Voi cum vedeţi viitorul în educaţie?

După mine educaţia ori va avea un viitor mai actualizat şi personalizat ori nu va avea deloc. Eu nu zic că nu-s valabile ecuaţiile care se predau de 100 de ani în şcoli dar Doamne iartămă..Până şi clima planetei  se schimbă mai repede decât învăţământul.Încercarea de a uniformiza, de a băga acelaşi lucru în cap la toţi elevii e cea mai bună metodă de a face tinerii să urască şcoala.

Viitorul educaţiei va fi cu siguranţă unul electronic.Depindem tot mai mult de calculatoare.Dacă copiii noştri ar fi calculatoare ar fi o mulţime de familii fericite în lumea asta în care părinţii şi copiii petrec mult mult timp împreună.Dar asta e altă poveste.

După mine, în viitor va exista un sistem de învăţământ în care copiii vor folosi o tabletă în loc de cărţi.Copacii vor fi fericiţi să audă asta.Coloanele vertebrale ale copiilor care se îndoiesc în toate părţile datorită ghiozdanelor grele purtate, vor fi şi ele fericite să audă asta.Toţi copiii care vor să citească mult şi nu-şi permit să cumpere cărţi pe care nu le găsesc la bibliotecă, vor fi şi ei fericiţi să audă asta.-


Toate aceste tablete vor fi oferite gratuit de către stat şi vor putea fi folosite exclusiv învăţării.deci fără jocuri şi doar cu book, fără face Vor avea instalate pe ele aplicaţii foarte bune care le vor permite copiilor să înveţe într-un mod interactiv.Mai departe aceste tablete vor fi conectate la un supercalculator care va putea să-şi dea seama ce fel de inteligenţă are copilul şi să-l îndrume spre un program de învăţământ care i se potriveşte şi mai deprat spre o specializare sau alta.Astfel vom avea oameni potriviţi în fiecare domeniu care îşi vor iubi job-urrile.
Cam aşa va arăta viitorul educaţiei, după mine.

Un exemplu de astfel de astfel de aplicaţie pentru tabletă există deja.Îl puteţi găsi sub forma unei Lecţii Verzi pe http://www.lectiaverde.ro/ . Cei care au un iPad pot descărca aplicaţia pentru iPad de aici.

"Lecţia verde - Creează-ți mediul!" este primul manual digital realizat în România și propune un curs ecologic interactiv pentru elevii claselor III-VII (copiii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani).
Prin acest manual, Holcim România, alături de Ministerul Educației Naționale, dorește să responsabilizeze elevii, părinții și întreaga comunitate locală, în vederea protejării mediului înconjurător.