Andi Moisescu a fost în Bucovina

Îl citesc pe Andi Moisescu , nu grozav de des pentru şi el scrie destul de rar.Îmi place omul.L-am cunoscut mai bine după ce am urmărit Românii Au Talent.Sincer mi-a plăcut cel mai mult dintre cei trei.
Acum am găsit la el pe blog o serie de fotografii.Toate aşezate sub titlul "Bucovina văzută de sus"
     Nu-s făcute din deltaplan cum s-ar crede ci din vârf de munte.Iată-le:

Sfaturi pentru un party în camin.

Vă anunţam marţi că îl susţine pe Radu Vladut ( http://www.tuborg.ro/profil/radu.vladut ) în competiţia pentru un job super şuncă.Acela de Tuborg Party Manager.

Una dintre atribuţiunile celui care va fi Tuborg Party Manager va fi să organizeze petreceri extravagante în căminele studenţeşti.Cum eu am stat ani buni în cămin mă consider în stare să dau nişte sfaturi în privinţa asta.

1.Înainte să dai petrecere în cămin împrieteneşte-te cu unul dintre portari şi apoi asigură-te că el va fi de tură când dai petrecerea.Chiar dacă de obicei e mic,cu burtă şi cu şapcă portarul e piesă principală la o treabă din asta.Nu odată am văzut portari ofticaţi care sunau la poliţie că e gălăgia prea mare şi stricau toată petrecerea.Bineînţeles că nu recunoştea că ei au chemat poliţia.

2.Planifică treaba pe week-end.Atmosfera e mult mai degajată atunci în cămin.

3.Fii sigur că la petrecere vin doar studenţi şi eventual oameni cunoscuţi.Mulţi "din afară" au impresia ca un camin studenţesc e un loc al tuturor si al nimănui şi cam exagerează cu comportamentul.

4.Pregateste ceva bun de mâncare.Studenţii sunt o categorie de oameni care mănâncă destul de prost.Sigur n-o să uite petrecerea în care au avut parte de  o crăpelniţă de calitate

5.Consideră colegii din camerele vecine ca şi invitaţi.Sigur au să vină fără să-i chemi

6.Fă-ţi loc în camera(sau camerele) in care dai party-ul.Ridică de exemplu unul din paturi langa perete sau scoate-l cu totul din cameră

7.Pregăteşte din timp un playlist cu melodii care să fie pe gustul a cât mai mulţi dintre invitaţi.Dacă ai pe cineva care cântă live nimic nu va fi mai deosebit decât un mini concert în cămin.

8.Încearcă ceva mai special.De exemplu nişte reguli amuzante.Îmi amintesc de un pary la care era regulă să se bea doar cu stânga sau altă dată să nu se vorbească despre şcoală.Cine ţinea paharul în mâna dreaptă sau pomenea orice despre şcoală primea o dungă cu markerul pe mână.Cei care au avut cele mai multe dungi la final au făcut curat

9.Stabileşte o tematică a petrecerii.De exemplu "Cupluri celebre".Studenţii sunt oameni creativi.N-o să îţi vină să crezi ce se va amuza lumea când o să vină de exemplu cuplul "Audi A4". Unul cu o foaie A4 pe cap şi celălalt cu inscripţia Audi pe frunte.

10.Asigură-te că printre invitaţi sunt oameni în stare să fie "sufletul petrecerii" iar tu eşti unul dintre ei.

11.Când faci playlistul,regulile şi când alegi jocurile fă-o împreună cu cei cu care  te ajută să organizezi petrecerea ca să fii sigur că vor fi plăcute şi amuzante pentru toată lumea.

Unde se duce Mos Craciun vara?

Moşul se duce pe litoral si danseaza cu fetele.Cei de la Coca Cola îi dau concediu aşa că bea Pepsi.


Da oare renii ce fac?...cred ca fac surfing

Pe cine vreau eu să-l fac Tuborg Party Manager

E vreme de criză şi cei de la Tuborg s-au gândit că nu-i de glumă.E nevoie de distracţie ca să combată efectele stresului.Şi nu numai că s-au gândit dar au şi înfăptuit.Mai precis s-au hotărât să angajeze un Party Manager care să aibă grijă de "departamentul distracţie".
Pentru a fi siguri că ajunge la ei omul ideal pentru acest job cei de la Tuborg au pus la bătaie un salariu de 1000 de euro pe lună şi o maşină de serviciu marca Toyota Auris Hybrid şi au dat liber la toată lumea să se înscrie.Inscrierea pentru job se poate face pana pe 10 iulie 2011, prin inscrierea codului de sub capacul sticlei Tuborg sau cheita dozelor, fie pe www.tuborg.ro, fie prin trimiterea unui SMS la numarul de telefon 1858.

