Recomandări blogosferice

O măsuţă de cafea betoană

Asocierea dintre un album foto şi beton este atât de forţată încât putem spune că a doua parte a titlului este pusă pur şi simplu întâmplător acolo.Aşa cum vedeţi mai jos măsuţa de care zic are forma unui album fotom.Îmi place la nebunie şi credeţimă că am un unchi atâta de meseriaş încât dacâ am să-i arăt pozele astea şi am să-l rog o vreme ar fi în stare să se apuce de construcţia ei.Aşa că cine ştie...poate pe viitor o să vă prezint proprima mea măsuţă de cafea în formă de album foto...mai vedem

Serenade la UMF Cluj,o traditie,o placere

In fiecare an studentii din anul 6 de la UMF Cluj sarbatoresc incheierea facultatii intr-un fel mai aparte.Nu se stie cine a instituit traditia sau de cat timp dateaza insa cu siguranta medicinistii clujeni au cel mai original mod de a spune la revedere universitatii.Timp de 2 saptamani acestia colinda toate clinicile si catedrele pe la care au studiat in timpul facultatii si canta cantece cu versuri compuse de ei puse pe melodii cunoscute.Anul acesta fac si eu parte dintre cei care canta si parca nu imi vine sa cred ce batran sunt...Bucurie,amar,frustrare,amintiri ,sperante,revolta,reprosuri,felicitari,regrete.Toate sunt cuprinse in versurile celor 7-8 cantece interpretate de noi,studentii in fata profesorilor si a personalului de la fiecare clinica universitara.

Deocamdata a aparut pe youtube doar unul dinte cantece..Versurile,cum va spuneam sunt creatia noastra iar melodia este imnul echipei CFR Cluj.

In 2 iulie 2011 acesta impreuna cu toate cantecele de serenade vor fi cantate de noi  pe stadionul CFR unde va avea loc festivitatea de absolvire.
Pe masura ce colegii care au filmat vor urca pe youtube si celelalte cantece am sa le pun aici sub postare.

In ordinea aparitiei, cover dupa: Hei tramvai, Fetele de la Capalna, Vinovatii fara vina, Jaga Jaga, Go West, Treceti batalioane romane Carpatii, Drumurile noastre, Imnul CFR.


Aparatul care face pielea transparentă

Oh doamne ce publicitar titlu am putut pune... aparatul de care vorbesc nu face pielea transparentă la propriu dar totuşi e super tare pentru că îţi dă senzaţia că o face.Acesta se numeşte AnatOnMe şi a fost dezvoltat de către cercetătorii Microsoft..Scopul pentru care a fost produs este acela de a îmbunătăţi comunicarea medic-pacient.Cum face el asta? E simplu...

AnatOnMe foloseşte o cameră web,un mini proiector şi un laser şi proiectează pe pielea pacientului imagini cu ţesuturi subcutanate,muşchi nervi şi oasei, precum şi imagini cu leziunile de care suferă pacientul.Scopul aceste manevre iluzioniste este de a ajuta doctorul să explice  pacientului  mai bine "defecţiunea" care o are pentru ca acesta să se ţină cum trebuie de tratament
AnatOnMe nu foloseşte imagini preluate de la pacient ci are o bază de date cu imagini standard ale diferitelor leziuni.Specialiştii de la Microsoft cred că cu cât pacienţii vor avea mai multe informaţii despre boala lor cu atât se vor ţine mai bine de tratament.

Deşi pare un soi de jucărie specialiştii estimează că va fi de un real folos pentru pacienţii care suferă de boli cronice şi care renunţă la tratament în proporţie de 30-50% înainte de finalizarea acestuia.În cele mai multe din aceste cazuri tratamentul nu este dus la bun sfârşit pentru că pacienţii nu înţeleg de ce este nevoie să se trateze şi să se recupereze luni în şir.

Sincer nu ştiu câţi doctori o să cumpere aparatul însă cu siguranţă pacienţilor li se va părea interesantă chestia...asta dacă nu-i va apuca cu leşin crezând că văd pe bune imagini de sub propria piele.

