Noul Kia Cee’d

Poate ati citit deja despre noul Kia Cee’d si vreau sa stiu ce parere aveti despre ea. Desigur, despre felul in care arata, nu imi imaginam ca deja ati cumparat una.Fata de vechiul Kia, asta mi se pare chiar atragator.Problema este pretul, care  porneste de la aproximativ 15000 euro si care poate ajunge pana la 20.000 euro pentru o varianta superioara de dotari. La ce fel de dotari ma refer ? Pai, jante din aliaj cotiera central, Bluetooth , climatronic, oglinzi exterioare pliabile electric, faruri pe timp de zi (tip LED).
Masina asta e chiar simpatica. Dimensiunile si le-a pastrat deci ramane in continuare o masina de oras sa ii spunem, practica si usor de strecurat.  Nu este o masina de viteza, deci motorizarile sunt de 1.4 si 1.6 variante pe benzina si pe motorina. Daca vreti sa faceti ceva economii, modelul pe motorina este indicat, datorita pretului mai scazut la carburant, dar asteptati-va sa platiti mai multicel pentru masina. Daca luati in calcul sa o cumparati, trebuie sa aveti in vedere si cheltuielile pentru inmatriculare. Cunosc persoane care incantate de masina au dat pana la ultimul banut pentru ea si au ramas cu masina in fata blocului o perioada de timp pentru ca nu si-au permis sa o si inmatriculeze. Asa ca, 1000-1500 RON sa aveti de rezerva pentru tot felul de operatiuni gen: taxa de inmatriculare , numerele auto sau asigurarea rca .De exemplu, taxa de inmatriculare poate sa ajunga pentru un motor de 1.6 si la 900 RON, conform unui calcul aici, iar asigurarea rca se poate ridica pana la 200 RON pe 6 luni, conform unui calcul facut la rca ieftin.  Si sa nu mai vorbim de alte taxe ce trebuiesc platite si impozite de care nu aveti cum scapa.
Numerele auto preferentiale de exemplu va pot ajunge pana la 100 RON.
Dar si mai simplu, ca sa nu va mai bateti voi capul, apelati direct la o firma care se ocupa cu asa ceva. Dar musai sa aveti pusi deoparte macar 300-400 RON . Cel putin va pastrati nervii netociti.