Am plecat la Londra

    Joi la ora 15 eram inca la serviciu.Joi seara la dadeam șpagă în vamă la unguri să nu ne pună să descărcăm bagajele din bus-ul în care urma să îmi petrec următoarele 30 de ore. Vineri dimineață pe la 9 traversam Austria și deja am început să devină dureros să stau pe propriul fund pe bancheta bus-ului.Se pare că banchetele acestea sunt făcute pentru funduri, mari, moderne, siliconate, ceva gen Jenifer Lopez.Al meu e de fabricaţie românească, făcut pe vremea lui Ceauşescu când se făcea economie la toate materialele și nu e deloc confortabil să șed pe el la drum lung.

     Restul drumului n-a fost prea plăcut din acest motiv.În fine, timpul a trecut cumva și sâmbătă dimineață ieşeam de sub mare în Anglia.Prin gemuleţele trenului în care am urcat cu tot cu bus se vedea o țară neaşteptat de însorită.
    După alte doua ceasuri de mers căutam cheia sub preș în fața unei case dintr-o zonă a Londrei numită Preston, la câteva minute distanță de Wembley Stadium, zice-se cel mai scump stadion din lume. Ce a urmat e lesne de înțeles. Despachetarea, un somn lung și apoi de atunci și până astăzi ploaie.Căci așa e cum știți, orice minune cu cer însorit la Londra nu durează mai mult de 3 ceasuri .

 Surpriza maximă a venit desigur sâmbătă seară când ieșind în curtea din spate am văzut peste gard, în curtea vecină o colegă de liceu pe care n-am văzut-o cam de când am terminat eu liceul, acum 7 ani.Suntem vecini pe o stradă pe care sunt două magazine românești și jumătate din cei care locuiesc aici cred sunt români. 

Duminică, în ciuda ploii am ieșit puţin în oraş.N-am vizitat cine ştie ce, am vreme însă.Voi sta aici până la sfârşitul lui octombrie.Ce fac?...Păi nu vă spuneam eu că lucrez la o metodă prin care să-mi aduc un venit suplimentar…Am găsit-o.Statul român mai oferă medicilor rezidenţi pe lângă un salariu de mizerie şi dreptul la concediu.Radiologii, cum sunt eu au dreptul la 6 saptamani pe an. Eu mi-am luat 5 saptamani concediu, timp în care voi face cam 10 salarii de medic rezident lucrand aici.