Eroii care mor degeaba

Anual mor în Romania 1800-2000 de persoane in accidente(90/1milion de locuitori), dublu fața de media europeană in timp ce suntem pe ultimul loc la kilometri de autostradă.
Același lucru se observă și și în Bulgaria care totuși are mai mulți kilometri de autostradă și o medie mai mică a numărului de morți în accidente.
 De aici ne putem da seama ca din cauza lipsei autostrăzilor in fiecare an mor la fel de mulți romani câți au murit la revoluție.E o revoluție absurdă care se repetă în fiecare an, o mie de oameni care mor fără ca moartea lor să însemne nimic pentru vreun guvern.

Cât ai cheltui tu ca om ca să salvezi viața cuiva drag, ai da jumătate din banii pe care-i faci într-un an de zile? Poate că ai da și toți banii pe care-i câștigi în 10 ani sau într-o viață dacă ai putea.Ei bine statul căruia tu-i plătești ,pe lângă alte taxe și impozite, 24% TVA pentru orice ban pe care-l cheltuiești alocă anual sub 0,5% din PIB pentru a construi autostrăzi care pe lângă faptul că reduc numărul de accidente aduc și creștere economică, reduc poluarea și în fine, nu trebuie să vă explic eu că sunt bune pentru că o știm cu toții.

 Ei bine ce face statul cu banii, uite că a găsit o mare problemă pe care trebuie să o rezolve, așa zișii revoluționari, adică cei care au cunoscut pe cine trebuie ca să își facă certificat vor primi la 25 de ani de la revoluție un salariu de 4000 de lei lunar....
Într-o țară civilizată un asemenea guvern și parlament ar fi dizolvat și demolată chiar și clădirea în care au sediul ...La noi nu protestează nimeni și ne învârtim în continuare în cercul " de ce ești calic ? Pentru că sunt prost..dar de ești prost? Pentru că sunt calic" ...

Dacă mâine ar avea loc o altă revoluție în care să moară o mie de oameni dar de pe urma căreia să ne alegem cu un guvern care să taie orice cheltuieli inutile și să construiască autostrăzi și spitale noi această revoluție ipotetică nu ar însemna o tragedie ci sfârșitul unei tragedii pe care o trăim zilnic...

P.S. Nu-i musai să începem mâine această revoluție, putem însă să dăm share la acest articol pentru a fi citit de cât mai multă lume.