Prima ceartă în familie - poveste cu final sec

Un cal care ajunsese la o anumită vârstă se hotărâ să se însoare.Nechezat și făcut.Își găsi o iapă sexi cum numai iepele pot fi, o ceru în căsătorie, iapa zise daaaihaha și umblase trei zile numai în două picioare de fericire după care făcură nunta.Multă vreme ar fi trăit ei fericiți împreună dacă nu s-ar fi certat într-o zi și calul nu i-ar fi zis iepei:
-Ești o vacă!....
Această faptă revoltând întreaga Europă...

S-a lansat cel mai performant telefon românesc

Allview este o companie românească îndrăzneață care este de părere că norvegienii, asiaticii sau americanii n-au cum să fie mai cu moț ca noi pentru că în definitiv la noi se află țara moților.Desigur Allview, se știe deja, nu produce căciuli cu moț pentru că ei fabrică smarphone-uri adică telefoane care se dau deștepte și pe bună dreptate se dau deștepte pentru că sunt.

Astăzi la Barcelona  în cadrul Mobile World Congress 2013 a fost lansat Allview P5 Quad, cel mai performant smartphone din istoria companiei și primul primul terminal echipat cu procesor quad-core de 1,2 GHz si sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean.
   P5 Quad o grosime de 9,8 mm un display IPS-LCD de 4,5 inchi și un design simplu și drăguț și poate fi cumpărat la prețul de 1099 lei.
Așadar avem un telefon deștept, frumos și devreme în buzunar datorită prețului accesibil....Dar asta nu e tot.

Am văzut Argo

Anul acesta Academia Americană de Film a  "decretat" că premiul Oscar pentru cel mai bun film merge către Argo.Astăzi l-am văzut și eu și am două lucruri de zis:

1.Hollywood-ul și-a acordat premiu pentru cât este el de minunat și pentru ce lucruri mărețe poate el face cu ajutorul cinematografiei
2.Americanii și-au acordat premiu pentru cât sunt ei de minunați și pentru ce politică paradiziacă duc ei pe planetă.

Cum se împart banii pe la noi

În timp ce filmul „Poziţia copilului“, care a câştigat „Ursul de Aur“ la Berlin, a fost respins de la finanţare de către Centrul Național al Cinematografiei un alt film numit  „Caii înaripaţi“ (2012, coproducţie România-Ungaria, regia Elek Judit)a obţinut o finanţare de 1.010.000 RON, și a avut în total un număr nemaipomenit de spectatori, dar cu siguranță nemaipomenit pentru că au fost doar 8 oameni care au plătit să vadă acest film care au generat încasări în valoare de 71,2 RON...

1.010.000 RON înseamnă 230 de mii de euro împărțiți la 8 spectatori rezultă undeva la 30 de mii de euro pe spectator.Să zicem că cei 8 spectatori ar face cancer.Nu din cauză că au văzut filmul pentru că de la un film scump și prost poți face cel mult diaree.Dacă pur și simplu ei s-ar trezi cu cancer, statul n-ar cheltui pentru tratarea lui nici un sfert din cât a cheltuit ca să le"ofere" cele două ore de film...

Cat ne ajuta progresul tehnologic, cu adevarat?

In mod firesc, cu cat societatea evolueaza si cu cat tehnologia face noi si noi progrese, atingand performante neimaginabile cu doar putin timp in urma, omul va simti si mai mult nevoia de confort si nevoia de a-si usura, pe cat posibil, viata sau activitatile. Pentru multi dintre noi aceasta evolutie este de la sine inteleasa, fiind una bine-venita, din toate punctele de vedere.

O foarte veche scrisoare de dragoste

Pe 15 iulie 1915 un soldoat îndrăgostit se afla cu războiul în orașul Brunn.De acolo trimetea o fotografie către iubita lui Weronica din Unter-Wikov in Bukovina, un sat din cealaltă parte a imperiului.Pe spatele fotografiei scrisese următorul mesaj

Mai întăi de toate eu mănchin cu sănătate la soția mea departe, frumos te sărut prin carte că cu gurița-s departe,șiți trimăt portretul meu săl pui în pătuțul tău să gândești la Dumnadău și la soțiorul tău dacă nuneom întâlni tu săl ții pânăi muri săl pui supt perna ta, soț ca mine nu-i avea.și sănatate dela Constantin.(ortografia lasă de dorit însă este de înțeles pentru o persoană care a făcut 4 clase de școală și acelea în limba germană)

Bolile copilăriei

Părinții își consideră copiii doctori încă din ziua în care aceștia dau admiterea și reușesc să prindă un loc facultatea la medicină.Momentul în care ei devin efectiv doctori este la fel de discutabil ca și momentul în care fetusul devine persoană.
   Cert este că în anul 3 de facultate studentul medicinist are primul contact doctoricesc  cu pacienții.Aceasta se petrecea la disciplina semiologie, o știință care se ocupă de simptome, semne și minuni.

