumos pavată şi având tot parterul de nefumători.Unul cu cafeaua,altul cu ceaiul,celălalt cu berea,care după pofte însă într-o privinţă toţi cu aceeaşi preferinţă.Ce facem după ce terminăm?...PLECĂM DIN ŢARĂ Să-mi stea mie ceasul din colţul ecranului dacă nu eram în stare să jur în anul 1 că fac facultate ca să nu fiu nevoit să plec din ţară aşa cum e plecat jumătate din neamul meu

De ce să plecăm? Pentru că într-un articol din Caţavencu intitulat "Să muriţi bine"... este o listă unde arată că statele europene dau pentru sănătate până la 11% din produsul intern brut în vreme ce România a alocat sănătăţii în ultimii 20 de ani între 2 si 4% Bătaie de joc,prostie,ignoranţă,ce e asta?

Dacă noi faţă de Spania să zicem am alocat 3% în vreme ce ei au dat 9% în fiecare an în 20 de ani sănătatea a fost sărăcită cu 120% din PIB aşa că dacă prin minune am începe să dăm 9% cum dau ei ne-ar trebui 20 de ani ca să-i ajungem...şi aceasta e doar un ideal pentru că nu l-am auzit nici măcar pe Ponta sau Antonescu să aibă în plan pe lângă spânzurarea lui Băsescu şi 9% din PIB pentru sănătate....

Când i-am spus unui prietende-acasă că un medic rezident are salariu în primul an de rezidenţiat 760 de lei pe lună n-a vrut să creadă...mi-a zis că la ce am făcut 6 ani de facultate că la cum ştiu eu să zugrăvesc fac banii aceştia într-o săptămână...şi e adevărat...La fel de adevărat este că un prieten de-al meu care a terminat anul trecut la Oradea medicina a mers în Germania la un spital,a dat un interviu şi acum e rezident cu un salariu în primul an de 2700 de euro cu tot cu plata pentru gărzi...

Aşa că iubindu-ne viitorul şi urmaşii,noi studenţii medininişti de rând suntem nevoiţi să plecăm din ţară înainte să ne apuce primul salariu pe aici pentru că odată ştiind părinţii şi neamurile că suntem pe banii noştri au să termine cu sponsorizările şi fără pachetul trimis de mama şi suta de lei strecurată de mătuşa le vom face concurenţă serioasă călugărilor privind numărul de zile de post....

USL (Unde Sunt Liberalii)?

Meseria de părerolog  este o ocupaţie prin esenţă democratică.Bloggerul ca orice om cu atitudine este în multe cazuri un bun părerolog.Se vorbeşte pe bloguri despre fotbal, dragoste, medicină, politică şi tot ce mai vreţi voi fără ca cei care vorbesc să fie profesionişti în domeniile respective.Îmi pare bine că se vorbeşte şi hai să vorbesc şi eu,să dau şi un prognostic ,de data aceasta în politică
sursa foto(link)

Se ştie că după ce foştii comunişti adunaţi iniţial sub numele de FSN s-au împărţit în PD şi PSD.O parte dintre ei adică PD cu Mestru Plutitor Băsescu printre ei a intrat în CDR şi între 1996 şi 2000 a reuşit să-i sape pe ţărănişti  şi să-i scufunte.Curăţarea ultimilor urmaşi ai partidelor istorice,în speţă PNL a revenit PSD-ului care tocmai a reuşit să-i înghită...va mai dura ceva până ce o să-i digere....

Undeva prin 2016 la poarta lumii celeilalte  o să ajungă un om deprimat că mica lui turmă liberală s-a pierdut iar puterea şi opoziţia e formată doar din foştii comunişti,urmaşii şi acoliţii lor.
-Cum te numeşti străinule?
-Ion Antonescu
-Şi de ce ai murit?
-M-am sinucis...
...o clipă de tăcere,câteva registre răsfoite apoi din nou vocea portarului dintre lumi
-Domnule,sinuciderea dumneavoastră a fost înregistrată la noi în data de 05 Februarie 2011 cu ştampila USL,unde aţi fost în aceşti 5 ani
-La Cotroceni....

