Nou şi vechi în Maramureş

Pe mine m-a dus pentru prima oară în Maramureş ucraineanca mea.Săptămâma trecută a ajuns pe acolo şi fratele meu.S-a dus să-şi cumpere o maşină.Care şi cu pasiunile lui...
    Până când vre-o frumuseţe slavonă sau latină îl vor face şi pe el să nu mai aibă ochi pentru altceva, fratele mai face şi câte o fotografie care valorează cât 100 de postări de ale mele...

Reţetă studenţească de slăbit repede

Este o reţetă bazată pe diferite soiuri de peşte

Fă-te fată avocat!

Într-o oarecare dimineață înghețată de noiembrie, la biblioteca UMF urcă cu mine în lift două arăboaice și două fete super piți.Aș fi putut face o poză să o pun sub moto-ul UE  ''Unitate în diversitate'.
    Pe arăboaice sunt obișnuit să le văd prin zonă dar nu știu peste piţipoance ce nenorocire a dat de au ajuns să intre ele într-o bibliotecă.Dar hai totuşi să nu fim răi şi  să judecăm oamenii după  cum se îmbracă chiar dacă se îmbracă de parcă ar fi...în fine,nu e treaba noastră

 Putem măcar să le ascultăm mai întâi ce au de povestit.Pe piţipoance zic, că arăboaicele vorbesc într-un ameste de arabă şi engleză pe care doar ele  si Sfantul Allah o inteleg.

-Tu fată, te-a adus Gabi sau ai venit cu taxi?
-Am venit cu taxi tu fatăă, Gabi e plecat la Bistrița la o arestare!
-Tu nebunăă, cum la o arestare?
-Da fatăă, a cerut 500 de euro și bani de drum ca să nu-l cheme și ei i-au zis că vă așteptăm domnule avocat!...
Cam atât,am ajuns la etajul 4 și fetele au coborât.Bine că au coborât că eu sunt nemaipomenit de alergic la pene de gâscă şi aere de piţipoancă...Curios este că după ce au coborât îmi venea doar să zic "În ţara asta cu atâtea arestări şi eliberări e mai bine avocat decât doctor, tu fatăă" .Pe bune că aşa îmi venea să zic.Să fi fost de la alergie?

Ghipsul romanii si ardelenii

Posibila conversaţie între doi asistenţi din clinica de ortopedie:

-Mă iară o dispărut scrumiera,amu lasă că fac eu una din ghips, cu amprentele mele pe ea.Să văd dacă iară a dispărea...
-Crezi că mai contează de cine e făcută sau adusă, când le trebuie o iau şi gata
-Mă eu şi scriu pe ea, măcar să se simtă hoţi când or lua-o

Clujeni mergem la un marş pentru sănătate?

  Majoritatea celor care vor să fie super iubiţi de soacră mănâncă colţul de la pâine.Cu toate ca pe mine soacra mă iubeşte oricum nu ezit să-i dau motive în plus folosind tehnici ceva mai avansate.De exemplu săptămâna aceasta am apelat la colegii rezidenţi pe diabet şi boli de nutriţie pentru a o trimite la o consultaţie pe sora soacrei mele care tocmai a aflat că are glicemia mai mare decât ar trebui.Deşi la modul figurat toată lumea vrea să fie dulce când devii dulce la propriu ochii,rinichii,inima vasele de sânge si nervii periferici  sufera,se zaharisesc cum s-ar zice si asta nu e bine.

  Povestind cu colegii pe care v-am spus ca i-am sunat am aflat că vineri, 9 noiembrie începând cu ora 17:00 se va organiza în Parcul Central din Cluj un marş de 30 de minute intitulat „Câştigi şi dăruieşti sănătate(link facebook).Prin aceasta organizatorii vor să atragă atenţia asupra faptului că 30 de minute de mers pe jos zilnic reduc riscul de apariţie a diabetului de tip II cu 40%.