Cum se zice în maghiară la Hello Kitty

Să fii naționalist în zilele noastre, mai ales în UE nu înseamnă să urăşti alte naţii cum era la modă în preajma celui de-al doilea război mondial ci înseamnă să-ţi păstrezi cât mai nealterată naţionalitate.După părerea mea ungurii se pricep cel mai bine la aceasta.

Nu odată am întâlnit maghiari care trăiesc de o viaţă în România şi vorbesc rău româneşte sau deloc.Foarte mulţi români îi înjură pentru faza asta.Eu nu o fac, dacă ei reuşesc să se descurce fără să înveţe româneşte bravo lor.De ce ar învăţa ei mă rog o limbă de care nu prea au nevoie.Ce, nu se pot uita la telenovele româneşti? Cum să nu se poată, românii cum se uită la Suleiman Magnificul care e în limba turcă?..

Românii iau faza asta ca pe o ofensă, zic "uite bă ungurii ăştia ai dracului(când ei defapt sunt ai lui Victor Orban) cât ne urăsc pe noi românii, nu vor să înveţe suava noastră limbă latină înfrumuseţată cu elemente turceşti şi slavone".
Românii aceştia ar trebui să-i aprecieze pe unguri că-şi apără limba lor mai mult decât au apărat Ardealul.

Ungurii nu împrumută nici un cuvânt, traduc tot, ei n-au nici week-end, nici wireless,nici hands-free, au cuvinte ungureşti.În plus dublează în limba lor filmele şi emisiunile străine care le dau pe posturile lor, la fel fac şi polonii de exemplu.

Şi să ştiţi, ungurii au grijă să-şi înveţe şi copiii să nu împrumute cuvinte englezeşti.Ultima încercare a străinilor de a virusa limba maghiară cu cuvinte englezeşti a fost apariţia pe piaţă a Hello Kitty.Problema a fost rezolvată repede.În maghiară Hello Kitty se numeşte Cioacolom Ţiţi!..Asta în vreme ce românii o dau pe engleză şi când vine vorba de numele oraşelor, în Moldova, la Iaşi i se zice Iashinton iar Botoşaniul se cheama Bostonshani...să le fie rushame...