Distracție pe vremea mea

La începutul anilor 2000 au existat patru ani fermecați în decursul cărora am înfăptuit ceea ce în limbaj teoretic numim "studii liceale".Practic a fost o mare distracție pentru mine și ceilalți nouă plăieși a lui Ștefan pe care soarta, materializată într-una bucată dirigintă milităroasă, ne-a ales să fim  în aceeași clasă.
    Când ne-am întâlnit prima dată în prima zi din clasa a 9-a ne-am dat seama că suntem o gașcă fără lider și ne-am luat la bătaie pentru a stabili liderul.Sincer eu n-am ieșit bine din acea bătaie fiind depășiți numeric de vicovenii de sus care erau cinci față de noi doi vicoveni de jos...Desigur n-am încasat-o nici așa rău ca cel din Putna care era și mic și singur și bănuit a fi copil de călugăr (ceea ce era oarecum adevărat cu mențiunea că acel călugăr care îl adusese în prima zi la școală nu-i era tată ci cumnat și nu era călugăr pentru că era preot).
  

Medicii să trimită pacienții la preot

Statul cheltuie de trei ori mai mult cu bisericile decât cu salariile medicilor.Acesta este  un motiv cât se poate de bun ca medicii din România să trimită pacienții la preot pentru sfaturi și indicații  cum v-am povestit eu aici(link).
    Pentru un stil de viață sănătos mergi la preot să-ți facă o listă cu posturile de peste an și cu ce ai voie să mănânci și ce nu.
Sursa foto www.biziday.ro
   Pentru dependență de alcool  mergi din timp la preot pentru terapie nu vii la medic abia când ficatul și creierul sunt săpate de alcool pe dinăuntru ca munții calcaroși de apele subterane.
   Pentru bătrânii care leșină în biserică și aglomerează UPU duminica dimineața.Să facă preoții un curs de prim ajutor...ce? pompierii cum învață să facă resuccitări?
   Sau uite, am altă idee. 540 de milioane de euro împărțiți la 20 de milioane de locuitori inseamna 27 de euro de persoană pe an.Statul să nu mai dea banii aceștia de la bugetul central la biserici în funcție de pilele politice ale preoților ci să se dea o lege prin care fiecare enoriaș să fie obligat să plătească 2 euro pe lună taxă pentru biserică.Așa cum se plătește taxa TV și radio sau cum se plătește asigurarea de sănătate.Mai departe preoții să se bată pentru enoriași cum se bat medicii de familie pentru pacienți iar fiecare să primească bani în funcție de câți enoriași are.Preotul de la mine din sat are 3000 de credincioși pe liste, asta ar însemna 6000 de euro pe lună... raiul pe pământ, nu alta...

Idioți, găuri în drum și gaze

În prezent am domiciliu într-un stabiliment de pe strada Câmpului din Cluj Napoca.Strada aceasta în urmă cu un an și jumătate a fost tăiată, fărâmițată, scobită de un metru de pâmânt, reumplută cu pietriș,nisip, beton rezistent la trafic intens și impactul cu meteoriți apoi preasfaltată, asfaltizată, făcute trotuare, puse borduri,  reasfaltată și finisată de era faină și fină cum e cureaua aia fină care o poartă Cătălin Botezatu când iese la agățat femei măritate.
    Nici pomeneală însă în acel moment despre schimbarea țevilor de gaz de sub stradă și înstalarea lor sub trotuar cu capace de canal în dreptul fiecărei case și tot ce mai ține de civilizația urbană.

  La o lună după aceste evenimente niște Doreli cu târnacoape și escavator trimiși de Dorel Șef de la Gaz au socotit că nu se poate curea fără găuri...Prima gaură de 2 pe 3 metri au făcut-o pentru că cineva și-a renovat casa, ocazie cu care a pus și o țeavă nouă de gaz care trebuia conectată la țeava principală de sub strada asfaltată, reasfaltată finisată și așa mai departe. A doua gaură au făcut-o pentru că în prima n-au dat de țeavă. A treia au făcut-o pentru că un cetățean de pe stradă și-a luat aragaz cu 5 ochiuri și avea nevoie de flux mai mare de gaz.A patra pentru că un vecin nu și-a plătit gazul și trebuia deconectat. A cincea pentru că aveau nevoie de pământ să o umple pe a patra pentru că pământul dintr-a patra fusese cărat de roțile mașinilor și întins din din Mănăștur până în Centru

5 sfaturi pentru a scapa de sforăit

Se estimează că 40% dintre bărbați și 25% dintre femei sforăie noaptea.Cineva va zice;și ce așa mare catastrofă e asta? Că doar oamenii sforăie noaptea,la ei în dormitor nu dimineața la semafor...Pot să scuipe și flăcări pe nări atâta timp cât  asta se întâmplă în spațiul lor privat și ignifugat pentru care plătesc impozit la stat.
     Ei bine, stimabile cineva, țin să te anunț că sforăitul e o catastrofă pentru cei care nu dorm singuri. Sforăitorii transformă vaste dormitoare, ba chiar apartamente întregi sau case în spații nelocuibile pe timpul nopții de către partenerul lor de viață.Din acest motiv sunt mereu abandonați, părăsiți, izolați noaptea ca și cum sforăitul ar fi o boală deosebit de contagioasă.În fond sforăitul e doar o problemă de arhitectură a căilor respiratorii care generază turbulențe.Vestea bună constă în faptul că există câteva comportamente care evitate pot ajuta oamenii care sforăie să scape de acest neajuns.

1.Dormi pe o parte
Suntem mai predispuși să sforăim dacă dormim pe spate.Dormitul pe burtă este deasemeni stresant pentru gât și predispune la sforăit.Așadar ne mai rămâne partea stângă sau dreaptă.În cap și în picioare s-ar putea să nu sforăim dar știm cu toții că e cam incomod să dormi așa.