3M PR3MIAZĂ INOVAŢIA

Inovaţia, acest cuvânt minunat fără de care roata n-ar fi ajuns niciodată în slujba omului, continuă să ne facă în fiecare zi viaţa mai bună...sau nu, având în vedere că şi armele sunt nişte inovaţii...Totuşi în lipsa ei, a inovaţiei mulţi dintre noi nici n-am fi existat astăzi.

Deşi în trecut România a avut mari inventatori de care merită să ne reamintim, dacă e să-mi aleg un inventator despre care să vorbesc  îmi aleg unul din prezent pe motiv că celor din prezent le foloseşte promovarea mai mult decât celor trecuţi de multă vreme în Lumea Celor Drepţi, Compartimentul Inventică şi alte Virtuţi...

Uite de exemplu Corneliu Birtok-Băneasă,el e un român care a fost premiat cu medalia de aur la sl Salonului Innova din cadrul Concursului internaţional Bruxelles-EUREKA din Noiembrie anul trecut.Invenţia sa constră într-un filtru de aer supraspirant pentru automobile care reduce consumul de combustibil cu 15%...Eu de exemplu consum motorină de 2-3 sute de lei pe lună.Un astfel de filtru m-ar ajuta să fac o economie de 30-40 de lei pe lună.Iată un beneficiu direct pe care îl poate avea fiecare dintre noi de pe urma unui inventator. Fiecare inventator a fost important pentru ca societatea de astăzi să fie aşa cum este, dar cei care trăiesc acum printre noi sunt mai importanţi decât cei din trecut pentru că ei pot fi stimulaţi să facă noi invenţii.

Aceasta face compania 3M cunoscută ca şi Minnesota Mining and Manufacturing Company.3M este o companie cu un trecut lung, de peste o sută de ani, cu multe inovaţii la activ ,ei au inventat de exemplu banda Scotch...

3M susţine inventatorii printr-o campanie numită Premiază Inovaţia.Campaniaua are şi un site dedicat http://premiileinovatiei.ro unde inventatorii pot afla mai multe despre Premiile Inovaţiei şi unde se pot înscrie pentru a câlştiga nu doar diplome ci şi premii în bani.


3M nu se promovează doar online ci se duce să caute inventatorii acolo unde este cel mai probabil să-i găsească, în centrele universitare din ţară.
 Miercuri 22 mai a fost vizitată Universitatea Tehnica din Cluj în cadrul unui eveniment la care a vorbit Speaker-ul 3M Romania Catalin Velescu iar joi  23 mai a fost vizitată Facultatea Politehnica Iasi unde a fost "în centrul atenţiei "

Speaker-ul 3M Romania Directorul grupului "Industrial" - Alexandru Dan Budau
In octombrie ne vom afla in cadrul Facultatii de medicina dentara din Timisoara, la Universitatea Transilvania din Brasov si la  Universitatea Politehnica Bucuresti.