Experienta inchirierii unui apartament

După ce timp de 7 ani am stat prin cămine studenţeşti sau în apartamente închiriate de prieteni sau cunoştinţe am zis că-mi permit ceva mai mult aşa că m-am apucat să-mi caut un apartament "pentru pretenţioşi".Vroiam un apartament mare, înalt luminos,mobilat mai nou şi cu bucătărie bine echipată.Închirierea unui apartament în Cluj nu e poate o treabă la fel de complicată ca o închiriere apartament Bucureşti însă totuşi, cand ai de ales dintre cateva mii de apartamente aflate pe piaţă e o treaba grea.
   Totul se simplifică atunci cand ştii cati bani eşti dispus să dai pe lună. Cand am zis ca vreau sa dau maxim 200 de euro si sa fie de minim 40 de metri patrati au disparut 70% din oferte.
   
Partea a doua vine atunci cand te apuci sa vezi apartamentele.Termenul de "frumos" nu e nicicand mai relativ.Pentru domnii de la agenţiile imobiliare toate apartamentele sunt frumoase cu extepţia catorva care sunt "doar" ok. Pentru proprietari apartamentele sunt superbe sau cel puţin frumoase. Pentru tine ca şi viitor chiriaş abia daca mai gaseşti  calificative.Aceleasi apartamente sunt comuniste, anoste,sinistre, urate, chicioase, prea departe, faine dar prea scumpe, super faine dar mult prea scumpe. Daca ai norocul sa gaseşti unul şi fain şi nu prea scump atunci e superb. Nu mai conteaza ca e cam departe.
   Aşa unul am găsit eu anul trecut.Asta dupa ce m-am lecuit de vazut apartamente gasite in ziar si am intrat pe un site de inchirieri apartamente şi am vazut poze.Cand vine vorba de locuinte o poza face chiar mai mult decat o mie de cuvinte, face si  cat nu ştiu cate mii de paşi pe care treuie sa-i faci ca sa vezi apartamentul.