Nebuni de legat

În 2005 erau alte vremuri.Nu se pica BAC-ul ca acum, nici alegerile nu se pierdeau ca acum iar viitorul era pe atunci pictat în culori mai calde.

Unii mai masochiști dintre noi după ce am luat BAC-ul în loc să ne depunem dosare pe la facultăți ne-am apucau de băut. Și dă-i cu cafea și dă-i cu chimie, și dă-i cu teste grilă și dă-i cu cafea și dă-i cu biologie și dă-i cu cafea și tot așa...După două săptămâni de astfel de regim ne-am prezentat la Cluj la examenul de admitere,eram cam 3 sau 4 candidați pe un loc.Veneam, aici să îndeplinim visul nostru și al părinților sau unii mai nefericiți doar visul părinților...să ne facem medici.

După ce m-au jecmănit cei de la UMF cerându-mi preț de hotel pentru cazare într-un jeg de cămin am mers la examen  doar cu o ciocolată în buzunar și bani de întoarcere acasă.

Aveam 50 de întrebări cu răspuns multiplu și 120 de minute la dispoziție pentru a pune mâna pe fericire.Răspunsurile corecte le scriai pe o ciornă sau pe foaia de examen apoi cu un marker negru trebuia să le completezi sub formă de buline în niște căsuțe ca să poată corecta calculatorul.Desenarea bulinelor lua ceva timp, vre-o 20 de minute.
     O fată din sală a crezut că face buline mai repede și a stat și s-a tot concentrat pe întrebări și le-a tot verificat scriind răspunsurile pe ciornă.Când să facă bulinele a făcut jumătate și STOP CRONOMETRU.INSTRUMENTELE DE SCRIS JOS!! Fata a rămas cu jumătate din întrebări fără răspuns. Cam 3 secunde a durat până a cedat nervos și a început efectiv să urle din toți plămânii..Visul în care investise amar de bani, de timp și de emoții i se spulberase.Urlând a început să se dea cu capul de bancă și să arunce în toate direcțiile pix, foi,buletin..devenise nebună de legat!!

UMF ne-a promis că va afișa rezultatele admiterii în aceeași zi așa că pe la 6 seara  m-am postat în curtea facultății împreună cu alți 1500 de oameni să așteptăm rezultatele.Am așteptat până  la 1 și jumătate noaptea când au reușit să le afișeze.
   Într-un final am ajuns și eu la liste, eram admis bugetat, eram în al nouălea cer de fericire.Pentru fiecare din cei fericiți că sunt admiși alții doi plângeau.500 de zâmbete și o mie de plânsete..Dintre toți o fată, alta decât cea de care v-am spus a început să plângă și să urle atât de înfiorător încât niște oameni care locuiau lângă facultate au ieșit la geam să vadă ce se întâmplă....fata se pusese jos și urla cât putea ca o nebună de legat.

Acum după 6 ani de fericire facultate în care am cheltuit vre-o 25.000 de euro și după încă un an de serviciu ca medic am un salar de 1000 de lei cu tot cu sporuri și plătesc 950 de lei chirie. Aș putea la fel de bine să-mi dau demisia și mă duc la țară să stau la părinți sau la socri gratis.Financiar tot acolo aș fi dar n-aș munci nimic.Dar eu batman și batman.Mânânc, merg la cafea cu colegii,îmi cumpăr cărți și îmi incarc telefonul din salariul soției care e asistentă și are salar mai mare ca mine.Ba pe deasupra mai umblu și pe troleu fără bilet...Nebun de legat, ce mai