Sincronizare contacte Nokia - Google - iPhone

Toată lumea aleargă cu limba scoasă de-un cot după Android că vezi Doamne numai Androidul e în stare de o mare minune.Minunea că numerele de telefon din agenda telefonului cu Android pot fi încărcate pe contul tău Google şi pe urmă le poţi accesa prin Gmail când doreşti, le poţi încărca pe alt telefon cu Android din două click-uri şi contactele tale adunate de-o viaţă nu se mai pierd odată cu pierderea sau furtul telefonului.

Este adevărat.Telefoanele cu Android pot face ce am scris mai sus dar la fel pot şi telefoanele Nokia.Eu am un Nokia 5800 Xpress Music cu Symbian din 2010.Iată cum am făcut să-mi încarc agenda telefonului în contul Google şi mai departe pe iPad...

1. Mai întâi am instalat Nokia PC Suite pe calculator apoi am conectat telefonul la calculator.Astfel agenda telefonului şi mesajele pot fi accesate de pe calculator.Mai departe am intrat în agendă, de pe calculator.Am selectat cu Ctrl+A toate numerele şi din meniul File am dat Export şi am salvat  agenda pe Desktop sub forma unui fişier contacte.csv


2.Următorul pas  a fost să să intru pe contul de Gmail şi să fac click chiar acolo unde scrie cu roşu Gmail. Am selectat de acolo Agenda. Apoi click pe Mai multe şi am ales Import. Mi s-a deschis o fereastră prin care am căut în calculator, pe desktop fişierul contacte.csv pe care l-am salvat mai înainte şi am dat click pe Open.
Astfel agenda telefonului meu a fost încărcată pe Google.

Sincronizarea contactelor de pe Google cu iPad/iPhone e şi mai simplă.Găsiţi aici(link) paşii care trebuie urmaţi explicaţi chiar de cei de la Google.

În caz că doriţi să copiaţi agenda de pe un telefon Nokia pe altul urmaţi paşii de la numărul 1 apoi conectaţi celălalt telefon la calculator prin Nokia PC suite, accesaţi agenda şi din meniul File selectaţi Import şi încărcaţi din calculator fişierul contacte.csv. La fel de bine puteţi să exportaţi contactele salvate pe Google şi să le încărcaţi pe Nokia. 
     De fapt ce vă tot explic eu aici. Ideea e că telefoanele inteligente ,printre care şi Nokia pot exporta toate numerele de telefon memorate sub forma unui fişier pe care îl puteţi încărca mai departe pe alt telefon, pe contul google sau puteţi să-l puneţi la frigider să faceţi o ciorbă din el cu care să vă prezentaţi la preselecţie MasterChef. O ciorbă care conţine numere de telefon ale unor persoane importante vă poate ajuta să ajungeţi până în finală.