Medicii să trimită pacienții la preot

Statul cheltuie de trei ori mai mult cu bisericile decât cu salariile medicilor.Acesta este  un motiv cât se poate de bun ca medicii din România să trimită pacienții la preot pentru sfaturi și indicații  cum v-am povestit eu aici(link).
    Pentru un stil de viață sănătos mergi la preot să-ți facă o listă cu posturile de peste an și cu ce ai voie să mănânci și ce nu.

Sursa foto www.biziday.ro
   Pentru dependență de alcool  mergi din timp la preot pentru terapie nu vii la medic abia când ficatul și creierul sunt săpate de alcool pe dinăuntru ca munții calcaroși de apele subterane.
   Pentru bătrânii care leșină în biserică și aglomerează UPU duminica dimineața.Să facă preoții un curs de prim ajutor...ce? pompierii cum învață să facă resuccitări?
   Sau uite, am altă idee. 540 de milioane de euro împărțiți la 20 de milioane de locuitori inseamna 27 de euro de persoană pe an.Statul să nu mai dea banii aceștia de la bugetul central la biserici în funcție de pilele politice ale preoților ci să se dea o lege prin care fiecare enoriaș să fie obligat să plătească 2 euro pe lună taxă pentru biserică.Așa cum se plătește taxa TV și radio sau cum se plătește asigurarea de sănătate.Mai departe preoții să se bată pentru enoriași cum se bat medicii de familie pentru pacienți iar fiecare să primească bani în funcție de câți enoriași are.Preotul de la mine din sat are 3000 de credincioși pe liste, asta ar însemna 6000 de euro pe lună... raiul pe pământ, nu alta...