Dispozitiv de făcut maşina mai deşteaptă

Îmi amintesc că acum vre-o zece ani se făceau un fel de predicţii despre viitor.Îşi imaginau jurnaliştii de IT cum va fi când maşina, casa, aragazul vor fi dotate cu un calculator şi ne vor "comunica" diferite chestii.

Acel viitor a venit.Tiptil, aproape pe nesimţite, fără să lase urme calculatoarele s-au strecurat în măruntaiele diferitelor mașini.Să luăm cele mai celor mai utilizate dispozitive de la ora actuală. Automobilele şi telefoanele.Toate automobilele  și foarte multe telefoane, numite pe bună dreptate smartphone, au devenit "posedate" de către calculator.


Oricât de dragă ne-ar fi maşina telefonul ne este mai apropiat.Unii dormim cu el sub pernă, cu toţii mergem cu el la baie.Maşina nu se bucură de asemenea privilegii. Nici măcar Papa care pare să meargă peste tot cu mașina nu cred că merge la baie cu mașina și nici măcar eu care îmi iubesc Fordul de Foioioi nu dorm cu el sub pernă din considerente lesne de înțeles. În plus telefonul comunică mai mult cu noi decât mașina.Ar fi culmea să nu comunice, pentru asta e făcut...

Nişte oameni inteligenţi şi bine intenţionaţi au găsit soluția prin mașina poate fi și ea mai aproape de noi. și mai comunicativă. Soluția se numește Seven Drive și cuplează calculatorul maşinii cu telefonul.

Seven Drive este un dispozitiv care se conectează la calculatorul de bord al mașinii și care conține un modul GPS , un modul GSM prin care comunică cu o aplicație instalată pe smartphone și un giroscop cu trei axe care detectează mișcarea și doamne ferește vre-o eventuală parcare cu roțile în sus.

Odată montat dispozivul pe mașină(care se pune pur și simplu în mufa din bord) și instalată aplicația pe telefon vei primi pe telefon o mulțime de informații de la mașină

1.Sumar zilnic
Știi câte ore ai condus zilnic, câți kilometri ai parcurs, care este consumul de combustibil, numarul de trasee parcurse și viteza maxima. Un sumar zilnic al mersului cu mașina.


2.Trasee
Prin intermediul unei hărți interactive pot fi vizualizate:
  • traseele parcurse
  • consumul de combustibil
  • timpul de staționare
3.Geofacing

O funcție utilă atunci când ai o mașină pe care o conduce mai multă lume.Prin Geofacing poți stabili un perimetru în care să circule mașina.Când iese din acest perimetru sau intra vei fi anunțat.

4.Alerte despre starea mașinii

  • motorul pornit/oprit
  • intrare/ieșire zona predefinită
  • tractare neautorizată
  • deconectarea dispozitivului
5.Mentenanță
  • Sistemul sevendrive te ferește de amenzi sau alte necazuri pentru că te anunță când expiră polița RCA, CASCO, ITP, inieta sau când va trebui să efectuezi următoarea revizie.
6.Căutare mașină
  • Multor șoferi li se întâmplă să meargăi într-un loc în care n-au mai fost,să parchez mașina la câteva străzi distanță de locul în care au de mers și când se întorc să se rătăcească puțin  rătăcit și nu mai găsească mașina.Eu am pățit, am pățit și că vroiam să mă urc în altă mașină care arăta exact ca a mea, spre uimirea proprietarului mașinii respective care mai că m-a crezut hoț.  Cu sistemul sevendrive vei putea apela la funcția căutare prin care vei vedea pe telefonul tău unde se află mașina și unde te afli tu față de ea.
Despre achiziționarea unui astfel de produs și alte informații puteți afla aici http://www.sevendrive.ro