Pe vremea lui Ceaușescu era mai bine

Este un blogger mare din Cluj care se cheamă Groparu și care se laudă el mult că ce soacră are el și că ce face și cum zice ea.Și eu am soacră bună de lăudat dar în blogărit nu se face să furi ideile cuiva așa că eu am să vă povestesc una cu socrul meu.

Pe vremea lui Ceaușescu socrul meu avea o mică linie de făcut cozi de lopeți,topoare,târnacoape și tăt felul, o mică afacere care era a lui dar nu era a lui că era a Cooperației.Principal era că el mergea din când în când în port în Constanța unde preda la vapor pentru export mii de cozi de "tăt felul"  făcute de el cum v-am spus.
    Farmecul acestei afaceri  era faptul că ajungea în port în Constanța destul de des iar de acolo putea cumpăra  "pe sub mână" cam toate bunătățile în vreme ce prin țară nu găseai nici scobitori să cumperi, nu că ai fi avut  după ce te scobi dar așa, ca idee...

  Și uite că așa odată venea el de la Constanța pe tren și printre altele avea în bagaj două plase de portocale.
    Pe culoarul trenului în dreptul ușii lui stătea de mai multe ore în picioare un soldat.Văzându-l socrul pe soldatul ăsta tare supărat s-a gândit să-l bucure și a scos o portocală și i-a dat..Băiatul i-a mulțumit, a luat-o, a șters-o și a mușcat zdravăn din ea fără să o decojească.Vâzând că e amară rău de tot a aruncat portocala direct pe geam apoi i-a aruncat și o privire urâtă la socrul meu ca și cum socrul ar fi vrut să-l otrăvească sau ceva...
   Tipul nu era nici orb nici retardat.Era doar un tânăr socialist care nu văzuse în viața lui nici măcar pe alții mâncând portocale...Dar nu contează, pe vremea comuniștilor era mai bine, înțelegeți?