Scârțâieli în noapte

În acest weekend am avut parte de prima sâmbătă seară de primăvară autentică la Cluj.Era de neiertat să nu ies în oraş cu ucraineanca.Am ieşit dealtfel şi vineri seară  dar ce s-a întâmplat sâmbătă seara e mai de povestit.
    Am plecat cu Ana şi cu alte două ucrainence spre centru pe la 8 cu gândul la o prăjitură care sub influenţa aerului de primăvară s-a transformat în poftă imensă de pizza.Am mers în 4 Amici pe Eroilor.E un local drăguţ cu pizza..mmm.Mă ia cu gastrită de poftă când îmi amintesc.

După ce ne-am înfruptat bine am ieşit să ne facem poze prin centru.Am făcut câteva  la Clopotul Memorandiştilor care e frumos luminat de un proiector uriaş despre care ne-am întrebat filozofic"ce să fie oare, o stea căzătoare sau un bec mai mare?".

Apoi in poză în poză am ajuns la uşile imense şi închise ale catedralei Sf.Mihail.Era cam 11 seara şi prin geamurile catedralei se zărea bezna stranie din interior care se adăpostise acolo fugind de luminile oraşului.
     Fetele s-au pus în faţa uşii să-şi facă o poză.Ana mea a pus mâna pe un buton mare de lemn care ţine loc de clanţă.În momentul respectiv pe partea cealaltă de uşă s-a auzit un scârţâit de mecanism metalic, greoi pus în mişcare şi un ecou prelung în biserică.Fetele s-au tras speriate înapoi.Ne-a fost la toţi patru frică ca nu cumva să fi deschis uşa din greşeală.Nu ne-ar fi plăcut să apărem în Ştiri de Cluj sub titlul "Tinerii care au încercat să intre fraudulos în biserica Sf.Mihail sub pretextul că îşi fac poze"

Am mai făcut repede o poză şi am plecat.După 20 de metri din biserică s-a auzit din nou un sunet metalic care ne-a dat fiori.Cineva acţiona mecanismul în sens invers ca şi cum ar fi încuiar uşa la loc.Am întors capul, nu era aprinsă nici o lumină, nu era nici o mișcare...ucrainencele au dispărut de lângă mine.

În biserică încă se mai auzea ecoul scârţâitului când fetele s-au oprit gâfâind în staţia de pe Memorandumului.Au fost aşa rapide că acum mă gândesc că dacă fetele ucrainence sunt aşa iuţi iepurii ucraineni trebuie să fie invizibili datorită vitezei de deplasare.
Ajunse acasă  au tot povestit de filmul Silent Hill...suflete captive în oraş care se ascund în biserică să nu fie luate în iad...Au dormit apoi  toate trei în același pat cu lumina aprinsă...În aceeaşi sâmbătă seară  în altă casă din Cluj aveau loc fenomene stranii(link).