Idioți, găuri în drum și gaze

În prezent am domiciliu într-un stabiliment de pe strada Câmpului din Cluj Napoca.Strada aceasta în urmă cu un an și jumătate a fost tăiată, fărâmițată, scobită de un metru de pâmânt, reumplută cu pietriș,nisip, beton rezistent la trafic intens și impactul cu meteoriți apoi preasfaltată, asfaltizată, făcute trotuare, puse borduri,  reasfaltată și finisată de era faină și fină cum e cureaua aia fină care o poartă Cătălin Botezatu când iese la agățat femei măritate.
    Nici pomeneală însă în acel moment despre schimbarea țevilor de gaz de sub stradă și înstalarea lor sub trotuar cu capace de canal în dreptul fiecărei case și tot ce mai ține de civilizația urbană.

  La o lună după aceste evenimente niște Doreli cu târnacoape și escavator trimiși de Dorel Șef de la Gaz au socotit că nu se poate curea fără găuri...Prima gaură de 2 pe 3 metri au făcut-o pentru că cineva și-a renovat casa, ocazie cu care a pus și o țeavă nouă de gaz care trebuia conectată la țeava principală de sub strada asfaltată, reasfaltată finisată și așa mai departe. A doua gaură au făcut-o pentru că în prima n-au dat de țeavă. A treia au făcut-o pentru că un cetățean de pe stradă și-a luat aragaz cu 5 ochiuri și avea nevoie de flux mai mare de gaz.A patra pentru că un vecin nu și-a plătit gazul și trebuia deconectat. A cincea pentru că aveau nevoie de pământ să o umple pe a patra pentru că pământul dintr-a patra fusese cărat de roțile mașinilor și întins din din Mănăștur până în Centru

 În total până acum sunt către 20 de găuri care au fost apoi umplute cu ceva pământ și asfaltate nițel.În câteva luni asfaltul turnat de ei se lasă rezultând o denivelare în care stă apă apoi asfaltul începe să sară din cârpeală iar nouă să ne sară roțile.

Același lucru se întâmplă cu aproximativ toate străzile din Cluj nou asfaltate. Pe Republicii anul trecut au fost făcute 13 astfel de găuri iar în 2011 vre-o 14. Eu mă întreb, oare oamenii aceștia sunt sănătoși la cap?...E clar că nu sunt...Și dacă nu sunt sănătoși la cap de ce sunt lăsați liberi pe stradă cu târnacopul și escavatorul în mână? De ce nu i-a obligat cineva să schimbe țevile când s-au reasfaltat străzile?..Că aveau pile la primărie? Că  Dorelii trebuie să aibă mereu de lucru? Ca trebuia să își bată cineva joc de noi ?