Distracție pe vremea mea

La începutul anilor 2000 au existat patru ani fermecați în decursul cărora am înfăptuit ceea ce în limbaj teoretic numim "studii liceale".Practic a fost o mare distracție pentru mine și ceilalți nouă plăieși a lui Ștefan pe care soarta, materializată într-una bucată dirigintă milităroasă, ne-a ales să fim  în aceeași clasă.
    Când ne-am întâlnit prima dată în prima zi din clasa a 9-a ne-am dat seama că suntem o gașcă fără lider și ne-am luat la bătaie pentru a stabili liderul.Sincer eu n-am ieșit bine din acea bătaie fiind depășiți numeric de vicovenii de sus care erau cinci față de noi doi vicoveni de jos...Desigur n-am încasat-o nici așa rău ca cel din Putna care era și mic și singur și bănuit a fi copil de călugăr (ceea ce era oarecum adevărat cu mențiunea că acel călugăr care îl adusese în prima zi la școală nu-i era tată ci cumnat și nu era călugăr pentru că era preot).
  
În zilele ce au urmat am descoperit în apropierea liceului un loc unde puteam desfășura bătălii în gașcă fără vânătăi și nasuri sparte.Era o sală cu o rețea de vre-o 10 calculatoare fără internet dar cu Counter Strike pe ele.
    La ora de fizică având un motiv bun să plecăm toți băieții(test anunțat) am închiriat sala.Colegul din Putna s-a răzbunat.Juca Counter Strike mai  bine decât un călugăr ninja și ne-a bătut pe toți.Vicovenii, atât "de Sus" cât și "de Jos"(printre care și eu) s-au simțit răniți în orgoliu și au hotărât răzbunare în timpul orei de chimie.Putneanul ne-a bătut iar așa că am fost nevoiți să închiriem sala de și a doua zi la ora de mate pentru că nu mai aveam chimie în orar.Și apoi din nou la chimie și fizică și la română și tot așa...

După vre-o săptămână de lipsă majoră de cvorum diriginta care era și profă de mate a anunțat poliția care avea sediul chiar lângă sala de jocuri. S-au mobilizat vre-o trei polițiști care n-au intrat strigând ca în filme ci au venit tiptil să ne surprindă în flagrant delict. La vedera lor noi am cam înghețat.Ne-am ridicat încet de pe scaun, fiecare sperând că o să o șteargă cumva subtil lăsându-i pe celilalți să dea socoteală deși nu erau deloc șanse de așa ceva.
   Colegul din Putna era super concentrat și nici n-a observat că a intrat poliția.Cum noi ne ridicasem de la calculatoare iar "avatar-urile"  noastre din joc nu se mai mișcau el ne împușca de mama focului.Un polițist a încercat să-l scoată din trasnsă.A venit în spatele și i-a zis oarecum ironic
-Văd că ești bun, nu glumă...
Colegul crezând că e vreun gură cască care îi admiră calitățile i-a răspuns fără să-și ia  ochii din monitor :
-Cum dracu să nu fiu bun dacă stau toată ziua numai aici....