5 sfaturi pentru a scapa de sforăit

Se estimează că 40% dintre bărbați și 25% dintre femei sforăie noaptea.Cineva va zice;și ce așa mare catastrofă e asta? Că doar oamenii sforăie noaptea,la ei în dormitor nu dimineața la semafor...Pot să scuipe și flăcări pe nări atâta timp cât  asta se întâmplă în spațiul lor privat și ignifugat pentru care plătesc impozit la stat.
     Ei bine, stimabile cineva, țin să te anunț că sforăitul e o catastrofă pentru cei care nu dorm singuri. Sforăitorii transformă vaste dormitoare, ba chiar apartamente întregi sau case în spații nelocuibile pe timpul nopții de către partenerul lor de viață.Din acest motiv sunt mereu abandonați, părăsiți, izolați noaptea ca și cum sforăitul ar fi o boală deosebit de contagioasă.În fond sforăitul e doar o problemă de arhitectură a căilor respiratorii care generază turbulențe.Vestea bună constă în faptul că există câteva comportamente care evitate pot ajuta oamenii care sforăie să scape de acest neajuns.

1.Dormi pe o parte
Suntem mai predispuși să sforăim dacă dormim pe spate.Dormitul pe burtă este deasemeni stresant pentru gât și predispune la sforăit.Așadar ne mai rămâne partea stângă sau dreaptă.În cap și în picioare s-ar putea să nu sforăim dar știm cu toții că e cam incomod să dormi așa.


2.Scapă de kilogramele în plus
Pe lângă alte 1001 necazuri care le provoacă grăsimea aflată  în cantități nejustificat de mari sub pielea noastră se numără și presiunea asupra căilor respiatorii :Vorbim aici de grăsimea din jurul gâtului care determină un colaps parțial al căilor respiratorii ducând la sforăit și scandal din partea nevestei(acesta din urmă fiind la urma urmei marele necaz)

3.Evită alcoolul înainte de culcare și somniferele
Atât alcoolul cât și somniferele au un efect deprimant asupra creierului ceea ce duce la o relaxare peste măsură a musculaturii de la nivelul gâtului.Pentru un somn fără sforăit evitați și una și alta și mai ales, niciodată dar niciodată să nu luați somnifere și alcool împreună sau un somnifer și un laxativ...

4.Tratează-ți alergiile
Alergiile respiratorii cronice provoacă îndeobște sforăitul prin forțarea celui care suferă  să respire pe gură când doarme.Niște medicamente antihistaminice prescrise de medic sau niște puff-uri nazale cu soluție  salină ajută în acest caz.

5.Stabilește-ți un program de somn
Dormi cât trebuie(7-8 ore pe noapte).Încearcă să te culci la aceeași oră în fiecare seară.

Și acum mare mare atenție.În cazul în care cel care sforăie noapte prezintă somnolență excesivă pe timpul zilei și adoarme în locuri în care n-ar trebui să o facă  atunci e cazul să consulte un medic pneumolog.Acesta cel mai probabil îl va  înzestra cu un aparat numit polisomnograf , pacientul va dormi o noapte cu acest aparat în brațe, în nas și pe unde se mai montează el și a doua zi medicul se va uita pe înregistratea făcută de aparat și va putea pune sau nu diagnosticul nasol de SAS (sindrom de apnee în somn).