5 motive pentru a face rebranding

1.Nu îţi place să le spui partenerilor adresa de web a companiei tale sau eviţi să le dai cartea ta de vizită?
Asta înseamnă că deja ratezi unele afaceri fără să îţi dai seama.Soluţia se numeşte rebranding care cuprinde şi crearea unei pagini de web şi a unor cărţi de vizită pe care să le oferi cu plăcere ori de câte ori e cazul fiind sigur că vor creea o impresie pozivă.

Ai opinie, ai parte

Se zice că s-a făcut la un moment dat un sondaj în simultan în SUA, Europa de Est şi România.
Oamenii erau opriţi pe stradă şi întrebaţi care este opinia lor despre lipsa alimentelor din Africa.
Americanii n-au înţeles întrebarea pentru că nu ştiau ce înseamnă cuvântul "lipsă".Somalezii n-au înţeles întrebarea pentru că nu ştiau ce înseamnă "alimente" iar românii n-au înţeles pentru că nu ştiau ce înseamnă opinie.

Pentru cei care ştiu ce o opinie,au una sau mai multe opinii  şi vor să le fie luate în seamă vă reamintesc căci există o soluţie care se numeşte Panelul Online al Mednet Research pe care îl găsiţi aici https://www.research.net/s/TZKS3DC despre care v-am mai scris şi aici (link), panel în care dacă vă înscrieţi puteţi scăpa şi de o lipsă...Lipsa unui aparat foto sau al unui USB Flash drive se rezolvă dacă vă înscrieţi şi  câştigaţi aparatul  foto digital Fujifilm sau unul dintre cele 10 USBuri Flash Driver de 4 GB care se oferă prin tragere la sorţi celor care se înscriu.
Iată şi alte avantaje pe care le aveţi dacă vâ înscrieţi:

Dispozitiv nedureros de tăiat coada

Pentru căţeii cărora nu le place coada există două variante de rezolvare a problemei.Prima e veche,necivilizată şi dureroasă.Se taie coada.A doua este modernă,civilizată şi nedureroasă.Un guler mare de plastic care îl împiedică pe căţel să-şi vadă coada şi să alerge după ea.

Pentru oamenii căroara nu le place coada(mă refer la cozile omeneşti de pe la ghişee) există iarăşi două soluţii.Prima este,veche necivilizată şi dureroasă şi înseamnă să mergi pur şi simplu să te bagi în faţa tuturor să te pui primul la coadă.Partea dureroasă a acestei metode vine atunci când eşti apucat de urechi şi tras înapoi de un domnii care se ocupă cu ordinea sau, mai rău, de vre-o două babe care stau şi ele la rând.
Metoda modernă, civilizată şi nedureroasă este să rezolvi online problemele care le ai de rezolvat la ghişeu.Asta bineînţeles dacă se poate..

Călătorie în viitor

Nu ştiu câţi dintre cititorii mei ştiu dar locul meu de obârşie se află la 4-5 kilometri de Putna.Locul în care este înmormântat Ştefan cel Mare.Legendele din partea locului spun că străbunicul mamei mele ar fi un descendent din neamul lui Nepuida, fiul nelegitim al Marelui Voievod Ştefan.Aşadar legendele s-au transmis prin viu grai încă de pe vremea lui Ştefan fiecare adăugând ceva la ele sau uitând să povestească ceva generaţiilor următoare...

Una dintre ele povesteşte cum că la curtea domnească a lui Ştefan cel Mare trăia un vrăjitor ţinut bine ascuns, după unii deghizat în cronicar, după alţii mascat în călugăr bătrân cu cifoză, osteoporoză şi tot ce mai fac călugării de la prea multe legume şi prea puţin lapte...

Un super job

  Am citit la un moment dat un clasament al celor mai bune job-uri din lume.Clasamentul era ocupat de ocupaţii de genul. Tester de locaţii de lux.Responsabilul cu această muncă istovitoare trebuia să se deplaseze pe insule exotice să stea în hoteluri cu stele multe şi să scrie pe blog despe cât şi cum i-a plăcut.
Pentru un aşa job s-au trimis nu mai puţim de 35.000 de CV-uri....sincer...nici nu cred că le-a citit cineva pe toate.

O altă muncă istovitoare din acest clasament era tester de paturi de lux sau tester de prezervative...Ultimul a atras din nou foarte mulţi doritori deşi a fost clasificat ca fiind discriminatoriu pentru că se adresa doar bărbaţilor...

