Baba și mitraliera

Există două feluri de frumuseți dorite de bărbați care nu se prea înțeleg unele cu altele.Fetele și mașinile.N-am putea spune că este vorba de invidie, mai ales din partea mașinilor,e doar o incompatibilitate care pe bărbați uneori îi amuză, alteori îi enervează.

 
Aseară coboram pe Babeș în jos.E o stradă din Cluj afurisit de piezișă, mai piezișă decât Piezișa.Au făcut-o sens unic doar în jos pentru că iarna nu pot urca mașinile nici dacă pui pe ea toată plaja din Mamaia și un sfert din Salina din Turda.

În capătul străzii de jos este un semafor care în momentul în care eu treceam se făcea roșu.Un Mercedes M-Klasse n-a riscat să treacă pe galben și a oprit cam forțat În urma lui de sus venea, sau mai bine zis ateriza un Golfuleț cu doua uși, două tobe zgomotoase mai grele decât el, jante late și spițate și spoilere late.Tunat cum s-ar zice.
 
 Când a văzut șoferul Golfului că Mercedes-ul s-a făcut zid la câțiva metri în fața lui a sfeclit-o.A frânat cât a putut.Pe mijlocul drumului era polei, pe margine nu.Roțile din stânga au luat-o înainte cele din dreapta au început să scârțâie apoi un sunet sacadat de ABS și ESP cuplate și așteptam bang-ul dar mașina s-a întors oblic pe drum și cumva s-a oprit cu roata din dreapta în bordură înainte să se înfingă ca o rachetă în Mercedes.Șoferul din Golf încremenise de frică, mâinile îi înlemnise pe volan și privirea înspre Mercedes, nu-i venea să creadă că s-a oprit
   Două fete treceau în același moment pe acolo iar una a scăpat porumbelul:
-Ce șmecher se dă ăsta din Golf, pe cine crede că impresionează ?
În Golf, în pantalonii șoferului se auzi clink! clink!  căzând  două cubulețe de pipi înghețat și el de frică.Noroc că n-au auzit și fetele că ar fi luat asta drept semn de șmecherie maximă.