Poveste scrisă despre scris

Blogal Initiative provoacă bloggerii să scrie povesa 2.0 a unui director.Se ştie însă că bloggerii scriu numai şi numai despre ce le place iar mie directorii nu-mi plac.Nu-mi plac  deoarece primul director cu care am avut eu de-a face a fost un director de şcoală cu care nu m-am înţeles deloc. Vă întrebaţi dacă era om rău? Nu era om rău dar avea un defect şi mai mare, era profesor de matematică.Eu cu matematica am avut mereu o relaţie geometrică, traiectul meu de mişcare în spaţiu timp intenţiona să se întâlnească cât mai puţin posibil cu matematica chiar dacă ar fi fost prelungit până la infinit, sa fie paralel cum se zice în popor.Domnul director s-a apucat să forţeze cam mult acest traiect, această faptă fiind,în accepţiunea mea, una de neiertat.

Totuşi înafară de directori mai există şi alţi oameni care pot avea zile demne de povestit.De exemplu un medic radiolog.

Ziua unui medic radiolog începe mereu cu o poză.E O poză făcută cu aparate mai scumpe decât ale fotografilor lui Botezatu la care medicul trebuie să scrie un comentariu..În limbaj medical se zice că medicul scrie rezultatul radiografiei.Îl scrie pe foaie,pune parafa şi-l înmânează pacientului care se duce cu el la alt medic, sau la mai mulţi medici.Apoi radiologului începe să-i sune telefonul.Suna internistul:

-Salut Marius, ai scris aici un rezultat la o radiografie, nu înţeleg ce scrie, poţi să-l scrii din nou mai citeţ să mi-l trimiţi?...
Apoi sună chirurgul, la care a ajuns între timp pacientul...el se mulţumeşte cu rezultatul spus prin telefon, apoi anestezistul, apoi cardiologul care recunoaşte cu mâna pe inimă că scrisul radiologului seamănă foarte mult cu o electrocardiogramă...E clar, radiologul nu mai poate continua aşa, mereu îşi propune să scrie mai frumos şi nu reuşeste.Îi trebuie o imprimantă, să poată tipări rezultate cu litere de o şchiapă pe care să le poată citi oricine.

A doua radiografie care ajunge pe mâna radiologului e un caz interesant, de pus la colecţie, pe care să-l poată arăta şi la studenţi sau rezidenţi.Ar trebui să-l scaneze dar n-are cu ce.. are nevoie de un scanner,sau mai bine  Multifuncţională Officejet Pro  de la HP cum are directorul spitalului în birou.E şi scanner şi imprimantă, şi e cu laser, e rapidă şi consumă mai puţin.Aşa ceva ar fi perfect...s-ar rezolva dintr-odată două probleme.Trebuie să găsească el un moment în care să ceară directorului să-l doteze, va găsi că se pricepe la aşa ceva.Problema este că va trebui să scrie pe urmă o cerere de mână în acest sens...