N-am crezut că plaiurile mioritice vor avea parte de asemenea oferte de job-uri până am văzut afişul alăturat.
Leofex.ro, angajează cu contract de colaborare 20 persoane din toată țara, pentru a îndeplini rolul de tester pentru pantofi din colecția nouă.primavara-vara 2013. Persoanele care vor "câştiga" un astfel de job vor purta o pereche de încălțăminte la alegere, timp de o săptămână și apoi vor scrie un raport în care vor  descrie cum li s-a părut aspectul, comoditate, şi adaptarea cu ccu diverse articole de îmbrăcaminte. Persoanele vor primi 150 de lei pentru aceasta.Mai multe detalii aveţi aici http://leofex.ro/campania-shoe-tester-acum-la-nivel-national/...sau pe pagina lor de facebook(link).Hai, pregătiţi CV-ul.

Mesaj pentru meciul naţionalei de la Amsterdam

La îndemnul City Insurance, sponsorul oficial al naţionalei de fotbal a României, mă alătur şi eu mulţimii de bloggeri care transmit câte o urare echipei naţionale pentru meciul cu Olanda din 26 martie.Mai mult, scriind această urare pe blog, numele meu,alături de numele celorlalţi bloggeri va fi scris pe un steag şi trimis la meciul de la Amsterdam la iniţiativa Blogal Initiative.Câteva dintre cele mai frumoase urări ale bloggerilor vor fi scrise pe acelaşi steag numit cum altfel decât steagul 2.0.Aşadar,acum mesajul pentru echipă:

Inspiraţie şi branduri

Vreau să vă îndemn să faceţi un exerciţiu de imaginaţie.Sunteţi într-un loc şi urmează să întâlniţi un bărbat pe care ştiţi că îl cheamă Floricel.Sigur vă imaginaţi că va veni un timp blond cu ochii albaştri şi un zâmbet îngeresc, aproape feminin.În faţa voastră însă apare un tip de doi metri cu braţe groase şi păr pe piept.Primul vostru gând va fi "Oh my God" sau pentru cei care încă mai gândesc româneşte "Tulai Doamne" ce nume nepotrivit are omul acesta...Prima voastră impresie despre acest om nu este bună şi prima impresie contează.
Desigur sunt cazuri în care auzi doar numele şi îţi faci o impresie nu tocmai bună.Acelaşi Tulai Doamne l-am zis eu când am auzit de Artaxexe Bubulac sau Întuneric Steluţa Luminiţa.Toate aceste nume au însă ceva în comun..Aceasta este lipsa de inspiraţie a părinţilor care au ales aceste nume pentru copii.

MEDNET, opinii care chiar contează.

Probabil că toţi vrem să schimbăm ceva în ţara asta.Cei care şi reuşesc să facă schimbări sunt cei care sunt dispuşi să facă ceva concret.Să mergi odată la 4 ani la vot nu e deloc suficient.E aproape absurd să crezi că o ştampilă pusă pe un numele lui Verginel Gireadă în loc de Codruţ Ciobanu va exprima toate părerile şi off-urile noastre pe care le avem în legătură cu miile de aspecte ale vieţii noastre...

Vestea bună este că toate companiile care ne oferă produse sau servicii şi de multe ori şi guvernul se bazează pe nişte sondaje în care oameni din toată ţara şi de toate vârstele sunt întrebaţi ţintit despre produse, servicii sau comportamente.Practic câteva sute sau mii de oameni răspund în locul multor milioane.
    Dacă vrei să simţi că ai făcut o schimbare, dacă vrei să îţi iei revanşa pentru banii pe care i-ai plătit la un moment pentru un produs, care nu ţi-a plăcut,dacă vrei să răspunzi în locul a mii de oameni ai posibilitatea să faci aceasta prin înscrierea în Panelul Online Mednet Marketing Research Center care se află chiar aici la un click distanţă...Vorba vine că e distanţă,în lumea internetului există doar timp, nu şi spaţiu.În acest caz durează foarte puţin să intri în comunitatea Mednet Marketing Research Center.

No dragi clujeni,haidaţi să plătim impozitele cu cardul la Iulius Mall

Chiar şi ardelenii cât sunt ei de calmi tot nu iubesc cozile.Nu sunt iubite pe aici nici măcar cozile de la bancomate în ziua de salariu când totuşi, primeşti bani,darămite cozile de la ghişeele primăriei când cu mâncărimi în palma dreaptă oamenii se duc să dea bani.Timpul în această situaţie poate însemna bani plus nervi plus o amendă pentru parcare neregulamentară în centru cum a păţit un prieten, amendă care a "generat" încă un drum la bancomat şi o "stare" la coadă.

Ruina din centru Clujului

Când am văzut poza asta la cineva pe facebook m-am întrebat; oare la marginea cărui orăşel din sud a fost făcută sau în care suburbie a Vasluiului?