Pentru a câştiga job-ul de Party Manager Tuborg candidaţii trebuie să-şi creeze un profil pe site-ul www.tuborg.ro si să acumuleze cat mai multe puncte, pe care le pot obtine printr-un portofoliu cat mai larg de petreceri la care participa, incărcarea de fotografii pe profilul personal, colectarea de voturi, recomandarile prietenillor si prin rezolvarea testelor de aptitudini disponibile pe site.

În toată ecuaţia asta am şi eu un rol.Mai exact sunt trainer de Tuborg Party Manager şi susţin un candidat din zona Cluj.
Am ales sa îl susţin pe Radu Vlăduţ .Un student Clujean pe care când îl vezi chiar şi pe stradă îţi vine să strigi "Paaaartyy" şi să sari în sus...Hai nu chiar pe stradă dar pe o terasă sigur..
    Aici puteţi afla care este sloganul lui care m-a convins să îl susţin şi îi puteţi acorda un vot.Nu un vot pe degeaba ca la politicieni ci un vot pentru buna distracţie a multora,un vot pentru un job la care omul ăsta sigur se pricepe.

Nişte umbrele care te fac să zâmbeşti în ploaie

Dintotdeauna am o senzaţie aparte când mă aflu sub umbrelă.Roată în jurul meu plouă şi eu stau uscat.E ca şi cum aş fi într-un clopot de sticlă invizibil.Probabil şi mai deosebit m-aş simţi dacă aş sta sub una din umbrelele de mai jos:

Este o umbrelă de mare voievod biruitor de ploi.O puteţi cumpăra de aiciCât om, câtă muzică, câtă linişte

Israel "IZ" Kamakawiwo'ole - Over The Rainbow


Vă doresc o Duminică frumoasă!!

Bancuri despre Facebook

Elefantul îl întreabă pe dinozaur:
 -Ţi-a dat Noe add?
-Nu
-Nasol...
Bulă ajunge la şcoală, Alinuţa îi arunca o hartie mototolita în cap şi zice:
- Head Shot!
El ia cartea si îi plesneste una peste faţă:
- FACE BOOK !


O tânără la spovedanie
-Părinte eu ăăă....
-Ştiu fiica mea ce ai făcut că suntem prieteni pe facebook,am văzut poze,am citit ce ai scris pe perete...mi-a fost îndeajuns
-Şi ce trebuie să fac ca să fiu iertată părinte?
-Să dai like la 10 mănăstiri.....

Aici(click) aveţi şi nişte bancuri noi despre BAC

Câteva ceasuri creative şi interesante

Umograful va prezinta câteva ceasuri extraordilingură de nemaipolonic.

Un ceas interesant făcut dintr-o roată de bicicletă.După cum se vede,dacă ai idei şi îndemânare atunci o chestie  scoasă din uz nu e o chestie musai de aruncat.Link. (Eu am băgat bicicleta mea cea veche în fundaţie la casă..ce îndemânatic sunt...hă hă)

Depresii cu şoareci

Chiţi şi cu Musti ,doi şoareci vechi prieteni,stau de vorbă:

-Bă Chiţi m-am întâlnit cu fosta ta prietenă,e foarte deprimată
-Dă-o în sfeclă
-Pe bune Chiţi,m-am întâlnit ieri cu ea şi mi-a spus că dacă nu vrei să te împaci cu ea se aruncă în faţa pisicii..,

Stetheadphone sau stetocăşti

Doctorii în general vorbesc foarte mult la telefon.Mă uit de multe ori la asistenţii de grupă şi mă întreb dacă nu cumva vorbesc mai mult la telefon  decât cu studenţii.Ei primesc telefon de la pacienţii care vor programare,telefon de la pacienţii care au uitat când au programare,telefon de la alţi doctori care vor să le trimită pacienţi cu pile şi fără programare,telefon de la muma pădurii care a făcut febră pentru că a uitat că are de ţinut regim şi a mâncat o drujbă cu tot cu drujbist şi aşa mai departe...