De veghe în lanul de secară

"De veghe în lanul de secară"este titlul unei cărţi scrise de misteriosul scriitor american J.D. Salinger.Am auzit de această carte citind despre autorul ei care deşi a trăit până în 2010 n-a mai publicat nimic din 1965.Nu m-am apucat de citit cartea având aşteptări extraordinar de mari pentru că din experienţă ştiu că dacă o carte a fost extrem de bine vândută sau un film a avut parte de multă publicitate nu e musai că o să-mi şi placă.

Totuşi o oarecare prejudecată am avut şi asta s-a tradus prin faptul că ştiind că e o carte cu greutate am ales să o am,să o citesc în varianta adevărată,nu de pe calculator sau ceva.Mi-am luat-o de la librăria online libris.În 24 de ore mi-a şi ajuns acasă şi m-am băgat cu ochii în ea.

Dacă vreţi să ştiţi adevărul,mi-a plăcut cartea.În special prima parte.Personajul principal şi naratorul este Holden Caulfield.Un adolescent "miserupist" şi cu bani.Tipul îşi relatează în amănunt plecarea de la ce-a de a 4-a şcoală de la care a fost dat afară şi hoinăreala lui de câteva zile prin New York.Îi era greu să se ducă acasă pentru că acolo îl aşteptau părinţii care numai bucuroşi nu se numea că erau în urma isprăvii lui.Dacă ai fost adolescent şi îţi aminteşti de perioada aceea n-ai cum să nu te regăseşti pe undeva.
Cum vă spuneam mi-a plăcut mai mult la început.Mi-a plăcut mai ales faptul că Holden e genul care nu poate să-i înghită pe cei prefăcuţi sau tâmpiţi dar şi pentru că are simţul umorului.Necazul e ca pe parcurs descoperi ca Holden are o problema.Si problema asta e tocmai felul lui de a se raporta la lumea din jur.Pentru el aproape oricine e prefăcut sau snob si cam toate îl deprimă.Mai nimic nu-i mai face plăcere.Cu toate acestea "De veghe în lanul de secară" nu e o carte care o poţi abandona înainte să ajungi la ultima pagină.E o carte atât de bine scrisă încât e în stare să transpună pe oricine în lumea naratorului,e mai tare decât un film 3D,chiar ai impresia că Holden Caulfield e lângă tine şi îţi povesteşte.Merită citită,pe bune.

Cei care anunţă sfârşitul lumii nu cred că acesta va veni

Nişte băieţi deştepţi cum ştim cu toţii că sunt americanii au avut o genială idee de a-şi face publicitate gratis.Au calculat data sfârşitului lumii şi au anunţat că va fi mâine 21 mai.Mare zarvă prin ziare şi pe bloguri,atât româneşti cât şi străine.Toată lumea bate toba ,şi bunicul cred că ştie că mâine e prezis sfârşitul lumii şi ar vrea săracul ca să fie poimâine,când împlineşte şi el 83 de ani....Aceeaşi gălăgie colorată o poţi vedea şi offline in marile oraşe pe panourile publicitare

 Adevărul publică o poză cu un panou publicitar din Iaşi pus de prea credincioşii americani.Ba mai mult cei de la adevărul au stat de vorbă şi cu firma care a amplasat panoul şi ghici....firma a fost plătită să pună panoul dar să-l şi dea jos după data de 21...păi dacă pe 21 vine sfârşitul lumii de ce mai e nevoie să dea cineva jos afişul maică? Hai să fim serioşi,sfârşitul ăsta nu e în stare să dea jos un afiş?Deci e clar că nici măcar cei care anunţă sfârşitul nu cred în asta ci doar au ales un mod mai agresiv şi tâmpit de a-şi face reclamă...

Acum în loc să scriu la lucrarea de licenţă stau şi fac tot felul de calcule..poate reuşesc  şi eu să mă aleg cu câteva sute de articole gratis prin toate ziarele că am prezis cine ştie ce eveniment mult aşteptat şi imposibil de estimat.De exemplu mi-aş dori să prezic reapariţia bunului simţ, dispariţia manipulării sau a pupincurismului.