    Săptămâna trecută eram prin buricul Clujului...sau mă rog, nu chiar în buric dar să zicem că dacă Piaţa Unirii e buricul eu eram pe undeva pe la apendice,adică pe maiestosul bulevard 21 Decembrie.Mergeam pe jos şi deodată am început să bănuiesc carnea cea de vită pe care o mâncasem că fusese de fapt carne de ciupercă halucinogenă... Pentru că am văzut imaginea live...şi nu e vorba de inscripţie ci de zidul pe care e făcută.
  

Cel mai bun credit

  Moise Guran zicea că cel mai bun credit este acela pe care nu ţi-l faci niciodată.Poate fi aşa dar ce te faci când  vrei o maşină de exemplu şi nu ai banii grămadă pentru ea?...Rămâi modest ca noul Papa Francisc şi circuli cu autobuzul (modest...vorba vine,nu poţi să-ţi doreşti să ajungi papă şi să fii modest..) sau îţi faci un credit? Sau când n-ai casă(uite,şi papa cât e de modest,are casă) ce faci când n-ai casă?Plăteşti chirie toată viaţa şi stai la cheremul proprietarilor care oricând te pot anunţa că trebuie să te muţi sau îţi faci un credit şi plăteşti rată la propria casă în loc să le-o plăteşti pe a altora..?

Ei bine atunci când te hotărăşti să porneşti la cumpărat de credite bancare cel mai bine e să apelezi la un specialist cum e vreaucredit.ro care după mine este o unealtă minunată care oferă incredibil de multe informaţii despre băncile din România şi despre creditele pe care le acordă.Poţi alege dintre 36 de bănci şi 795 de credite de la credite de nevoi personale până la credite de refinanţare .Poţi calcula venitul minim necesar pentru un credit,suma totală pe care o vei plăti dar desigur şi valoarea ratei lunare.E practic tot ce ai nevoie atunci când vrei să afli de unde îţi poţi lua cel mai avantajos credit.

Vitrine frigorifice şi alte echipamente de la Bilancia

 Deoarece acum 150 de ani mecanicii câştigau mai bine decât fotbaliştii Carl Paul Gottfried a socotit că nu prea e profitabil să chiulească de la orele de fizică pentru a merge la un fotbal cu băieţii.Mai târziu, stând el la o bere s-a gândit că e musai să inventeze unui dispozitiv de răcit berea altminteri nemţii vor bea tot mai mult vin iar de la mult vin, se ştie, oamenii încep să vorbească franţuzeşte şi nu e bine...Aşa au apărut pe lume frigiderele,vitrinele frigorifice şi instalaţiile frigorifice de toate felurile.

Gluma răutăcioască de 8 martie

S-ar spune că nu există sindrom premenstrual ci doar femei care nu primesc flori suficient de des :)).
   
   Şi dacă tot am deschis subiectul...ar trebui să inventeze românii o zi a femeii sărbătorită ca Dragobetele la o săptămână după cea sărbătorită în toată lumea...Am avea şi noi bărbaţii români o variantă de rezervă că şi aşa se spune despre noi că suntem mai în urmă...unii zic că ar fi vorba chiar de mai multe de o săptămână...

Allview lansează astăzi foarte accesibila tabletă AX2 Frenzy

Astăzi la Hanover în Germania, în cadrul CeBIT 2013(cel mai mare târg de tehnologie din lume) a fost lansată probabil cea mai accesibilă tabletă de fabricaţie românească (fără să punem la socoteală tabletele de aspirină sau antinevralgic ).
    Tableta Allview AX2 Frenzy vindecă pe oricine de plictiseală sau lipsă acută de internet folosindu-se de dotările cu care a fost înzestrată:
- procesor Dual Core Cortex-A9 1 GHz
- sistem de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich

- conexiune 3G
- functie Bluetooth
- 2 camere foto (camera principala de 3,2 MP, camera frontala este dedicata pentru apelurile video)
- baterie Li-Polimer de 3000mAh asigura o autonomie de peste 5 ore la o folosire continuă a tabletei.


Când claxonez eu în Cluj

Chiar acum am citit pe Daily Cotcodac povestea absolut excepţională a unui  bucureştean venit în vizită la Cluj.Una dintre mirările lui era că nu ştiu clujenii  să folosească claxonul.

 Eu folosesc claxonul.Odată pe săptămână, luni dimineaţa la 8 fără un sfert.E adevărat, nu sunt clujean ci doar un bucovinean convertit  în clujean în urma a şapte ani şi jumătate de ardelenizare voluntară.Aşadar îmi permit ca luni dimineaţa, la 8 fără un sfert trecute fix să claxonez lung şi răsunător ca o locomotivă care duce recruţi la încorporare.