Ce sarbatoreşte astazi Google?

Google sărbătoreşte astăzi ceva pentru că şi-a schimbat logo-ul.Desigur nu e nevoie să citiţi la mine pe blog ce sărbătoreşte pentru că puteţi face un singur click pe logo şi vedeţi.Asta e valabil de fiecare dată când google isi schimbă logo-ul(imaginea care apare deasupra căsuţei de căutare) în semn de sărbătoare.

   Defapt ce click pe logo..sărbătoarea de astăzi  e ştiută de vre-o 5000 de ani,de pe vremea când cuprul din serverele Google nu era nici măcar coif  împărătesc.Cam pe atunci s-au apucat stră-strămoşii englezilor să alinieze bolovanii la Stongenge pentru a sărbători acolo ziua soarelui.Nu pentru că soarele împlinea 4.654.432.432 de ani de când a ieşit din ou(da,mai întâi a fost soarele şi apoi găina)ci pentru că în 21 iunie  în emisfera nordică ziua e cea mai lungă din tot anul.Astăzi la cercul polar soarele nici măcar nu se mai oboseşte să apună lăsându-i pe Groelandezi să-şi sărbătorească ziua naţională în lumină maximă.

Mihai Smighelschi -un erou al libertăţii cu rădăcini bucovinene


Astăzi am descoperit în ziarul adevărul un  român care a care a trăit versul acela din imnul naţional"Viaţă-n libertate ori moarte strigăm toţi"..Este vorba despre Mihai Smigleschi.Acum vre-o doi ani am citit în jurnalul lui Vasile Motrescu,un bucovinean ,luptător anticomunist,următoarea frază
"Iubesc libertatea mai mult decât viaţa" Mi-a plăcut enorm această afirmaţie. Coincidenţă,sau nu.Mihai Smigleschi este un român născut în Braşov din părinţi bucovineni...Am bănuit că este bucovinean după numele lui rusesc/ucrainean.În Bucovina sunt cei mai mulţi cu asfel de nume.

Basescu la Vicov

În vara lui 2008 după vreo 2 săptămâni în care a plouat cu tărie( tărie..vorba vine,a plouat cu apă) într-o dimineaţă s-au dezlănţuit urgiile.Trăsnete ca pe Neptun şi o ploaie care l-a făcut şi pe ateul satului să creadă în potop...

Pe la 3-4 dupămasa când s-a liniștit ploaia satul era un mare lac și eu îmi udasem vre-o 5 rânduri de haine cărând prin ploaie saci cu nisip şi nu mai aveam cu ce să mă îmbrac.Am căutat prin pod şi am găsit o haină militară veche,foarte veche.Cred că o păstrase bunicul din război sau ceva.Era şifonată,prăfuită şi roasă de molii..M-am îmbrăcat.Arătam ca o ciuhă dar puţin îmi păsa.Nici satul meu semiscufundat nu arăta mai bine.M-am urcat pe bicicletă şi am plecat până la verii mei.Când am ajuns în centru peste drum treceau cam 20 de centimetri de apă.Ce bine că eram pe bicicletă!...

Moldovenii sunt săraci ,Bucovinenii nu

Au trecut 6 ani de când sunt în Cluj.În toţi aceşti ani mi s-a întâmplat constant o chestie

-Oh,eşti din Suceava,eşti moldovean...oamenii sunt tare săraci pe acolo pe la voi...
Am tot încercat eu să le explic la unii că eu sunt din Bucovina,o parte a Moldovei deloc săracă.Le-am tot spus că la noi de exemplu avem atât de multă pădure încât ne-am hotărât să nu mai locuim în copaci ci să-i tăiem să ne facem case.Uneori aş fi vrut să le mai spun că nu suntem aşa diferiţi pentru că sute de ani Bucovina a făcut parte din acelaşi imperiu cu Ardealul.(Imperiul Austro-Ungar)că între Suceava şi Cluj n-au existat graniţe ci doar între Suceava şi restul Moldovei.Desigur mi-aş fi răcit gura degeaba.Nu prind argumentele istorice la un om care crede că în Suceava se face mămăligă în centrul satului,în betonieră

Uitându-mă la o analiză efectuată de Gândul asupra celor 8 superjudeţe văd că nu Moldova e cea mai săracă ci Oltenia iar în Moldova judeţul Suceava are un PIB cât Botoşani şi Vasliu la un loc, sau cât Bistriţa şi Zalău la un loc...La nivel naţional judeţul Suceava se află în prima jumătate(locul 18) depăşind judeţele ardeleneşti Maramureş ,Satu Mare ,Bistriţa ,Alba,Sălaj şi fiind aproape la egalitate cu Mureş şi Hunedoara Desigur acestea sunt nişte statistici iar statistica e ca sutienul.Deformează realitatea şi ascunde adevărul.