Pentru ca acest scenariu să nu aibă loc sau cel putin pentru ca noi să nu suferim de pe urma lui ne trebuie un om,un tătucă ca Isărescu,un gentelman ca Iohanis..un cineva cu capul pe umeri,cu demnitate şi cu suflet şi care să-şi găsească până în 2012 suficienţi oameni ca el  şi să poată întoarce cumva soarta în favoarea românilor de rând....altfel 68% dintre români care se zice că vor vota USL îşi vor lua o ţeapă la fel de mare ca şi cei 51% care l-au votat pe Băsescu în 2009 şi din câte ştiu eu Ţepeş e simpatizat pentru că trăgea în ţeapă duşmanii  şi nu poporul...Dar cine să-l aducă pe acel Isarescu sau Iohanis,de unde şi cum să-l scoatem?

Maşină de nuntă

Oare greşesc dacă afirm că 80% dintre fete vizitează măcar odată pe săptămână o pagină de internet cu rochii de mireasă,verighete,aranjamente florale sau orice altceva legat de nuntă?...Nu cred că greşesc nici dacă spun că la fel de mulţo băieţi vizitează săptămânal pagini cu maşini....dar hai să facem o combinaţie dintre cele două să vedem ce iese...
Individualism....

Iată că nu e neapărat nevoie de Rolls-Royce ca să ai o nuntă cum n-a avut nimeni(link)

"Te-aş iubi măi dragă da iubesc pi altu' cu tractor "


Dacă nu faci nuntă mare poţi face toată nunta în aşa ceva...

Aceasta îmi place cel mai mult.Dar daca mirii au mâncat din oală există riscul să le ploaie la nuntă şi e mai dificil pentru şofer...oare şoferi le zice la cei care conduc motociclete?


Dacă mireasa e frumoasă foc,dacă simţi că te ia cu fierbinţeală când de gândeşti la nuntă,dacă arzi de nerăbdare să te vezi în ziua nunţii tale atunci poţi alege această maşină de pompieri pentru minunatul eveniment

Ceas cu cuc

Ceasul cu cuc a fost inventat în anul 1738 de către neamţul Franz Anton Ketterer.Franz Anton Ketterer a fost un  ceasornicar din satul Schonwald ,regiunea Pădurea Neagră din Germania..
   Popularitatea acestui tip de ceas a crescut repede răspândindu-se în Germania şi în Europa.De-a lungul timpului mecanismul ceasului a rămas aproximativ la fel.Ca aspect exterior au apărut mai multe modele ca de exemplu "ceasul vânătoresc" care este un ceas decorat cu frunze  şi animale sălbatice sculptate în lemn.Animalele pot fi reprezentate vii sau moarte.Cei mai mulţi vânători preferă animale vii pe ceasurile lor.


Un alt model de decorare a  ceasului cu cuc este modelul Bahnhäusle.În acest caz ceasul are o formă de căsuţă decorată cu viţă de vie.Sursa de inspiraţie pentru acest model au fost muncitorii italieni aduşi în Germania pentru a construi o cale ferată.Italienii au construit odată cu calea ferată şi mici căsuţe pentru locuit pe care puneau viţă de vie.Ceasortnicarilor nemţi le-au plăcut aceste căsuţe şi s-au gândit să facă şi ei nişte căsuţe şi să pună în ele în loc de italieni un cuc şi un ceas.

Cafeaua e buna doar pentru femei!

În timpul facultăţii mai mult ca oricând omul are nevoie de un stimulent care să-i ţină atenţia trează.
Eu şi încă vre-o doi prieteni am virat de la cafea la ceai negru şi verde pentru că am considerat că mai ales în sesiune nu ne face bine cafeaua.Faptul că la bărbaţi în general nu le prieşte cafeaua au demonstrat acum şi cercetătorii care au descoperit că tot neamul bărbătesc este mai sensibil la cafea,decât femeile și asta în special în condiţii de stres.

Psihologii de la Universitatea din Bristol au luat 64 de bărbaţi şi femei i-au împărţit în perechi de câte doi de acelaşi sex şi le-au dat diferite sarcini de realizat în condiţii de stres.Unii au primit cafea normală,alţii apă de ploaie cafea decofeinizată.Rezultatul a fost că femeile care au băut cofeină s-au descurcat mai repede faţă de celelalte în schimb bărbaţii care au băut cofeină s-au descurcat mult mai greu decât cei care nu au băut.