"Mănâncă pentru doi" în sarcină şi rişti să rămâi grasă pe viaţă

"Mănâncă maică,mănâncă,că tu mânânci pentru doi"...orice gravidă aude asta măcar odată pe perioada sarcinii atât în viaţa reală cât şi în telenovele(Ups...m-am dat de gol că le urmăresc...)

Nişte cercetători de la  Universitatea din Bristol au declarat după efectuarea unui studiu că astfel de îndemnuri nu sunt tocmai sănătoase.Deşi creşterea în greutate din timpul sarcinii este ceva normal pentru că micuţul se dezvoltă necesarul de calorii nu creşte prea mult.Astfel în primele 6 luni de sarcină femeile gravide trebuie să consume doza zilnică recomandată(în jur de 1940 de calorii pe zi)adică la fel de mult cât consumau  înainte de sarcină.În ultimele 3 luni  necesarul de calorii creşte doar cu 200 de calorii pe zi care sunt echivalentul unui bol de cereale sau a unei salate de fructe.

Studiul arată că motivul pentru care nu este sănătos să creşti prea mult în greutate în timpul sarcinii se datorează faptului că femeile care s-au îngrăşat în sarcină mai mult decât trebuia au avut de 3 ori mai mare riscul de a deveni suprapoderale,obeze sau hipertensive mai târziu.

Acum femeile au un motiv în plus să se ia la trântă cu poftele "nimicitoare" pe care le au în sarcină pentru că nici un bebeluş din lume nu îşi doreşte ca atunci când va fi mare să aibă o mamă obeză sau hipertensivă( ce motivant  sună ultima frază,nu?.Cred că pot să mă apuc de politică:P)

Câştigătorii concursului "2% pentru SMURD"

Update:JewelforYou nu mi-a trimis adresa până joi la ora 23:59 prin urmare pachetul revine primului dintre rezerve adică lui Groparu.


În total campania pe bloguri 2% pentru SMURD a fost susţinută de 31 de bloggeri.Aşa cum am promis cu ajutorul sponsorului trusasanitara.ro am avut de oferit doua pachete care conţin câte o trusă sanitară auto,un stingător auto şi un triunghi de avarie.
   În urma tragerii la sorţi organizata cu ajutorul site-ului random.org.cele două pachete au fost câştigate de către Frăguţa şi JewelforYou  pe care le rog să îmi trimită pe mail la mihai@uomgraf.com până joi 19 mai adresa de livrare.
Am mai afectuat şi o "tragere" suplimentară,în cazul în care unul dintre cei doi câştigăori sau amândoi nu doreşte sau nu poate să ridice premiul.Rezerve au ieşit Groparu şi Orlando .Iata si fiilmul tragerii.


Câştigătorii Eurovision 2011

Update: Concursul Eurovision 2011 a fost castigat de Ell&Nikki din Azerbaijan cu melodia de mai josPreferatii mei,A friend in London"din Danemarca s-au clasat pe locul 3 dupa Italia care a luat locul 2.Romania s-a clasat pe locul 17 iar Moldova pe locul 12

De ce a plouat la concertul Shakirei?

Locuiesc la parter iar camera mea se află chiar în colţul nordic al blocului.Zilele astea am mâncat un frig până an început să-mi picure din nas ca din straşina casei.Astăzi după ce am mâncat m-am ghemuit sub plapumă că vorba aceea"când mi-e frig mă fac covrig"
 Cum hibernam eu aşa în liniştea dupamiezii îl aud pe colegul meu în baie chinuind versurile Shakirei "oaca oaca ie ie ie....oaca oaca ie ie ie" ...la cateva minutea a început să ploaie puternic.Atunci am zis:Gata m-am prins!!

Ştiu de ce a plouat la concertul Shakierei....pentru că ea la concerte face  "oaca oaca" şi norii ştiu că broscuţele nu pot să oacăie mult pe uscat....Vă rog nu aruncaţi cu ceapă în mine...şi mie imi place foarte Shakira şi muzica ei.Sunt  dealtfel iubitor de tot ce este frumos de la columbience blonde talentate până la brotăcei verzi care cântă în trifoi înainte de sosirea ploii

Blogosferice

Cum va povesteam în articolul "Pinguitorii" încerc să nu rămân dator celor care pun link catre blogul meu în articolele de pe blogurile lor.Ca să nu fie articolul o simplă înşiruire de nume de bloguri am să pun link catre ultimul articol postat pe blogurile care m-au pinguit şi lepşuit în ultimele 60 de zile.