Ghiţă Guzanu vrea să se însoare cu o Remezeancă

Într-o duminică stăteam pe băncuţa de la drum cu Ghiţă Guzanu.La un moment dat îmi zice Ghiţă
-Mihai vreau să fac ceva măreţ!!
Am vrut să îi spun că banii câştigaţi de el la loto l-au băgat în megalomanie dar am aşteptat să văd ce măreţie vrea să execue
-Şi ce vrei să faci?
-Să mă însor..

7 modele de cuburi de gheaţă cum n-aţi mai văzut

Pentru că sper că o să avem parte şi de zile călduroase vara asta vă recomand câteva forme de gheaţă interesante.
Cub de gheaţă,fulg de gheaţă,în gura lu' Nătăfleaţă

Despartirile noastre

Mi-am luat iarăşi două cărţi.Am început să o citesc pe una dintre ele apoi am abandonat-o şi am cititi-o pe cealaltă.Nu ştiu de ce îmi vine sa le compar cu nişte feluri de mâncare.Probabil că la mine şi cultura trece alături de conştiinţă cât de cât prin stomac.Prima carte e ca o friptură cu garnitură de legume .E bună,e colorată însă e greu de digerat.A doua e ca un ceai amar în care pui mult zahăr.Dulce şi amar în valuri.Bucurie şi tristeţe una după alta.E cartea din titlu.

Albinele bunicului

Albinele sunt dulci.Ele sunt dulci atunci când acul lor nu gustă din tine.Albinele au aripi și regine dar fără prințese și paparazzi.Albinele muncesc mult,mai mai mult decât germaniii.Ele se nasc mai desc decât moldovenii și mor mai repede ca somalezii.Albinele nu merg în rai,nu au loc din cauza fluturilor.

TIFF in aer liber - Morgen văzut de sub umbrelă

Joi seară am fost iar la film la Mănăștur Open Air..Desigur,am luat-o și pe Anna(ucraineanca) cu mine.Când am ajuns la locul proiecției prima ei impresie a fost:
 -E faină senzația.

Ce înseamnă pentru mine fotografia?

Pe când eram mic,atât de mic încât mă pierdeam prin iarbă ca Făt-Frumos prin codru stăteam la bunici.Bunicii,oameni cumsecade,aveau un vecin interesant,om cumsecade si el.

Principalul motiv pentru care îl găseam interesant erau aparatele lui clănţănitoare ţinute în tocuri de piele groasă,casa lui antică plina de fotografii pe toti pereţii,obloanele pe care le punea în geamuri să facă întuneric pentru a developa pozele,cutiile goale de la filme foto pe care mai apoi bobinam aţă sa fac troliu la tractorul meu de lemn şi toate aparatele acelea cu care trasnforma filmul în fotografii.Când îl vedeam pe nea Dumitru,cum îi spuneam noi,venind acasă cu bicicleta lui cu motor alergam repede pe punte peste pârâul  care despărţea casa lui de cea a bunicului...

Pentru cititorii clujeni -ofer două vouchere TIFF

UPDATE:Mare comentator şi câştigător e domnul Dan Sergiu Măgureanu,Clujean cu acte în regulă care o să meargă la TIFF cu prietena ori bunica,pisica,căţelu şi bunelu...după bunul plac.

Am primit astăzi de la Adrian Munteanu, reprezentant al companiei BEN-Q - partener tehnic TIFF 4 vouchere cu care se poate intra gratuit la un film la alegere din cadrul TIFF.Cu două dintre ele merg eu şi cu ucraineanca mea.