Cu alte cuvinte cafeaua le face pe femei mai deştepte şi pe bărbaţi mai puţin deştepţi...Era să mă ia tastaura pe diainte să scriu că băutura asta miraculoasă ne face mai egali reducând diferenţa dintre sexe ...De fapt de ce să să nu o spun...aceasta este realitatea,bărbaţii gândesc mai mult cu capul iar femeile mai mult cu inima..că aşa ne-o făcut Bunul Dumnezeu,să ne completăm unii pe alţii...aşadar băieţilor când ieşiţi cu o blondă în oraş comandaţi pentru ea o cafea s-o deşteptaţi şi vouă un vin roşu că bate inima mai tare de la el...să puteţi şi voi să vă-nţelegeţi.Hai totuşi să nu întrec măsura în dat cu părerea,mai bine vă spun care a fost concluzia finală a cercetătorilor în privinţa cafelei...
Ei bine raportul lor se atrage atenţia că litri de cafea consumaţi în plus la întâlnirile de la nivel înalt sunt în stare să influenţeze negativ soarta lumii pentru că aceste întâlniri sunt dominate de bărbaţi...
Dar la noi, în România să fie tot cafeaua vinovată pentru incompetenţa lui Boc şi a celorlalţi miniştri? Şi oare ministreasa Udrea îşi bea regulat cafeaua?Aştept comentariile voastre...

Şoarecii

Astă vară într-o dimineaţă vine un coleg la muncă obosit şi cu ochii roşii de ziceai că e colegul meu de cameră din cămin care juca toată noaptea World of Warcraft..
-Ce-i Ionuţule,a venit soacră-ta din Italia sau iar te-ai uitat la filme de groază?
-Nici una nici alta...da mai lasă glumele cu soacră-mea că ştii că nu mă tem eu de ea...
-Doamne fereşte cum să te temi!Dar ce s-a întâmplat,de ce eşti aşa obosit..
-Lasă,zice el,hai să ne apucăm de lucru...
Am considerat că e de prost gust să mai insist şi ne-am dus să mutăm un palet de cărămidă din curte.Ionuţ că era mai forţos a luat o rangă de un metru jumătate să ridice puţin de palet să pot băga eu transpaletul sub el.La mişcare aceasta doi şoricei au sărit speriaţi de sub nişte cartoane de lângă cărămidă şi au luat-o direct spre Ionuţ
-Uite-i...draciii...strigă omul meu şi aruncă cu ranga care trece mai aproape de glezna mea decât de şoareci
-Omule eşti nebun,era cât pe ce să mă loveşti
-Iartă mă dar sunt stresat..din cauza lor n-am dormit astă noapte,zice el...tremura tot.
-E ok... hai,dă-te jos din roabă că o să te răstorni cu tot cu ea....şi a naibii treabă,zic eu,cum să nu dormi toată noaptea?
-Au intrat sub podele şi ronţăie în polistiren,mă deranjează,nu pot să dorm când îi aud.
-De ce nu ţi-ai pus dopuri în urechi?
-Mi-am pus dar a fost şi mai groaznic.Adormind cu gândul la ei am visat că e unul sub pernă iar când m-am trezit şi am început să strig m-am speriat şi mai tare că nu auzeam....n-am mai putut dormi dupa aceea
-Şi ce-ai făcut toată noaptea?
-Am fumat un pachet de ţigări ruseşti şi am suflat fumul cu o ţeavă în gaură,sub podele să-i scot afară.
-Pfoai ce tare,de aceea ai tu ochii roşii....dar parcă spuneai că erau şoareci sub podele nu albine...sau vrei să-i bagi în cancer pulmonar cu fumul de ţigară?
-Lasă că-i bag eu în hemoragie,mi-am luat azi grâu de şoareci..
-Eu am auzit că mai mult îi îngraşă decât să-i omoare grâul ăsta....
-Lasă că vedem noi.

Peste vre-o două zile îl întreb:
-Ionuţ cum e cu cu grâuşorul(aşa zicem noi la grâul de şoareci),face prăpăd printre şoareci?
-Merge ca pe mânecă,l-am turnat tot şi l-au mâncat dar mă tem că aveai dreptate,şoarecii sunt încă în viaţă...
Peste o săptămână îmi amintesc iar şi-l întreb:
-Ai scăpat de şoareci?
-Cred că da,dar m-am mutat în mansardă cu dormitul şi i-am lăsat camera de jos la soacră-mea că a venit acasă
-Şi ea nu se teme de ei?
-Ei..cum să se teamă că sforăie de nu pot dormi şoarecii....