Across the Stars - Sonic Mood 8
Groparu - Plecat la ţiganiadă
Adriank - Înapoi în România
Pato Basil - Filemele subtitrate trebuie traduse în română
Blogatu - Conferinţa naţională a TNL
Costin Comba - Schoembrun Zoo
Sănătate si viaţă - Diverse reţete
Z0meRo - Facebook
Cati Lupascu - Judeca tu
Gabriela Savitsky - Pe blog ca în viaţă
Cristi Rârâitu' - Despre jocurile de noroc
Jurnalisticus - Roboţi ep.15 Kidnapare
Alice Georgiana - Fără titlu
Ioan Usca - Ultimul Mitropolit 24
Gabriela Elena - Trei Monştri pe care îi ador
Între vis şi realitate 2 - Zile de sărbătoare
Ulise- Panseuri rătăcite printre pozne
Mirela Pete - Au înnebunit salcâmii
Clipe de Cluj - Baronul Haussmann şi Clujul

Poveste de weekend

Sâmbătă dimineaţă preşedintele s-a trezit căutându-şi şuviţa pe chelie.
-Ah,oftă el, a fost doar un vis..
A visat că-i crescuse şuviţa la loc şi parcă era blondă.Gândindu-se la semnificaţia visului fugi la baie să se spele pe ochi,avea o treabă importantă de făcut,trebuia să afle cu certitudine dacă Osama Bin Laden e mort sau e vrăjeală.
   După ce se făcu frumos preşedintele îşi luă chiloţii violet,cămaşa violet,cravata violet,ciorapii violet,costumul cu căptuşeala violet, pantofii cu căptuşeala violet şi  ochelarii de soare cu care se vede totul violet şi plecă la o întrevedere cu sursa lui de informaţii de maximă încredere.Nu e vorba despre vre-un ofiţer SRI sau un membru CSAT,nici măcar despre spiriduşul Boc nu vorbim.Este vorba despre o vrăjitoare.Pentru că dacă CNN minte,Obama minte,chiar şi al-Qaeda minte,vrăjitoarea asta nu-l minte pe preşedintele nostru.


Ajuns la vizuina prea-îndrăcitei slujitoare a Celui Rău preşedintele făcu 3 plecăciuni rosti 3 spurcăciuni şi sărută 3 teciuni apoi se adresă:
-Adâncimea voastră,am venit să vă întreb,l-au omorât americanii pe Bin Laden cu se zvoneşte?
Cotoroanţa cam nedumirită de această curiozitate prezidenţială răspunse destul de neoficial:
-Nu te-ntreb de ce te frământă grija Chiorule dar să ştii că avem dovezi că Prinţul Terorii e mort.Astăzi în iad au explodat primele cazane capcană.


-Sărut ghearele adâncimea voastră,zise preşedintele mulţumitor.
-Cu plăcere frumuşelule
-La revedere,făcu frumuşelul căutând repede uşa pentru a scăpa de căldura sufocantă din încăpere
-La revedere,ne vedem mâine la ministerul turismului

Rădăuţi de poveste

Rădăuţi este locul în care am respirat pentru prima dată trăgând în piept aerul cu miros de spital din incinta maternităţii oraşului.Acelaşi Rădăuţi a fost pentru mine pe toată perioada copilăriei şi adolescenţei locul la care îmi fugea gândul când auzeam de "oraş".
    Despre trecutul aşezării n-are rost să vă vorbesc,o puteţi citi şi voi de pe Wikipedia cum am făcut eu.De remarcat ar fi poate faptul că dacă Bucovina n-ar fi "aderat" la imperiul Austro-Ungar în 1775  Rădăuţi ar fi fost şi astăzi probabil un sat mănăstiresc sau cel mult un oraş făcut doar din blocuri comuniste,gri,deprimante.

