Dilema lui Ghiță

Am eu un prieten Ghiță.Unii dintre voi îl știți.Aseară era îngândurat.
-Ce ai mă Ghiță, ce stai așa de parcă ți sau înzăpezit corăbiile
-Ei, socotesc și eu.Ce să mă fac, ministru la transporturi sau președinte la senat?
M-au surprins aspirațiile lui.
-De ce crezi că ești tu bun de așa ceva mă Ghiță?
-Păi una ar fi că lipsesc mult de la serviciu, cel mai mult dintre toți, aici nu vor să mă facă șef.M-aș pricepe să fac asta și dacă aș fi senator, acolo m-ar pune cum l-au pus pe Antonescu.
-Aham, dar ministru la transporturi de ce?
-Păi ăă, eu mă pricep și la combinații din astea cum a făcut Fenechiu.El a luat transformatoare de la fier vechi,le-a vopsit și le-a vândut statului ca fiind noi.A ajuns ministrul transporturilor, are pe mâna lui 3 miliarde de euro anual.Asta e mălai frate.Cât îl costă pe el să vopsească niște drumuri și să le declare autostrăzi în acte? O nimica toată.Restul banilor îi rămân lui.

-Nu mai visa Ghiță.Ca să ajungi ministru sau președinte la senat trebuie să ai multe alte calități. O casă de locuit de calitate, o mașină de calitate, casă de serviciu într-o zonă de calitate și casă de vacanță la munte într-o stațiune de calitate.În plus va trebui să locuiești la București, unde nu îți place ție.
-Ai dreptate, eu am numai o casă, aș putea rezolva cu celelalte dar să locuiesc în București? Eu în București? Niciodată!!