Celelalte două le ofer într-un concurs urgent pe facebook.Regulile sunt simple,intraţi de aici(click) pe pagina de facebook a Umografului şi acolo o să găsiţi link către acest articol.Cel care pune al 200-lea comentariu primeşte voucherele pe care o să i le înmânez personal..Ca să puteţi comenta trebuie să daţi mai întâi Like la pagină dacă nu aţi dat deja.Punteţi comenta orice şi de câte ori vreţi,poate să fie şi o singură persoană care comentează până ce ajunge la al 200-lea comentariu...aşadar START

Aici puteţi vedea programul filmelor care ruleză la TIFF.Aici mai găsiţi 4 vouchere oferite de Bogdan Roşca

Manastur Open Air - am fost la TIFF

Am fost la TIFF,sau mai bine zis a fost TIFF-ul la mine
Asta mai ales pentru că proiecţiile Mănăştur Open Air se înfăptuiesc la vre-o 3-4 sute de metri de unde locuiesc.Aseară am stat la bibliotecă până la ora 22 iar când mă întorceam acasă m-am luat după semnele desenate cu cretă pe trotuar şi am ajuns la film în zona aşa ziselor terenuri de sport din Mănăştur...
    

Cel mai tare ceas desteptator

Am probleme cu trezitul dimineaţa,cred că am mai spus-o.Cele mai tari deşteptări le primeam prin anul 2 de facultate Codruţ.Un simpatic coleg de facultate şi de cameră care bătea dimineţa cu lingura într-o tigaie la urechea mea.Era şi groaznic şi amuzant în acelaşi timp.Pe bune,chiar îmi plăcea într-un fel pentru că de obicei sunt conştient că trebuie să mă trezesc doar că nu găsesc voinţa necesară. Încercaţi şi voi chestia cu tigaia dacă aveţi probleme...o să vă miraţi câtă voinţă inspiră...Dacă doriţi ceva mai interesant,mai modern iată o soluţie:


Nu este vorba de ceva invenţie gen robot care te trage de urechi...E doar de o combinaţie dintre un ceas deşteptător şi o maşină de tocat hârtii folosită pentru a distruge documente confidenţiale.În loc de documente în ceas se pun bancnote.Cel care foloseşte un astfel de deşteptător are un motiv important să sară din pat pentru că dacă nu sare la timp să oprească ceasul  acesta începe să taie banii.Nu se recomandă marilor iubitori de bani,poate avea ca efect secundar insomnii sau revărsări de furie întreptate împotriva ceasului.

    Invenţia e şi ea cumva confidenţială în sensul că nu se ştie autorul.Asta pentru că în multe ţări,inclusiv SUA distrugerea banilor este ilegală...De pe urma ultimului anliniat se naşte şi întrebarea:Da oare dacă ai o nevastă sau un "nevăst" care toacă banii fără măcar să-l poţi opri trebuie să fie şi asta confidenţial?

Povestea ceaiului

Răsfoind prin paginile librăriei online libris în calitate de băutor de ceai(chinezesc şi nu numai,negru şi verde) mi-a atras atenţia cartea  "Povestea ceaiului" scrisă de Anna Eva Budura.Am luat-o şi am parcurs-o destul de repede pentru că e mai degrabă o "cărţulie decât o carte.Totuşi "cărţulia" este rodul mai multor ani de cercetare şi este probabil cea mai completă poveste a ceaiului scrisă în limba română
       După primele pagini am avut un uşor sentiment de "reject" pentru că tot exagerează cu laudele la adresa ceaiului,părea aşa puţin comunistă cartea şi drept să vă spun nu mă dau în vânt după astfel de cărţi.Imediat am constat că se domolesc laudele şi totuşi face parte din genul de cărţi ca îmi plac mie..Practic eşti luat din punctul 0,când arborele de ceai creştea doar într-o regiune a Chinei şi era băut doar de către unii oameni cu anumite aspiraţii spirituale şi eşti purtat prin istoria şi cultura acestui popor care timp de mii de ani nu se desparte de arborele de ceai.Cu toate că sunt prezentate multe date istorice cartea nu devine plictisitoare pentru că se sfârşeşte după doar 59 de pagini printr-o descriere scurtă a situaţiei actuale a ceaiului care a cam cucerit lumea.
     Concluzia?Povestea ceaiului este o carte pe care nu trebuie să o rateze orice băutor de ceai sau orice om interesat de istoria şi cultura chineză.Asta pentru că autoarea cărţii este un reputat sinolog.Pentru prima oară am auzit şi eu acum de acest termen care înseamă"persoană care se ocupă cu studiul limbii şi istoriei chineze"deci o persoană cu adevărat avizată să ne vorbească despre minunata licoare iubită de poporul chinez de milenii....ca să termin şi eu articolul cam cum începe cartea.