Din 2008 s-au întors la Rădăuţi austriecii.Au realizat chiar la marginea oraşului  o fabrică de prelucrare a lemnului de câteva sute de milioane de euro.Odată cu apariţia fabricii Egger a început parcă şi oraşul să înflorească.Mai multe faţade renovate,mai multe bănci şi magazine în centru,parcuri reamenajate şi mult mai multe flori....

     Am fost săptămâna trecută prin oraş şi mi-a plăcut la nebunie parcul central din Rădăuţi.Un parc situat cumva între Primărie,Catedrala Ortodoxă şi Templul Evreiesc care aproape la fel de mare ca şi catedrala Ortodoxă însă din păcate pustiu... Era mult soare în parc,lalele înflorite,oameni plimbându-se,tineri lenevind pe bănci... şi în aer parcă plutea liniştea sărbătorilor de Paşte dar şi liniştea ce s-a aşezat peste Rădăuţi-ul din trecut...Rădăuţi-ul interbelic când mai mult de jumătate din populaţia oraşului erau evrei sau germani....oare unde s-au dus acea lume cu farmecul ei?Unde sunt acei oameni care practic au construit oraşul? cu ce burete le-a fost atât de puternic ştearsă amintirea?....Florile de mai jos care nu v-or mai fi la următoarea mea vizită mi-au sugerat....suntem la fel de efemeri şi flori şi oameni deopotrivă

Lalele în parcul central din Rădăuţi( pe fundal se vede primăria şi Geralds Hotel)


Strada Bogdan Vodă din Rădăuţi care e mărginită pe ambele părţi de lalele înflorite

Întâiul Mai

Acum mai bine de o jumătate de secol, pe 1 mai 1945, Guvernul Groza a organizat “Primul 1 Mai liber” şi astfel am intrat şi noi în rândul "lumii bune" şi cu această găselniţă. Dacă vă întrebaţi cum a pornit acest fenomen, vă scutesc de un google search: hăhăăt departe, taman în Australia, în 1856 i-au zis ei May Day. Ce era? Recunoaşterea prin lege a 8 ore de muncă zilnic, lucru care acum cred că ni se pare atât de banal.

Evident că Întâiul Mai a căpătat alte energii şi implicaţii odată cu a două Internaţională Socialistă. Culmea, totul a pornit din sânul capitalismului, când în minunatele State Unite ale Americii în 1886 polţia intră în forţă, ca în filmele Hollywood-iene, şi deschide focul asupra unor protestatari (grevă generală de 3 zile), un anarhist detonează o bombă artizanală şi scandalul e gata: arestări, procese, spânzurări publice - afacerea Haymarket.

Azi deschid televizorul. În Germania..anarhişti vs. polizei (se pare că e tradiţie deja la ei), în Mother Russia "Jos expansionismul american! Plecaţi din Libia!", în multe alte ţări (Franţa la loc de cinste) marşuri, proteste comuniste sau anarhiste. Secera şi ciocanul încă o dată aruncate în lupta propagandistică. La noi: cort, izolir, munte, mare, Vama Veche, bere, mici, iarbă verde. Cine să mai defileze, cine să mai protesteze? La distracţie ne descurcăm de minune aici în estul Europei. Uităm de zilele negre trecute şi încercăm să ne descurcăm cum putem în zilele gri de acum.

Cineva mai în vârstă zicea la un moment, după un lung oftat: "Ie grieu, maică!" (scris cum se pronunţă) şi nu am putut să atac aceste vorbe. Înţeleg acum că persoana a folosit un prezent continuu, dacă imi pemiteţi. Adică a fost, este şi va fi greu pentru om, pe această lume. Marea majoritate nu a trecut încă peste greutăţile materiale, care stau practic şi la baza protestelor de pe mapamond. Cum să ajungă la alte dileme, diferite de "Hmm, oare imi ajung banii luna asta.."? Nu e vreme..la distracţie până mai puteţi, mâine începe munca!

Aaa da, încă ceva. A fost beatificat Papa Ioan Paul al II-lea. Încă un pas şi ajunge Sfânt..cel puţin după Biserica Catolică. Dar asta e altă poveste.

Până data viitoare, numai bine!